, , ,

4 αιθέρια έλαια που ενισχύουν τη λειτουργία των λεμφαδένων

Οι λεμφαδένες υπάρχουν σε όλο το σώμα και αποτελούν σημαντικό τμήμα του ανοσολογικού συστήματος. Σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνουμε την υγιή λειτουργία των λεμφαδένων,

4 αιθέρια έλαια που ενισχύουν τη λειτουργία των λεμφαδένων

Οι λεμφαδένες υπάρχουν σε όλο το σώμα και αποτελούν σημαντικό τμήμα του ανοσολογικού συστήματος. Σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνουμε την υγιή λειτουργία των λεμφαδένων, πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε διάφορα είδη μασάζ και άλλες τεχνικές.

Ένας τρόπος όμως που παραβλέπουμε είναι τα αιθέρια έλαια, ειδικά η οικογένεια των εσπεριδοειδών. Εδώ σας προτείνουμε έξι αιθέρια έλαια ασφαλή για χρήση ώστε να στηρίξετε τη λειτουργία του λεμφικού συστήματος και τρόπους χρήσης τους.

Advertisment

4 αιθέρια έλαια που ενισχύουν τη λειτουργία των λεμφαδένων

1. Γκρέιπφρουτ

Ενώ πολλά έλαια από την οικογένεια των εσπεριδοειδών έχουν την ιδιότητα να αποτοξινώνουν και να αποσυμφορούν τους λεμφαδένες, το γκρέιφρουτ λειτουργεί καθαριστικά, γι’ αυτό και συχνά περιλαμβάνεται σε πολλές κρέμες αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας και σε body scrubs. Το γκρέιπφρουτ έχει αποδεδειγμένη αντιβακτηριδιακή δράση και έχει αποδειχτεί κλινικά ότι μειώνει το λεμφοίδημα, όταν συνδυάζεται με απαλό μασάζ.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Το απαλό μασάζ είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος. Προσθέστε 15 σταγόνες αιθέριου ελαίου με κάποιο έλαιο βάσης φιλικό προς την επιδερμίδα, όπως τους σπόρους κυνόδορων.

2. Λεμόνι

Όπως και το γκρέιπφρουτ, έτσι και το λεμόνι είναι μία από τις καλύτερες λύσεις όταν θέλουμε την ενεργοποίηση της λεμφικής λειτουργίας. Η χημική σύσταση του λεμονιού είναι τέτοια που απελευθερώνει αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή δράση. Στην παραδοσιακή Κινεζική ιατρική, το έλαιο λεμονιού χρησιμοποιείται για να ενεργοποιήσει σημεία βελονισμού.

Advertisment

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Για σπιτική θεραπεία, φτιάξτε ένα scrub σώματος με λεμόνι. Προσθέστε 10 σταγόνες λεμονιού με 1 κουταλιά από έλαιο jojoba σε λίγο αλάτι Ιμαλαίων. Εφαρμόστε το στο μπάνιο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις πρησμένες περιοχές.

3. Δάφνη

Αρκετά διαδεδομένη στην αρχαία Ρώμη, η δάφνη ήταν σύμβολο σοφίας και ειρήνης. Έχει φρουτώδες και «καμοφορώδες» άρωμα που είναι γνωστό ότι απελευθερώνει την ενέργεια αλλά στηρίζει και τη λειτουργία των λεμφαδένων και του ανοσοποιητικού συστήματος. Αν και γενικά θεωρείται ασφαλής, είναι καλύτερο να αποφεύγεται από τις εγκύους αφού δεν υπάρχουν αρκετές έρευνες που να συμπεραίνουν ότι είναι ασφαλής προς χρήση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το έλαιό της: Προσθέστε λίγο έλαιο δάφνης σε λίγο έλαιο από γλυκό αμύγδαλο ή έλαιο jojoba και τρίψτε στους πρησμένους λεμφαδένες.

4. Μαστίχα

Η παραδοσιακή μαστίχα Χίου είχε μυριάδες χρήσεις και τώρα πλέον ξανακερδίζει τη θέση που της αξίζει. Ανάμεσα στις χρήσεις αυτές, περιλαμβανόταν και η αντιμετώπιση προβλημάτων του λεμφικού και κυκλοφοριακού συστήματος. Είναι επίσης γνωστό ότι μειώνει το οίδημα, έχει επίσης αναλγητική και αντιφλεγμονώδη δράση. Η μαστίχα επίσης φαίνεται να στηρίζει το αναπνευστικό σύστημα, κατέχοντας αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το μαστιχέλαιο: Προσθέστε λίγο τζελ από αλόη βέρα και τρίψτε στην πρησμένη περιοχή. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε τη μαστίχα με άλλα έλαια που στηρίζουν το αναπνευστικό και ανοσοποιητικό σύστημα, όπως το έλαιο από ξύλο κέδρου.

[toggle title="Πηγές"]

Με πληροφορίες από mindbodygreen

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση