, ,

5 τροφές με πολλές θερμίδες που μας βοηθούν να χάσουμε βάρος

Στο μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα, οι δίαιτες με χαμηλές θερμίδες και λιπαρά προωθούνταν ως οι καλύτερες μέθοδοι για την απώλεια βάρους. Αλλά στην

5 τροφές με πολλές θερμίδες που μας βοηθούν να χάσουμε βάρος

Στο μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα, οι δίαιτες με χαμηλές θερμίδες και λιπαρά προωθούνταν ως οι καλύτερες μέθοδοι για την απώλεια βάρους. Αλλά στην πραγματικότητα, ο υπολογισμός των θερμίδων δεν είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος να χάσουμε βάρος. Πολλές τροφές που διαφημίζονται ως χαμηλές σε λιπαρά δεν μας χορταίνουν καθόλου, δυσκολεύοντάς μας να διατηρήσουμε έναν αυστηρό τρόπο ζωής με χαμηλές θερμίδες. Επιπλέον, πολλές από αυτές δεν περιέχουν διατροφικά στοιχεία και είναι μακροπρόθεσμα ανθυγιεινές.

Υπάρχουν τροφές με πολλές θερμίδες – κάποιες από αυτές περιέχουν πολλά χρήσιμα θρεπτικά στοιχεία. Είναι συχνά πιο χορταστικές, οπότε η κατανάλωσή τους μπορεί να μας βοηθήσει ακόμα και να χάσουμε βάρος. Ωστόσο, χρειάζεται να θυμόμαστε ότι χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωση και αυτών των τροφών.

Advertisment

5 τροφές με πολλές θερμίδες που μας βοηθούν να χάσουμε βάρος

Κρόκοι αυγών

Αποδεικνύεται ότι δεν τους αξίζει η κακή φήμη που είχαν μέχρι σήμερα. Σήμερα οι ειδικοί μας λένε ότι οι κρόκοι έχουν τις περισσότερες θερμίδες σε σχέση με το υπόλοιπο αυγό, διότι περιέχουν και όλα τα θρεπτικά συστατικά.

Περιέχουν βιταμίνη Β12, φώσφορο, σίδηρο, φυλλικό οξύ και λουτεΐνη. Επιπλέον, δεν ανήκουν πια στη λίστα με τα επικίνδυνα για χοληστερίνη συστατικά, διότι αποδείχτηκε ότι τα επίπεδα της χοληστερόλης λειτουργούν πιο περίπλοκα στον οργανισμό μας και δεν σημαίνει ότι τα αυγά είναι υπεύθυνα.

Αβοκάντο

Το αγαπημένο σήμερα αβοκάντο ήταν κάποτε στη λίστα αποφυγής τροφών. Όμως ενώ έχει πολλές θερμίδες και λιπαρά για φυτική τροφή, περιέχει ελάχιστα σάκχαρα και πρωτεΐνη. Έχει επίσης υψηλά επίπεδα καλίου, που μειώνει το φούσκωμα και παράλληλα μας χορταίνει. Επιπλέον, τα μονοακόρεστα λιπαρά που περιέχουν αποτελούν σημαντικούς συμμάχους στην καταπολέμηση των καρδιοπαθειών και της κακής χοληστερόλης.

Advertisment

Λάδι

Τα λάδια και το βούτυρο έχουν δαιμονοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια και κάποιες από τις κατηγορίες μπορεί και να ισχύουν: οι τροφές που είναι τηγανισμένες σε λάδι μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο διαβήτη, καρδιοπαθειών, αύξησης βάρους και πολλών ακόμα.

Υπάρχουν ορισμένες μελέτες που συνδέουν άμεσα το λάδι με την απώλεια βάρους, αλλά ανεπιβεβαίωτα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι πολλοί άνθρωποι καταφέρνουν να χάσουν βάρος προσθέτοντας βούτυρο και λάδι στα γεύματά τους. Το βούτυρο από οργανικό γάλα ή το μη ζεσταμένο λάδι μπορεί να προσθέσει λιπαρά στο γεύμα σας κα να μας χορτάσει.

Πλήρη λιπαρών γαλακτοκομικά

Τα γαλακτοκομικά δεν είναι για όλους. Κάποιοι επιστήμονες λένε ότι δεν είναι απαραίτητα για μια ισορροπημένη διατροφή, ενώ άλλοι θεωρούν ότι το τυρί μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος, αρκεί να προσέχουμε τι καταναλώνουμε. Τα γαλακτοκομικά δεν είναι απαραίτητα, αλλά αν πρόκειται να καταναλώσετε, είναι καλύτερα να είναι πλήρη λιπαρών. Το γάλα χαμηλών λιπαρών έχει συνδεθεί με απόκτηση βάρους.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι μια ακόμα υγιεινή τροφή που θεωρούταν παχυντική για χρόνια. Έχουν αρκετές θερμίδες αλλά είναι εξαιρετικά χορταστικοί. Η πολύτιμη σημασία τους για την απώλεια βάρους δεν οφείλεται μόνο στην πρωτεΐνη, τα λιπαρά και τις φυτικές τους ίνες, αλλά ακόμα και στην υφή τους. Οι New York Times αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι πως μας χορταίνουν επίσης επειδή είναι τραγανά.

[toggle title="Πηγές"]

https://www.telegraph.co.uk/news/health/news/6413146/Eating-more-cheese-can-help-fat-people-lose-weight-study-claims.html

www.hsph.harvard.edu/news/hsph-in-the-news/eating-fried-foods-tied-to-increased-risk-of-diabetes-and-heart-disease/

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ιπποκράτεια Διαβίωση: Μια εταιρεία παράδειγμα ολιστικής προσέγγισης με εκπληκτικά προϊόντα
Ολοκληρωμένη προσέγγιση στην παιδική παχυσαρκία: Επενδύστε σήμερα, δείτε αποτελέσματα αύριο
Το μπαχαρικό που βοηθάει να χάσετε 3 φορές περισσότερο λίπος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση