, , , ,

10 βιβλία που αξίζει να διαβάσουμε όσο μένουμε σπίτι

Όλοι μιλούν για το πόσο σημαντικό είναι για την ψυχική μας υγεία να παραμένουμε δημιουργικοί και πνευματικά δραστήριοι κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Ένας

10 βιβλία που αξίζει να διαβάσουμε όσο μένουμε σπίτι

Όλοι μιλούν για το πόσο σημαντικό είναι για την ψυχική μας υγεία να παραμένουμε δημιουργικοί και πνευματικά δραστήριοι κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να το πετύχουμε αυτό είναι η ανάγνωση. Γι’ αυτό και εδώ επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε τα πιο όμορφα βιβλία που μπορούν να μας κρατήσουν συντροφιά όσο μένουμε σπίτι.

10 βιβλία που αξίζει να διαβάσουμε όσο μένουμε σπίτι

1. Ένα μάθημα διαλογισμού: 21 ημέρες για τη συνειδητότητα – Εκδόσεις Διόπτρα

10 βιβλία που αξίζει να διαβάσουμε όσο μένουμε σπίτι

Advertisment

Ο Osho είχε πει «Χωρίς τον διαλογισμό, δεν θα μάθετε τα μυστικά της ζωής, θα τη γνωρίσετε μόνο επιφανειακά». Το βιβλίο κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Το υπερδραστήριο μυαλό του 21ου αιώνα δυσκολεύεται όταν προσπαθεί να χαλαρώσει και να βυθιστεί σε μια εμπειρία σιω¬πής και συνειδητότητας. Για να αντιμετωπίσει, λοιπόν, τις προκλήσεις του σύγχρονου μυαλού, ο Osho, ένας από τους πιο πρωτοποριακούς στοχαστές της εποχής μας, ανέπτυξε νέες τεχνικές διαλογισμού. Κάθε μέρα μαθαίνουμε μια νέα πλευρά της διαλογιστικής ζωής, που ακολουθείται από μια απλή τεχνική πρακτικού διαλογισμού και συνειδητοποίησης. Έπειτα από κάθε εμπειρία, μπορούμε να αναλογιστούμε το συνοδευτικό απόσπασμα της ημέρας ή να χρησιμοποιήσουμε τον χώρο που προσφέρεται για σημειώσεις.

Κατά την εφαρμογή των τεχνικών, ο Osho μοιράζεται μαζί μας τις μοναδικές γνώσεις του για την αγάπη, τον θυμό, τη χαλάρωση και πολλά ακόμη θέματα, με σκοπό να μας καθοδηγήσει προς ένα τοπίο εσωτερικής αποδοχής, χαράς και ενσυνειδητότητας.

Advertisment

Το βιβλίο Ένα Μάθημα Διαλογισμού μας παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ανακτήσουμε τη διαλογιστική φύση με την οποία ερχόμαστε στον κόσμο αλλά χάνουμε με την πάροδο του χρόνου, καθώς μυούμαστε στις νόρμες που επιβάλλει η κοινωνία.

2. Γράψε τη δική σου Ιστορία, τετράδιο ονείρων και πραγματοποιήσεων – Εκδόσεις Διόπτρα

10 βιβλία που αξίζει να διαβάσουμε όσο μένουμε σπίτι

Ένα έργο που θα σου κρατήσει συντροφιά τους επόμενους 12 μήνες! Είναι το δικό σου τετράδιο καταγραφής σκέψεων και στόχων. Μέσα θα βρεις πρωτότυπες ιδέες και δημιουργικές προτάσεις που θα σε βοηθήσουν να συνθέσεις το παζλ της δικής σου ζωής. Απόλαυσε την πορεία προς κάθε σου προορισμό και ετοιμάσου να παραδώσεις στον κόσμο τον καλύτερο εαυτό σου.

Ο Νικόλας Σμυρνάκης γράφει ένα εξαιρετικά πρωτότυπο «ημερολόγιο» και μας προτρέπει να ανακαλύψουμε έναν ολοκαίνουργιο κόσμο. Το βιβλίο Γράψε τη δική σου Ιστορία, τετράδιο ονείρων και πραγματοποιήσεων θα γίνει το αγαπημένο σας!

3. Ωκεανοί – Σειρά: Μαθαίνω τα Πάντα: No 1 – Εκδόσεις Διόπτρα

10 βιβλία που αξίζει να διαβάσουμε όσο μένουμε σπίτι

Νέα σειρά βιβλίων Μαθαίνω Τα Πάντα! Αυτές τις μέρες που όλοι αναζητούμε δραστηριότητες για να περάσουμε εποικοδομητικά τον χρόνο μας στο σπίτι είναι πολύ καλή ευκαιρία να περάσουμε ποιοτικό χρόνο μαζί με τα παιδιά μας και να εξερευνήσουμε τον κόσμο.

Με το νέο βιβλίο “Ωκεανοί” εξερευνούμε τον θαλάσσιο κόσμο. Μαθαίνουμε για τον Γαλάζιο Πλανήτη. Είναι ο πλανήτης όπου ζούμε όλοι! Πάνω από τα δύο τρίτα της επιφάνειας της Γης καλύπτονται από νερό, κυρίως από το αλμυρό νερό των θαλασσών και των ωκεανών. Ετοιμαστείτε να καταδυθείτε στον βυθό τους και να τους εξερευνήσετε μέσα από συναρπαστικές αποστολές.

4. Οι 4 Πυλώνες της Ευζωίας – Δρ Rangan Chatterjee – Εκδόσεις Πεδίο

Δρ Rangan Chatterjee: Οι 4 Πυλώνες της Ευζωίας

«Σκοπός του βιβλίου είναι να σας προσφέρει ένα απλό, εφικτό πλάνο για να κάνετε κι εσείς το ίδιο. Δεν ασχολείται με το είδος των συμβουλών υγείας που διαβάζουμε εδώ και χρόνια. Προσπάθησα να κινηθώ πέρα από τις δίαιτες του συρμού και τα εντατικά προγράμματα γυμναστικής του τύπου “αποκτήστε γρήγορα το σώμα που ονειρεύεστε”. Η υγεία μας είναι εξαιρετικά πολυσύνθετη – κι εγώ θέλω να απλουστεύσω τα πράγματα». – Δρ Rangan Chatterjee

Με μια προσέγγιση που δίνει προτεραιότητα στην αιτία και όχι στο σύμπτωμα, και με κεντρική αντίληψη ότι ο ανθρώπινος οργανισμός είναι ένα «μεγάλο διασυνδεδεμένο σύστημα», ο δρ Τσάτερτζι αποδεικνύει εμπεριστατωμένα ότι η καλή ποιότητα ζωής δεν απαιτεί περίπλοκες παρεμβάσεις. Γι’ αυτό τον σκοπό εστιάζει σε τέσσερις βασικούς πυλώνες, όπως τους αποκαλεί ο ίδιος: τη Χαλάρωση, τη Διατροφή, την Κίνηση και τον Ύπνο. Για κάθε πυλώνα «συνταγογραφεί» ορισμένες απλές αλλά σημαντικές παρεμβάσεις που θα μας επιτρέψουν να πάρουμε εμείς οι ίδιοι τα χέρια μας το πηδάλιο και να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο. Αντί για φάρμακα, ο δρ Τσάτερτζι προτείνει αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως να υιοθετούμε λιτά μικρογεύματα, να περπατάμε περισσότερο, να τηρούμε σταθερό ωράριο ύπνου, να ζούμε χωρίς οθόνες μία ημέρα την εβδομάδα κ.ά.

5. Η Δύναμη της Νιότης – Paul Harrington – Εκδόσεις Πεδίο

10 βιβλία που αξίζει να διαβάσουμε όσο μένουμε σπίτι

Το Μυστικό – Η Δύναμη της Νιότης δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς Το Μυστικό της Ρόντα Μπερν, το βιβλίο που ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν τις εσωτερικές τους δυνάμεις και να βελτιώσουν εντυπωσιακά τη ζωή τους· το βιβλίο το οποίο μας έμαθε ότι ο ισχυρότερος νόμος σε ολόκληρο το σύμπαν είναι ο νόμος της έλξης. Το Μυστικό είναι ο νόμος της έλξης.

«Όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σου είναι έλξη. Εσύ προσελκύεις όλα αυτά που σου συμβαίνουν, το καθετί, όσο μικρό κι ας είναι, είτε πρόκειται για κάτι καταπληκτικό είτε για κάτι εντελώς απαίσιο. Τα
πάντα έχουν να κάνουν μ’ εσένα». Αυτόν τον συμπαντικό νόμο έρχεται να αναπτύξει με έναν ζωντανό και γεμάτο χιούμορ τρόπο, απευθυνόμενος σε νεανικό ακροατήριο, ο παραγωγός της ταινίας Το Μυστικό Πολ Χάρινγκτον.

Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί έναν σύγχρονο, φρέσκο και νεανικό λόγο για να εξηγήσει τους νόμους του σύμπαντος, τη δύναμη της έλξης αλλά και τον πρακτικό τρόπο με τον οποίο κάθε άνθρωπος μπορεί να αξιοποιήσει αυτές τις δυνάμεις για να βελτιώσει την καθημερινότητά του, τις σχέσεις με τους φίλους και την οικογένειά του, την αυτοεκτίμηση και την αυτοεικόνα του, αλλά και για να κάνει πράξη τα όνειρά του. Το Μυστικό – Η Δύναμη της Νιότης υπόσχεται να εμπνεύσει ανθρώπους
κάθε ηλικίας και να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν τη χαρά, την αρμονία και την ισορροπία σε όλες τις πτυχές της ζωής τους.

6. Μαγειρεύοντας για τον Πικάσο – Camille Aubray – Εκδόσεις Πεδίο

10 βιβλία που αξίζει να διαβάσουμε όσο μένουμε σπίτι

Αν έπρεπε να ζωγραφίσω αυτή τη νεαρή δεσποινίδα, θα έκανα τα μαλλιά της κόκκινα και πορφυρά, από τον τρόπο με τον οποίο συνδυάζει το μποζολέ με το μπορντό μέσα σε αυτές τις μακριές υπέροχες μπούκλες της!» (σελ. 121)

Ο πιο διάσημος ζωγράφος του εικοστού αιώνα, ο Πάμπλο Πικάσο, γίνεται μυθιστορηματικό πρόσωπο, ενώ ένα χαμένο έργο του κινεί τα νήματα της πλοκής. Το «Μαγειρεύοντας για τον Πικάσο» έχειχαρακτηριστεί από τη σπουδαία Καναδή συγγραφέα Μάργκαρετ Άτγουντ ως «ένας συναρπαστικός συνδυασμός έρωτα, μυστηρίου και γαλλικής γαστρονομίας».

Το «Μαγειρεύοντας για τον Πικάσο» είναι ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα για μια άγνωστη σχεδόν περίοδο της ζωής του ιδιοφυούς ζωγράφου. Με βαθιά δουλεμένους χαρακτήρες, ανάμεσά τους και πολλούς από τους πλέον επιφανείς ιστορικούς κατοίκους της Γαλλικής Ριβιέρας, και με φόντο τα γραφικά σπίτια της Νότιας Γαλλίας, το βιβλίο κερδίζει τον αναγνώστη από τις πρώτες σελίδες.

7. Οι ατρόμητοι – Elsa Punset – Εκδόσεις Πεδίο

10 βιβλία που αξίζει να διαβάσουμε όσο μένουμε σπίτι

Η σειρά ΟΙ ΑΤΡΌΜΗΤΟΙ περιλαμβάνει βιβλία με μαγευτικές ιστορίες για μικρούς αναγνώστες. Η γνωστή συγγραφέας Έλσα Πουνσέτ, που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με τη συναισθηματική νοημοσύνη, σε αυτή τη συλλογή βιβλίων συνδυάζει περιπέτειες για παιδιά με το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ, στο οποίο όλη η οικογένεια μπορεί να βρει συμβουλές και τρόπους για τη βελτίωση της συναισθηματικής της ζωής.

Στα δύο καινούργια της βιβλία η Έλσα Πουνσέτ επιφυλάσσει νέες εκπλήξεις και χρήσιμες συμβουλές για τα παιδιά.

Στο βιβλίο «Οι Ατρόμητοι στη χώρα μονόκερων», οι μικροί αναγνώστες ανακαλύπτουν ότι έχουν την τεράστια δύναμη να απαλύνουν τη λύπη των άλλων και να τους βοηθούν να νιώσουν καλύτερα. Στο Εργαστήρι των Συναισθημάτων, στο τέλος του βιβλίου, οι μεγάλοι θα βρουν συμβουλές για το πώς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να διαχειρίζονται τα συναισθήματα της λύπης και να ξεπερνούν τη θλίψη τους από μια απώλεια, αδυναμία, απογοήτευση ή απόρριψη. Γιατί «όταν τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τι τους προκαλεί θλίψη και να το ξεπερνούν, αναπτύσσουν ακόμα περισσότερο τη συναισθηματική τους νοημοσύνη».

Στο βιβλίο «Οι Ατρόμητοι και το πάρτι στην αγορά», η Αλέξια, ο Τάσι και ο Ρόκι ανακαλύπτουν ότι δεν χρειάζεται να ταξιδέψει κανείς μακριά, αφού και οι κοντινοί τόποι –όπως επίσης τα μικρά και απλά πράγματα– μπορούν να προσφέρουν μεγάλη ικανοποίηση και ευτυχία. Οι τελευταίες σελίδες, Το Εργαστήρι των Συναισθημάτων, είναι αφιερωμένες σε συμβουλές που προάγουν την αισιοδοξία και την ευτυχία στα παιδιά. Όπως τονίζεται, «η ευτυχία ενός ατόμου σχετίζεται πάρα πολύ με την αισιοδοξία του και τις συνήθειές του», κι αυτές οι συνήθειες «καλλιεργούνται από την παιδική ηλικία…».

8. Η τέχνη της ηρεμίας – Pico Iver – Keybooks

10 βιβλία που αξίζει να διαβάσουμε όσο μένουμε σπίτι

«Το μεγαλύτερο όπλο κατά του στρες είναι η ικανότητά μας να επιλέγουμε μια σκέψη αντί μιας άλλης».

Γιατί άραγε ένας άνθρωπος σαν τον Πίκο Άγιερ, που ταξιδεύει μια ζωή και έχει πάει από τα Νησιά του Πάσχα και την Αιθιοπία έως την Κούβα και το Κατμαντού, θεωρεί ότι λίγες μόνο στιγμές ηρεμίας σε ένα δωμάτιο μπορεί να αποτελούν την απόλυτη περιπέτεια; Ίσως γιατί ο τρελός ρυθμός του σύγχρονου κόσμου γέννησε την ανάγκη να κατεβάσουμε ταχύτητα, να αποσυνδεθούμε και να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να βιώσει την ηρεμία.

Στην Τέχνη της Ηρεμίας ο Άγιερ ερευνά τη ζωή ανθρώπων που αναζήτησαν την ηρεμία μέσω της ακινησίας. Οι απρόσμενες συναντήσεις του με τον Λέοναρντ Κοέν, τα χρόνια που ο τραγουδοποιός ακολούθησε τον δρόμο του Ζεν μοναχού, του αποκάλυψαν πως η ηρεμία μπορεί να διεγείρει τη δημιουργικότητα.

Ο Άγιερ εξηγεί πως πολλοί -όπως ο Μαχάτμα Γκάντι, ο Μαρσέλ Προυστ και η Έμιλι Ντίκινσον- βρήκαν στην ακινησία μια αίσθηση πληρότητας. Και τελικά, μας δείχνει έναν τρόπο για να ανακαλύψουμε ξανά τη σοφία μίας παλαιότερης εποχής.

9. Η άλγεβρα της ευτυχίας – Scott Galloway – Εκδόσεις Κλειδάριθμος

10 βιβλία που αξίζει να διαβάσουμε όσο μένουμε σπίτι

Ένα προκλητικό βιβλίο με σοφές συμβουλές για την επίτευξη μιας πιο ικανοποιητικής καριέρας και ζωής, βασισμένο στο ομώνυμο viral video του Σκοτ Γκάλογουεϊ.

Τι θα συνέβαινε εάν ανακαλύπτατε τη μυστική φόρμουλα της ευτυχίας; Σύμφωνα με τον επιχειρηματία και καθηγητή του Stern Σκοτ Γκάλογουεϊ, αυτή είναι υπαρ-κτή. Αναζητώντας την «εξίσωση της καλής ζωής» ο Γκάλογουεϊ αναφέρεται στην άλγεβρα της ευτυχίας. Η βασική του αρχή είναι ότι η ανθρώπινη ευτυχία μπορεί να χαρτογραφηθεί. Ένα δυνατό βιβλίο, βασισμένο σε μια ερευνητική προσέγγιση της ευτυχίας, από μια από τις επιδραστικότερες φυσιογνωμίες του διαδικτύου σε πα-γκόσμιο επίπεδο. Μια προσπάθεια να εντοπίσουμε τις μεταβλητές στη ζωή μας που οδηγούν σε μια ευτυχισμένη ζωή, γεμάτη νόημα, αγάπη και ευτυχία.

10. Η τέχνη της δημιουργίας αναμνήσεων – Μάικ Βάικινγκ – Εκδόσεις Μίνωας

10 βιβλία που αξίζει να διαβάσουμε όσο μένουμε σπίτι

Θυμάστε το πρώτο σας φιλί; Τη γεύση του φαγητού στο κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι;

Οι αναμνήσεις είναι οι θεμελιώδεις λίθοι της ταυτότητάς μας, διαμορφώνουν αυτό που είμαστε, το πώς συμπεριφερόμαστε και το πώς νιώθουμε. Πώς μπορούμε, όμως, να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε αναμνήσεις που θα μας φέρνουν μακροχρόνια χαρά;

Ο ειδικός στην ευτυχία Μάικ Βάικινγκ ανακαλύπτει πώς μπορούμε να δημιουργούμε ευτυχισμένες αναμνήσεις και πώς να τις διατηρούμε στη μνήμη μας. Γραμμένο με τρόπο ζεστό και άμεσο, αυτό το βιβλίο αποτελεί ένα υπέροχο ανάγνωσμα για τις όμορφες αναμνήσεις που φωτίζουν το παρόν και χτίζουν ένα ευτυχισμένο μέλλον.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση