, ,

Εμείς οι 30 και κάτι που είμαστε ακόμα ελεύθεροι…

Είμαστε και εμείς οι 30 και κάτι που είμαστε ακόμα ελεύθεροι χωρίς σύντροφο γιατί απλά ψάχνουμε κάτι που θα αγγίξει τη ψυχή μας και

Εμείς οι 30 και κάτι που είμαστε ακόμα ελεύθεροι...

Είμαστε και εμείς οι 30 και κάτι που είμαστε ακόμα ελεύθεροι χωρίς σύντροφο γιατί απλά ψάχνουμε κάτι που θα αγγίξει τη ψυχή μας και θα συνταράξει όλο μας το είναι προς το καλύτερο.

Και ναι, δεν είναι ότι περνούμε άσχημα. Έχουμε και τις καλές, έχουμε και τις κακές μας στιγμές όπως όλοι. Κάποιες στιγμές όμως είναι λίγο δύσκολο να είσαι μόνος σε αυτή την ηλικία. Πρώτα για σένα προσωπικά που νιώθεις κάποτε τη μοναξιά να είναι αφόρητη. Έρχεσαι από τη δουλειά στο σπίτι και δεν έχεις κανένα να σε υποδεχτεί, να σε αγκαλιάσει, να σου δώσει ένα φιλί και να σε ρωτήσει πώς ήταν η μέρα σου. Θέλεις να βγεις έξω, να πας για ένα ποτό να χαλαρώσεις ή ακόμη να πας για ένα καφέ αλλά σου είναι δύσκολο να βρεις παρέα γιατί πολύ απλά όλοι σου οι φίλοι έχουν το σύντροφο τους, έχουν παντρευτεί ή έχουν κάνει τη δίκη τους οικογένεια και έχει ο καθένας τη ζωή του.

Advertisment

Και αν τύχει και βρεις διαθέσιμη παρέα θα βγεις με 2-3 ζευγάρια ή θα πας σε παιδότοπο με φίλους για να πάρουν και τα παιδιά. Περνάς τις μέρες δουλεύοντας, πηγαίνοντας γυμναστήριο, κάνοντας διαφορά χόμπι, βλέποντας τις αγαπημένες σου σειρές, δουλεύοντας τον εαυτό σου. Ναι, κάποιες φορές είναι δύσκολο, αλλά τουλάχιστον έχεις την ηρεμία σου, γνωρίζεις καλύτερα εσένα και τα θέλω σου και ξέρεις ότι αν κάποτε δοθείς σε κάποιον θα είναι γιατί το θέλεις πραγματικά και βρήκες αυτό που ψάχνεις και όχι γιατί θέλεις να ξεφύγεις από τη μοναξιά σου και δεν μπορείς χωρίς κάποιον δίπλα σου. Άλλωστε τη μοναξιά την έχεις συνηθίσει και δεν χρειάζεσαι κάποιον απλά για να πεις ότι έχεις σύντροφο.

Είναι δύσκολο όμως και για τους άλλους να σε βλέπουν χωρίς σύντροφο. Προφανώς όταν έχεις μπει στη δεκαετία των 30 και δεν έχεις βρει το σύντροφο σου όλοι έχουν λόγο για την ερωτική σου ζωή. Όλοι θα σου δώσουν συμβουλές για να μην μείνεις μόνος. Όλοι, και το χειρότερο κάποιοι που δεν σε ξέρουν και τόσο καλά, θέλουν να σου γνωρίσουν κάποιον που νομίζουν ότι ταιριάζετε και ότι είναι κατάλληλος για σένα. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που σε ρωτάνε απλοί γνωστοί αν παίζει κάτι ή σου κάνουν σχόλια του τύπου «πάλι μόνος»;

Διερωτάσαι λοιπόν τι λάθος έχεις εσύ. Γιατί όλοι ασχολούνται μαζί σου χωρίς καν να τους το ζητήσεις; Γιατί η ερωτική σου ζωή γίνεται αντικείμενο συζήτησης και σχολιασμού ανάμεσα σε συγγενείς, φίλους και απλούς γνωστούς; Δεν μπορούν να δεχτούν μάλλον το γεγονός ότι ξέφυγες από την προκαθορισμένη σειρά γεγονότων που έχουν στο μυαλό τους. Μέχρι την ηλικία των 30 πρέπει να τελειώσεις σπουδές, να βρεις δουλειά, να έχεις μια σοβαρή σχέση ή ακόμα καλύτερα να παντρευτείς. Αν τύχει και είσαι ακόμα μόνος τότε θεωρείσαι ιδιότροπος, ιδιόρρυθμος ακόμα και εγωιστής γιατί ενώ έχεις τόσο καλές ευκαιρίες μπροστά σου, σύμφωνα με αυτούς, τις απορρίπτεις γιατί ψάχνεις κάτι που τάχα θέλεις να σε συγκινήσει.

Advertisment

Κατά ποσό όμως θεωρείται εγωιστικό να ψάχνεις αυτό που κάνει την καρδιά και τη ψυχή σου να χαίρεται; Κατά ποσό θεωρείται εγωιστικό να ψάχνεις κάποιον που να υπάρχει μεταξύ σας η επικοινωνία, η αγάπη και η εμπιστοσύνη; Κατά ποσό θεωρείται εγωιστικό να βρεις τον άνθρωπο που να σε κάνει να γελάς και να ηρεμείς; Κατά ποσό θεωρείται εγωιστικό να βρεις τον άνθρωπο που θα σε ελκύει εξωτερικά και εσωτερικά, γιατί χωρίς έλξη απλά δεν υπάρχει ερωτική σχέση. Και έλξη, δεν εννοώ να είναι ο σύντροφος σου μοντέλο. Μπορεί απλά να σε ελκύει το χαμόγελο του, τα μάτια του, το χιούμορ του και ότι άλλο ελκύει τον καθένα.

Ναι, θεωρώ ότι δεν είμαστε παράξενοι, ιδιότροποι και ιδιόρρυθμοι. Απλά δεν είχαμε την τύχη να βρούμε νωρίς αυτό που ψάχνουμε και δεν συμβιβαζόμαστε με κάτι λιγότερο, γιατί η επιλογή συντρόφου είναι μια απόφαση ζωής, που είτε θα σου κάνει τη ζωή καλύτερη ή χειρότερη. Ναι, προτιμούμε όπως λέει και η χιλιοειπωμένη φράση να είμαστε μόνοι παρά μαζί με το λάθος άνθρωπο.

Και ναι, πιστεύω ότι όποτε βρούμε αυτό που ψάχνουμε θα το καταλάβουμε, έχοντας ήδη δουλέψει αρκετά τον εαυτό μας και τα θέλω μας. Θα το απολαύσουμε και θα το χαρούμε μάλιστα περισσότερο από όλους τους άλλους γιατί περιμέναμε λίγο περισσότερο μέχρι να το βρούμε. Θα το εκτιμήσουμε στο έπακρον και θα το παλέψουμε για να πετύχει. Δεν είναι κακό λοιπόν να είσαι μόνος, γιατί αξίζει να περιμένεις για μια σχέση που θα σε γεμίζει και θα σε κάνει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!!

Α.Κ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες
Έβαλα τα χέρια μου στις τσέπες... και βρήκα ξεχασμένα γράμματα που κάποτε τα κουβαλούσα σαν φυλαχτό...

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση