, , ,

Louise Hay: Πώς να επικοινωνήσετε και να βοηθήσετε την καρδιά σας με τη δύναμη του λόγου!

Οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα με την καρδιά – πόνους στο στήθος, ταχυπαλμίες, υψηλή αρτηριακή πίεση, τάσεις λιποθυμίας, φραγμένες αρτηρίες κλπ. – δυσκολεύονται να

Louise Hay: Πώς να επικοινωνήσετε και να βοηθήσετε την καρδιά σας με τη δύναμη του λόγου!

Οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα με την καρδιά – πόνους στο στήθος, ταχυπαλμίες, υψηλή αρτηριακή πίεση, τάσεις λιποθυμίας, φραγμένες αρτηρίες κλπ. – δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Έχουν ένα τεράστιο απόθεμα από καταπιεσμένα συναισθήματα που αδημονούν να ξεσπάσουν – και πράγματι, κάθε τόσο ξεσπούν, με άγριες, παθιασμένες κρίσεις θυμού ή απογοήτευσης, ή με μια απρόσμενη και ανεξήγητη απόσυρση.

Η ταλάντευση ανάμεσα στην απάθεια και στο φλογερό πάθος δυσκολεύει αυτούς τους ανθρώπους στην επικοινωνία τους με τους άλλους. Μερικές φορές γίνονται μοναχικοί, προτιμώντας τη μοναξιά από το να αντιμετωπίσουν το στρες που συνοδεύει τις ανθρώπινες σχέσεις.

Advertisment

Τα συμπτώματα που σχετίζονται με την καρδιά – ακόμα και εκείνα που θεωρούνται καλοήθη – μπορεί να είναι σοβαρά. Επομένως, αν έχεις κάποια τέτοια σημάδια, πήγαινε σε ένα γιατρό. Είναι όμως εξίσου σημαντικό να ακολουθήσεις μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση σχετικά με την υγεία σου, αλλάζοντας τα πρότυπα της σκέψης και της συμπεριφοράς σου.

Άκουσε προσεκτικά τα μηνύματα που σου στέλνει το σώμα σου για τα συναισθήματα που βρίσκονται πίσω από τα προβλήματα της υγείας σου, και στη συνέχεια δούλεψε με τις δηλώσεις για να αλλάξεις τον τρόπο της σκέψης και τη νοοτροπία σου.

Για παράδειγμα, τα καρδιακά προβλήματα γενικά απορρέουν από μακροχρόνια συναισθηματικά ζητήματα που έχουν σκληρύνει την καρδιά και έχουν μπλοκάρει την ευτυχία και τη χαρά. Χρειάζεται λοιπόν να ανοίξεις την καρδιά σου και να αφήσεις τη χαρά να μπει μέσα της.

Advertisment

Μια γενική δήλωση για να εξουδετερώσεις τα αρνητικά συναισθήματα είναι:

“Χαρά! Χαρά! Χαρά! Με αγάπη επιτρέπω στη χαρά να ρέει μέσα στο νου, το σώμα και τις εμπειρίες μου”.

Η σκλήρυνση των αρτηριών, η αρτηριοσκλήρωση, προέρχεται από μια πρόθεση αντίστασης στη ζωή, από τη στενομυαλιά και από την άρνηση να δούμε τα καλά της ζωής. Αν έχεις τέτοιου είδους προβλήματα, βοήθησε τον εαυτό σου με τη δήλωση:

“Είμαι εντελώς ανοιχτός στη ζωή και στη χαρά. Επιλέγω να βλέπω γύρω μου με αγάπη”.

Τα προβλήματα που σχετίζονται με τη χοληστερόλη έχουν να κάνουν με το φόβο ή την ανικανότητα να δεχτούμε την ευτυχία. Για να ανοίξεις τα μπλοκαρισμένα κανάλια της χαράς που σχετίζονται με τη χοληστερόλη, δούλεψε με τη δήλωση:

“Οι δίοδοι για τη χαρά είναι διάπλατα ανοιχτοί. Νιώθω ασφαλής όταν δέχομαι”.

Για να μειώσεις τα μακροχρόνια και ανεπίλυτα συναισθηματικά προβλήματα που σχετίζονται με την υψηλή αρτηριακή πίεση, δούλεψε με τη δήλωση:

“Απελευθερώνω με χαρά το παρελθόν. Είμαι γεμάτος γαλήνη”.

Αυτά είναι τα πιο κοινά προβλήματα υγείας που έχουν σχέση με την καρδιά.

Η πιο σημαντική δουλειά που έχεις να κάνεις για την υγεία της καρδιάς σου είναι να αποκτήσεις μεγαλύτερη επαφή με τα συναισθήματά σου και να μάθεις να τα εκφράζεις με τρόπους που σε βοηθούν να τα ξεπερνάς και να προχωράς.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να δίνεις προσοχή σε αυτά που νιώθεις – χωρίς να τα κρίνεις. Προσπάθησε να εντοπίσεις τι είναι αυτό που πυροδοτεί το συναίσθημα. Βάζοντας σε λειτουργία τις αναλυτικές σου δεξιότητες και ανατέμνοντας τα συναισθήματά σου για να προσδιορίσεις την αφετηρία και το χαρακτήρα τους, συνδέεις το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου σου, που ξέρει να λύνει προβλήματα, με το δεξιό ημισφαίριο, το “συναισθηματικό”. Αυτό σε βοηθάει να μάθεις να εκφράζεις τα “ζόρικα” συναισθήματα, πρώτα στον ίδιο σου τον εαυτό και ύστερα στους άλλους.

“Όλα είναι καλά” Louise L. Hay & Mona Lisa Schulz / εκδόσεις η Δυναμική της Επιτυχίας

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Απέναντι στα «πρέπει» στέκεται ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη: Ο έρωτας για ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση