,

8χρονος έκρυψε το χειρόγραφο βιβλίο του σε ράφι βιβλιοθήκης. Τώρα έχει λίστα αναμονής ετών!

Ο Dillon είχε γράψει μια συναρπαστική ιστορία για τα Χριστούγεννα και ήθελε να τη μοιραστεί.

8χρονος έκρυψε το χειρόγραφο βιβλίο του σε ράφι βιβλιοθήκης. Τώρα έχει λίστα αναμονής ετών

Ο Dillon Helbig, μαθητής της δευτέρας δημοτικού που ζει στο Idaho των ΗΠΑ, έγραψε για μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια στις σελίδες ενός τετραδίου με κόκκινο εξώφυλλο και την εικονογράφησε με ξυλομπογιές.

Όταν το τελείωσε στα μέσα Δεκεμβρίου, αποφάσισε ότι ήθελε να το μοιραστεί με άλλους ανθρώπους. Τόσο πολύ, μάλιστα, που κατέστρωσε ένα σχέδιο και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να το πραγματοποιήσει.

Advertisment

Λίγες μέρες αργότερα, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο παράρτημα Lake Hazel της Ada Community Library στο Boise με τη γιαγιά του, κράτησε το 81σέλιδο βιβλίο στο στήθος του και πέρασε δίπλα από τους βιβλιοθηκονόμους. Στη συνέχεια, χωρίς να το γνωρίζει η γιαγιά του, ο Dillon έβαλε το βιβλίο στο ράφι με τα παιδικά βιβλία. Κανείς δεν τον είδε να το κάνει.

Το βιβλίο, με τίτλο «Οι περιπέτειες του Dillon Helbig’s Crismis», φέρει την υπογραφή από τον ίδιο τον Dillon. Αργότερα εξομολογήθηκε στη μητέρα του, Σούζαν Χέλμπιγκ, ότι έχωσε το βιβλίο του μέσα στις στοίβες και το άφησε εκεί, χωρίς να γίνει αντιληπτό. Αλλά όταν επέστρεψαν περίπου δύο ημέρες αργότερα, στο σημείο όπου είχε αφήσει το τετράδιο, αυτό έλειπε. Η Helbig τηλεφώνησε στη βιβλιοθήκη για να ρωτήσει αν κάποιος είχε βρει το τετράδιο του Dillon και να ζητήσει να μην το πετάξουν.

Ο διευθυντής του υποκαταστήματος Alex Hartman δήλωσε ότι εξεπλάγη από την τολμηρή κίνηση του Dillon. «Ήταν μια ύπουλη πράξη», δήλωσε ο Hartman γελώντας. Αλλά το βιβλίο του Dillon «ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο αντικείμενο για να σκεφτούμε να το ξεφορτωθούμε».

Advertisment

Ο Hartman και μερικοί συνάδελφοι είχαν ανακαλύψει και διαβάσει το βιβλίο του Dillon – το οποίο περιγράφει τις περιπέτειές του να βάλει ένα αστέρι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του και να εκτοξευτεί πίσω στην πρώτη Ημέρα των Ευχαριστιών και στον Βόρειο Πόλο. Το βρήκαν πολύ διασκεδαστικό.

Ο Hartman διάβασε το βιβλίο στον 6χρονο γιο του, Cruzen, ο οποίος ενθουσιάστηκε και είπε ότι ήταν ένα από τα πιο αστεία βιβλία που είχε γνωρίσει ποτέ.

«Ο Dillon έχει αυτοπεποίθηση και είναι γενναιόδωρος. Ήθελε να μοιραστεί την ιστορία του», δήλωσε ο Hartman. «Δεν νομίζω ότι πρόκειται για αυτοπροβολή. Απλά ήθελε πραγματικά να μπορούν και άλλοι άνθρωποι να απολαύσουν την ιστορία του».

Οι βιβλιοθηκονόμοι που διάβασαν το βιβλίο του Dillon συμφώνησαν ότι, όσο άτυπο και αντισυμβατικό και αν ήταν, το βιβλίο πληρούσε τα κριτήρια επιλογής για τη συλλογή, καθώς ήταν μια υψηλής ποιότητας ιστορία που ήταν διασκεδαστική για ανάγνωση. Έτσι, ο Hartman ζήτησε από τον Helbig την άδεια να κολλήσει έναν κώδικα στο βιβλίο και να το προσθέσει επίσημα στη συλλογή της βιβλιοθήκης.

Οι γονείς του αγοριού είπαν με ενθουσιασμό ναι, και το βιβλίο ανήκει πλέον στο τμήμα με τα γραφικά μυθιστορήματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Η βιβλιοθήκη έδωσε μάλιστα στον Dillon το πρώτο της βραβείο Whoodini για τον καλύτερο νεαρό μυθιστοριογράφο, μια κατηγορία που δημιούργησε η βιβλιοθήκη γι’ αυτόν.

Πλέον, το μοναδικό και σπάνιο αντίτυπο του «The Adventures of Dillon Helbig’s Crismis» έχει μεγάλη ζήτηση. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αρχίσει να εγγράφονται σε μια λίστα αναμονής για να μπορέσουν να το δανειστούν και να το διαβάσουν. Πριν από λίγες μέρες, υπήρχε λίστα αναμονής 55 ατόμων.

Πηγή:

www.washingtonpost.com/lifestyle/2022/01/31/library-book-idaho-dillon-helbig

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Coolcationing: Η νέα τάση στις καλοκαιρινές διακοπές που γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής
Zευγάρι κύκνων που ζει εδώ και 10 χρόνια στον Αχελώο γέννησε 7 υπέροχα κυκνάκια!
Tiktoker έσωσε σκύλο που τον βρήκε στη θάλασσα στα ανοιχτά της Πάρου!
Νέα Υόρκη: Εγκαταστάθηκε «πύλη» που συνδέει την πόλη με το Δουβλίνο μέσω live streaming! | Γιατί έκλεισε προσωρινά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση