, ,

«Πλέξε τη δική σου κούκλα που εμπνέει»: H σειρά που κάνει τις γυναίκες-πρότυπα κούκλες

«Πλέξε τη δική σου γυναίκα που εμπνέει» είναι η σειρά που δημιούργησε η παγκόσμια πλατφόρμα LoveCrafts.com και η οποία αποτελείται από πλεκτές κούκλες γυναικείων

«Πλέξε τη δική σου κούκλα που εμπνέει»: H σειρά που κάνει τις γυναίκες-πρότυπα κούκλες

«Πλέξε τη δική σου γυναίκα που εμπνέει» είναι η σειρά που δημιούργησε η παγκόσμια πλατφόρμα LoveCrafts.com και η οποία αποτελείται από πλεκτές κούκλες γυναικείων προτύπων.

Ο αγώνας για τα δικαιώματα της γυναίκας είναι ένας μακραίωνος αγώνας μέσα στην ανθρώπινη ιστορία, με πολλές νίκες αλλά και πολύ δρόμο ακόμη για την εδραίωση της ισότητας των φύλων. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάστηκε στις 8 Μαρτίου και αποτελεί μια ευκαιρία να θυμηθούμε όλοι τα αξιοθαύμαστα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά επιτεύγματα των γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Advertisment

Οι πλεκτές κούκλες – ομοιώματα γυναικών προτύπων αποτελούν μια έμπνευση της παγκόσμιας πλατφόρμας, που σκοπό έχει να αναδείξει όσες δυναμικές γυναίκες καταφέρνουν να ξεχωρίζουν και να αποτελούν πρότυπα για πολλές άλλες γυναίκες.

Ο ιδρυτής του LoveCrafts.com, Έντουαρντ Γκρίφιθ, δήλωσε σχετικά με τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες: «Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας υπενθυμίζει να τιμήσουμε τις υπέροχες γυναίκες στον κόσμο και να αναγνωρίσουμε το έργο που επιτελούν για τη βελτίωση της κοινωνίας μας. Θέλαμε να κάνουμε κάτι που θα έφερνε χαρά χειροποίητης δημιουργίας στην κοινότητα και θα ήταν πηγή έμπνευσης».

Ποιες γυναίκες, όμως, συναντάμε στη συγκεκριμένη λίστα; Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει ένα πολυσυζητημένο πρόσωπο της εποχής, η δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ. Η εμφάνιση της Μέγκαν Μαρκλ με πράσινο φόρεμα και καμπαρτίνα στην απονομή των βραβείων WellChild ενέπνευσε τη δημιουργία της συγκεκριμένης κούκλας.

Advertisment

Στην ίδια σειρά μπορούμε, επίσης, να βρούμε και άλλες διάσημες γυναίκες, όπως την τραγουδίστρια της ποπ και R&B Ριάνα, την έφηβη ακτιβίστρια που μάχεται για την προστασία του περιβάλλοντος, Γκρέτα Τούνμπεργκ, το μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ, την Αμερικανίδα παίκτρια ποδοσφαίρου Μέγκαν Ράπινο και την κάτοχο βραβείου Νόμπελ από το Πακιστάν Μαλάλα Γιουσαφζάι.

Αξιοσημείωτο είναι πως το 10% από την πώληση κάθε σετ πλεξίματος για τη δημιουργία πλεκτής κούκλας θα δοθεί για την ενίσχυση της οργάνωσης Women For Women International, μιας οργάνωσης που προσφέρει βοήθεια στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα φτώχειας, απομόνωσης, διακρίσεων και συγκρούσεων και οι οποίες στερούνται πρόσβασης σε πόρους και γνώσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα της LoveCrafts.com, στην οποία ζητήθηκε από 5.000 Βρετανούς και Βρετανίδες να επιλέξουν τη γυναίκα που αποτελεί πηγή έμπνευσης για αυτούς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Evening Standard. Τα αποτελέσματα της έρευνας εκτίναξαν τη Μέγκαν Μαρκλ στην πρώτη θέση της λίστας. Ακολουθούν στη δεύτερη θέση η Γκρέτα Τούνμπεργκ και η Ριάνα στην τρίτη. Τέταρτη αναδείχθηκε η Μαλάλα Γιουσαφζάι και πέμπτη η Όπρα Γουίνφρεϊ.

Τις επόμενες τέσσερις θέσεις της δεκάδας συμπληρώνουν, με την αντίστοιχη σειρά κατάταξης, η Έλι Σίμοντς, βαρόνη Χέιλ του Ρίτσμοντ, η οποία υπήρξε και δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου, η Τζέσικα Ένις Χιλ, πρώην αθλήτρια του στίβου, η διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μπιγιονσέ και η Τζαμίλα Τζαμίλ, ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Διάταση και στροφή στομάχου στο σκύλο: Τι είναι και οι ενδεδειγμένοι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης
Γερμανός σέρφερ έκανε εντυπωσιακό ρεκόρ - Σκαρφάλωσε σε κύμα 28,5 μέτρων (βίντεο)
Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;
Αυτές είναι οι 10 πιο «έξυπνες» πόλεις στον κόσμο | Οι 7 βρίσκονται στην Ευρώπη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση