, , ,

Λαβές από 3D εκτυπωτή μας βοηθούν να ανοίγουμε τις πόρτες χωρίς χέρια μειώνοντας την εξάπλωση μικροβίων

Κάποιοι πλένουν τα χέρια τους σχολαστικά μετά την επαφή με πόμολα, άλλοι φορούν γάντια ή χρησιμοποιούν το ύφασμα της μπλούζας τους ως ασπίδα, αλλά

Λαβές από 3D εκτυπωτή μας βοηθούν να ανοίγουμε τις πόρτες χωρίς χέρια μειώνοντας την εξάπλωση μικροβίων

Κάποιοι πλένουν τα χέρια τους σχολαστικά μετά την επαφή με πόμολα, άλλοι φορούν γάντια ή χρησιμοποιούν το ύφασμα της μπλούζας τους ως ασπίδα, αλλά όλοι φαίνεται να αντιλαμβανόμαστε (ειδικά τώρα) ότι το πόμολα της πόρτας είναι εστία μικροβίων. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε να αποφεύγουμε πάση θυσία τα πόμολα της δημόσιας τουαλέτας.

Με αυτό κατά νου, μια εταιρία ψηφιακών κατασκευών, η Materialise, άρχισε να σκέφτεται τρόπους για να κάνει την απλή πράξη του ανοίγματος της πόρτας πιο ασφαλής. Οι λαβές που κατασκεύασαν από τρισδιάστατο υπολογιστή αποτελούν έναν έξυπνο, αποτελεσματικό τρόπο να μειώσουν την εξάπλωση κάθε ιού.

Advertisment

Ο απλός σχεδιασμός του διευκολύνει πολύ την εγκατάστασή του και επιτρέπει σε όλους μας να ανοίγουμε την πόρτα χωρίς να ακουμπάμε τελικά το πόμολο. Απλώς τοποθετούμε τον αγκώνα μας ανάμεσα στην πόρτα και στη λαβή, πιέζοντας προς τα κάτω το πόμολο.

Οι έρευνες σχετικά με το πόσο και πού επιβιώνει ο κορονοϊός ακόμα συνεχίζονται και νέα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός υπάρχει σε όλες τις επιφάνειες που έχει αγγίξει κάποιος με συμπτώματα ή που είναι απλά φορέας. Τα πόμολα είναι από τα πιο βέβαια σημεία που όλοι αναγκαζόμαστε να πιάνουμε, ειδικά σε τουαλέτες. Γι’ αυτό η απολύμανσή τους είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη, αλλά δεν είναι δυνατόν να γίνει μετά από κάθε χρήση.

Λαβές από 3D εκτυπωτή μας βοηθούν να ανοίγουμε τις πόρτες χωρίς χέρια μειώνοντας την εξάπλωση μικροβίων

Advertisment

Η ιδέα γι’ αυτή την κατασκευή χαμηλού κόστους προήλθε από ένα εσωτερικό meeting της εταιρίας με στόχο τον προσδιορισμό μέτρων για την προστασία των εργαζομένων και των επισκεπτών της Materialise. Σύντομα, αντιληφθήκαμε ότι αυτή η κατασκευή μπορεί να ωφελήσει πολλούς περισσότερους ανθρώπους και έτσι η εταιρία αποφάσισε να παρέχει την ιδέα δωρεάν.

Όποιος έχει πρόσβαση σε εκτυπωτή 3D μπορεί να κατεβάσει το σχέδιο και να το δημιουργήσει μέσα σε λίγες ώρες. Στη συνέχεια, χρειαζόμαστε μόνο δύο βίδες. Ωστόσο, αν κάποιος θέλει να τα προμηθευτεί έτοιμα, μπορεί να το κάνει μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα τους.

[toggle title="Πηγές"]

Με πληροφορίες από το mymodernmet.com

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα
Βιταμίνη D: Πώς θα γεμίσετε τις αποθήκες του οργανισμού σας με φυσικό τρόπο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση