, , ,

Παρίσι: Ο Σηκουάνας θα φιλοξενήσει το πρώτο πλωτό θερινό σινεμά

Η κατάσταση της πανδημίας και του κινδύνου μετάδοσης του COVID-19, έχει αναγκάσει πολλούς διοργανωτές και επιχειρήσεις να σκαρφίζονται δημιουργικούς τρόπους ώστε να γίνονται οι

Παρίσι: Ο Σηκουάνας θα φιλοξενήσει το πρώτο πλωτό θερινό σινεμά

Η κατάσταση της πανδημίας και του κινδύνου μετάδοσης του COVID-19, έχει αναγκάσει πολλούς διοργανωτές και επιχειρήσεις να σκαρφίζονται δημιουργικούς τρόπους ώστε να γίνονται οι κοινωνικές συναθροίσεις με ασφάλεια, τόσο για τους πελάτες, όσο και για το ίδιο το προσωπικό. Λόγω αυτού, εμφανίζονται συνεχώς μοναδικές και πρωτότυπες ιδέες σε όλο τον κόσμο.

Για παράδειγμα, αυτό τον Ιούλιο, το Παρίσι λανσάρει το πρώτο πλωτό σινεμά, όπου οι θεατές θα παρακολουθούν ταινίες σε ηλεκτρικές βάρκες που κρατούν μεταξύ τους τις αποστάσεις ασφαλείας. Το «Cinéma sur l’Eau» – δηλαδή σινεμά στο νερό – θα ξεκινήσει στις 18 Ιουλίου στον ποταμό Σηκουάνα. Η μέρα αυτή θα εορταστεί σε όλο το Παρίσι λόγω της επιστροφής των Paris Plages, ενός ετήσιου αστικού προγράμματος που δημιουργεί προσωρινές παραλίες στη Γαλλική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Παρίσι: Ο Σηκουάνας θα φιλοξενήσει το πρώτο πλωτό θερινό σινεμά

Οι θέσεις σε αυτό το πρωτότυπο σινεμά είναι δωρεάν και μόλις 38, οπότε όσοι θέλουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία, θα χρειαστεί να συμμετέχουν σε κλήρωση. Οι υπόλοιποι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ταινία από λίγο πιο μακριά, δηλαδή από την απέναντι όχθη όπου έχουν τοποθετηθεί 150 θέσεις. Οι κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης μπορούν να λάβουν μέρος στην κλήρωση μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Κάθε καλοκαίρι, συγκεκριμένα σημεία κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα μεταμορφώνονται σε κάτι λίγο πιο «εξωτικό». Τοποθετούνται φοίνικες, ξαπλώστρες, ομπρέλες, ακόμα και μεγάλες πισίνες. Επιπλέον, όλες οι δραστηριότητες είναι δωρεάν.

Παρίσι: Ο Σηκουάνας θα φιλοξενήσει το πρώτο πλωτό θερινό σινεμά
Φωτό: Wikimedia Commons

Λόγω της φετινής κρίσης στη δημόσια υγεία, πιστεύεται ότι η φετινή διοργάνωση του Paris Plages θα είναι αρκετά διαφορετική. «Πολλοί Παριζιάνοι δεν θα πάνε φέτος διακοπές. Είναι πιθανό να έχουμε επίσης πολλούς επισκέπτες, ειδικά από άλλες περιοχές της Γαλλίας και όχι τόσο από το εξωτερικό, και θέλουμε πραγματικά να τους καλωσορίσουμε και να διατηρήσουμε το γιορτινό πνεύμα εδώ στο Παρίσι», δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Δήμαρχος του Παρισιού.

Πηγή:

boredpanda.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε