Όπως όλοι θα γνωρίζουμε μέχρι τώρα (ειδικά όσοι επισκέπτονται τα σούπερ μάρκετ για τις απαραίτητες αγορές τους), η συσσώρευση προϊόντων έχει γίνει συνηθισμένο φαινόμενο για κάποιους. Ανάλογα με τη χώρα, αυτή η συσσώρευση μπορεί να αφορά το χαρτί τουαλέτας, το αλεύρι ή το γάλα. Αλλά αυτό που είναι παγκόσμιο φαινόμενο είναι η φρενήρης αγορά προστατευτικών ειδών όπως μάσκες, γάντια και αντισηπτικό χεριών.
Στη Δανία, ένα σούπερ μάρκετ αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τη δημιουργικότητα ώστε να διασφαλίσει ότι όλοι έχουν πρόσβαση στο αντισηπτικό και έτσι να βάλει κι ένα τέλος στην παράλογη συσσώρευση.
Advertisment
Το Rotunden Hellerup Foodmarket λαμβάνει πρωτότυπα μέτρα για να προστατεύσει την υγεία των καταναλωτών του. Ένας χρήστης του Twitter δημοσίευσε φωτογραφία μέσα από το κατάστημα, όπου μια ταμπέλα ενημερώνει τους πελάτες ότι ένα μπουκαλάκι αντισηπτικού χεριών κοστίζει 40 Δανέζικες κορώνες.
Αλλά αν θέλουν να αγοράσουν δύο μπουκαλάκια, θα πρέπει να πληρώσουν 1.000 Δανέζικες κορώνες. Με αυτό τον τρόπο βάζουν ένα στοπ στην παράλογη συσσώρευση.
A supermarket in Denmark got tired of people hoarding hand sanitizer, so came up with their own way of stopping it.
Advertisment
1 bottle kr40 (€5.50)
2 bottles kr1000 (€134.00) each bottle.Hoarding stopped!#COVID19 #coronavirus #Hoarding pic.twitter.com/qaJb7UZwLr
— ???????????????????????????????????????? ????️ ???????????????????????????????? (@_schuermann) March 15, 2020
Επιπλέον, το κατάστημα δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook ότι σέβεται τα μέτρα της κυβέρνησης για την ασφάλεια των πολιτών και θέτει κι αυτό με τη σειρά του τα δικά του. Αυτά περιλαμβάνουν την είσοδο ενός μέλους από μια οικογένεια, τη διατήρηση ασφαλούς απόστασης ανάμεσα στο προσωπικό και στους καταναλωτές, την απολύμανση των χεριών κατά την είσοδο και την χρήση γαντιών κατά τη διάρκεια των αγορών.
«Έχουμε τεράστια ευθύνη στο να συνεχίσουμε τη λειτουργία των επιχειρήσεών μας, και αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε μόνο αν έχουμε τη βοήθεια και την κατανόηση όλων σας», γράφουν στη δημοσίευσή τους.
Η φωτογραφία με τις διαφορετικές τιμές έγινε φυσικά viral και οι αντιδράσεις ήταν από ευχάριστες μέχρι αρνητικές. Οι περισσότεροι βλέπουν τη δημιουργική πλευρά του εγχειρήματος και συμφωνούν, ενώ άλλοι αναφέρονται στην αισχροκέρδεια που επίσης πλήττει την αγορά, όπως και στη χώρα μας.