, ,

Ο Δρόμος ο Λιγότερος Ταξιδεμένος επανακυκλοφορεί και κληρώνουμε 3 βιβλία

Ο Δρόμος ο Λιγότερο Ταξιδεμένος Όταν το 1978 κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το βιβλίο «Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος» ούτε ο άγνωστος μέχρι τότε συγγραφέας

Ο Δρόμος ο Λιγότερος Ταξιδεμένος επανακυκλοφορεί και κληρώνουμε 3 βιβλία

Ο Δρόμος ο Λιγότερο Ταξιδεμένος

Όταν το 1978 κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το βιβλίο «Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος» ούτε ο άγνωστος μέχρι τότε συγγραφέας του, στα πιο φιλόδοξα όνειρά του, θα μπορούσε να φανταστεί την πορεία που θα ακολουθούσε. Το βιβλίο αναφερόταν σε «πράγματα για τα οποία οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να μιλάνε» και όπως ήταν φυσικό, ήταν ένα αουτσάιντερ του είδους του.

Ωστόσο, πέντε χρόνια μετά, έκανε την εμφάνισή του στις λίστες με τα ευπώλητα σε εθνικό επίπεδο, σημείωσε μια εκπληκτική εμπορική επιτυχία και από τότε, επηρέασε και εξακολουθεί να επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, ανοίγοντάς τους το δρόμο προς την πνευματική ανάπτυξη, την εσωτερική ισορροπία και τελικά, προς μια ζωή ολοκληρωμένη και γεμάτη νόημα.

Advertisment

Ο Δρόμος ο Λιγότερος Ταξιδεμένος επανακυκλοφορεί και κληρώνουμε 3 βιβλία

Πώς έγινε αυτό;

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου, διάσημου ψυχιάτρου και πνευματικού οδηγού M. Scott Peck, η εκπληκτική επιτυχία του βιβλίου – κατά τα χρόνια της πρώτης κυκλοφορίας του – οφειλόταν στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι ήταν ήδη «έτοιμοι» ψυχολογικά και πνευματικά για να σκεφτούν και να επεξεργαστούν τις ιδέες που παρουσιάζονται στο βιβλίο και μάλιστα, ήταν σαν να περίμεναν να εμφανιστεί κάποιος για να μιλήσει για όλα αυτά τα πράγματα.

Advertisment

Ο Δρόμος – σύμφωνα πάντα με τον Peck – έγινε επιτυχία κυρίως επειδή ήταν ένα βιβλίο για την εποχή του· το κοινό του ήταν που το έκανε επιτυχία.
Από την εποχή εκείνη μέχρι τις μέρες μας, το βιβλίο «Ο Δρόμος ο Λιγότερο Ταξιδεμένος» που έχει χαρακτηριστεί ως «ένα από τα 10 καλύτερα βιβλία αυτοβοήθειας όλων των εποχών» εξακολουθεί να είναι επίκαιρο.

Από τη μια, η αλματώδης ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας και από την άλλη, η εμφανής πνευματκή αφύπνιση που παρατηρείται στον πλανήτη μας, καθιστά το βιβλίο, πολύτιμο εργαλείο και οδηγό, στην επίτευξη της ισορροπίας ανάμεσα σε αυτές τις δύο διαφορετικές εξελικτικές οδούς και αποδεικνύει ότι, η επιστήμη δεν είναι ανώτερη από τη θρησκεία ούτε η θρησκεία από την επιστήμη.

Ο Δρ. Scott Peck, μας παρουσιάζει έναν καινούργιο τρόπο για να βλέπουμε τον εαυτό μας, τη ζωή και τις σχέσεις μας με τους άλλους, μας δείχνει τη νέα «ψυχολογία της αγάπης», το πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τα προβλήματά μας, γιατί πρέπει να αλλάξουμε τη στάση μας απέναντι στον πόνο και πώς, με ποιο τρόπο μπορούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και πολλά άλλα.

Μέσα από τις ιδέες που παρουσιάζει – που στο μεγαλύτερο μέρος τους προέρχονται από την εμπειρία και την κλινική δουλειά με τους ασθενείς του – τις αληθινές ιστορίες και τα τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα, ο εμπνευσμένος συγγραφέας θα μας οδηγήσει σταδιακά, σε μια βαθύτερη κατανόηση του «θείου δράματος» που λέγεται ζωή και θα μας βοηθήσει να βρούμε την εσωτερική μας γαλήνη και φώτιση.

Την επετειακή έκδοση του βιβλίου του M. Scott Peck «Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος» εξέδωσαν πρόσφατα στη χώρα μας, οι εκδόσεις Πεδίο και η νέα μετάφραση έχει γίνει από την ψυχολόγο Σοφία Ανδρεοπούλου. Βρείτε το εδώ

Κερδίστε ένα αντίτυπο

Η Εναλλακτική Δράση και οι Εκδόσεις Πεδίο κληρώνουν σε τρεις αναγνώστες από ένα αντίτυπο του βιβλίου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα.

Η κλήρωση ολοκληρώθηκε, νικητές είναι οι:

ΖΩΗ ΜΠΑΛΑΜΟΤΗ

ΜΑΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΡΑΚΗ

ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΡΝΑΒΕΛΑΣ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση