Η Νέα Πλατεία Ομονοίας παραδόθηκε στο κοινό και είναι… όπως παλιά! (Βίντεο)

Πριν λίγες ημέρες παραδόθηκε στο κοινό η Νέα Πλατεία Ομονοίας, έπειτα από την ριζική ανακατασκευή της. Η Πλατεία Ομονοίας θυμίζει πλέον, το παλιό της

Η Νέα Πλατεία Ομονοίας παραδόθηκε στο κοινό και είναι... όπως παλιά! (Βίντεο)

Πριν λίγες ημέρες παραδόθηκε στο κοινό η Νέα Πλατεία Ομονοίας, έπειτα από την ριζική ανακατασκευή της. Η Πλατεία Ομονοίας θυμίζει πλέον, το παλιό της πρόσωπο που γνωρίσαμε πριν από αρκετές δεκαετίες με το πράσινο να κυριαρχεί και το σιντριβάνι στην μέση της να δροσίζει τους επισκέπτες. Φαίνεται πως η θλιβερή εικόνα που είχε τα τελευταία χρόνια, αντικαταστάθηκε για τα καλά από μία όμορφη πλατεία κατασκευασμένη σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα, ικανή να μαγνητίσει πάλι όσους βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην επιφάνεια έχουν τοποθετηθεί πλάκες ψυχρού υλικού ώστε να μειώνεται η θερμοκρασία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αναδεικνύοντας και τον σύγχρονο περιβαλλοντικό χαρακτήρα της πλατείας. Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, η Νέα Πλατεία Ομονοίας ανήκει στον Μεγάλο Περίπατο της πόλης, ένα μεγαλόπνοο σχέδιο που πρόκειται να δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα και να αλλάξει δραστικά την εικόνα της πρωτεύουσας.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να προφυλάξουμε τα κατοικίδιά μας από την υπερβολική ζέστη
Ιστορικό χρυσό μετάλλιο για την Εθνική ομάδα στην καλλιτεχνική κολύμβηση
Ζόρκος: Η εξωτική παραλία της Άνδρου με την άγρια ομορφιά (βίντεο)
The Tavros Project: Η πρώτη πολυκατοικία στην Ελλάδα με μηδενικούς λογαριασμούς ρεύματος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση