, , , ,

Ελαιόλαδο: Ποιες είναι οι ευεργετικές χρήσεις του στην επιδερμίδα

Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα λίγα αγνά συστατικά που όλοι οι Έλληνες έχουμε στην κουζίνα μας και ο λαός μας το προσθέτει παντού.

Ελαιόλαδο: Ποιες είναι οι ευεργετικές χρήσεις του στην επιδερμίδα

Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα λίγα αγνά συστατικά που όλοι οι Έλληνες έχουμε στην κουζίνα μας και ο λαός μας το προσθέτει παντού. Έχει πολλά διατροφικά οφέλη όταν καταναλώνεται, αλλά συχνά χρησιμοποιείται και ως βασικό συστατικό καλλυντικών για την επιδερμίδα και τα μαλλιά, μια ιδέα που εντοπίζεται από τα αρχαία χρόνια μάλιστα.

Εμείς δεν χρειάζεται να αναζητήσουμε τα αντίστοιχα προϊόντα που μπορεί να είναι και αρκετά ακριβά. Μπορούμε να ενσωματώσουμε το ελαιόλαδο στην καθημερινή περιποίηση του σώματός μας απευθείας, αρκεί να μην έχει γίνει πρόσμιξή του με άλλα λάδια αμφιβόλου ποιότητας. Όσο πιο αγνό και παρθένο το ελαιόλαδο, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματά του.

Advertisment

Ελαιόλαδο: Ποιες είναι οι ευεργετικές χρήσεις του στην επιδερμίδα

Ενυδατώνει την περιοχή των νυχιών και τα δάχτυλα

Αντί να ψάχνετε να αγοράσετε ειδικά λάδια για να μαλακώσετε την περιοχή των νυχιών και να αντιμετωπίσετε και τις παρανυχίδες, δοκιμάστε να γεμίσετε ένα μικρό μπολ με λίγο χλιαρό ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, βάλτε μέσα τις άκρες των δαχτύλων σας και αφού μείνετε για 10 λεπτά, σκουπίστε απαλά με βαμβάκι. Θα δείτε άμεσα τη διαφορά.

Μαλακώνει τα πέλματα των ποδιών

Τα πέλματά μας τώρα το καλοκαίρι σκληραίνουν και σκάνε από τη ζέστη και τα ανοιχτά παπούτσια. Το ελαιόλαδο επαναφέρει την υγρασία σε αυτή την περιοχή καθώς περιέχει ενυδατικούς και μαλακτικούς παράγοντες.

Θρέφει το πρόσωπο

Οι βιταμίνες και τα άλλα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο ελαιόλαδο μπορούν να απαλύνουν τις ουλές, βοηθώντας τα δερματικά κύτταρα να αναγεννηθούν. Μάλιστα, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και έτσι λειτουργεί αντιγηραντικά.

Advertisment

Αναπλάθει τα σκασμένα χείλη

Είναι κύριο χαρακτηριστικό του χειμώνα, όμως τα σκασμένα χείλη μπορεί να εμφανιστούν και το καλοκαίρι λόγω κλιματιστικού και χρήσης σκληρών κραγιόν. Δοκιμάστε να απλώνετε λίγο ελαιόλαδο κάθε βράδυ πριν τον ύπνο και σύντομα θα αντιληφθείτε τα χείλη σας πιο βελούδινα.

Θρέφει τις άκρες των μαλλιών

Ορισμένοι άνθρωποι το χρησιμοποιούν και στο τριχωτό της κεφαλής τους, ειδικά όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα ξηροδερμίας. Όμως στους υπόλοιπους μπορεί να δημιουργήσει λιπαρότητα. Η πιο ασφαλής χρήση είναι στις άκρες των μαλλιών σας για να προλάβετε το έντονο πρόβλημα της ψαλίδας και της σκληρότητας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση