Πώς να επιλέξουμε το σωστό αντηλιακό για την επιδερμίδα μας

Όσον αφορά την επιλογή αντηλιακού, οι περισσότεροι δεν δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες, αρκεί να έχει αρκετό SPF. Όμως, δεν είναι όλα τα αντηλιακά

Πώς να επιλέξουμε το σωστό αντηλιακό για την επιδερμίδα μας

Όσον αφορά την επιλογή αντηλιακού, οι περισσότεροι δεν δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες, αρκεί να έχει αρκετό SPF. Όμως, δεν είναι όλα τα αντηλιακά ίδια και υπάρχουν ορισμένα tips που μπορείτε να λάβετε υπόψη σας ώστε να κάνετε την κατάλληλη επιλογή για την επιδερμίδα σας.

Πώς να επιλέξουμε το σωστό αντηλιακό για την επιδερμίδα μας

1. Αναζητήστε με φίλτρα ευρέος φάσματος

Το SPF είναι σημαντικό, αλλά θέλετε επίσης να είστε βέβαιοι ότι το αντηλιακό σας αναγράφει «ευρέος φάσματος», ώστε να μπορέσει να σας προστατέψει τόσο από τις ακτίνες UVA όσο και από τις UVB. Το SPF περιγράφει μόνο την προστασία από τις ακτίνες UVB, τις ακτίνες του εγκαύματος που επίσης βλάπτουν το DNA της επιδερμίδας. Οι ακτίνες UVA διαπερνούν το δέρμα πιο βαθιά προκαλώντας ρυτίδες και καφέ σημάδια.

2. Τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία λήξης

Τα αντηλιακά μπορούν να διαρκέσουν έως και 2 χρόνια, αν τα φυλάσσουμε σε σκιερό μέρος χωρίς υγρασία. Αν τα έχουμε πολλές ώρες στον ήλιο και στην παραλία, διαρκούν λιγότερο διότι αλλοιώνονται. Για να ελέγξετε αν είναι κατάλληλα προς χρήση, δοκιμάστε πρώρα στο χέρι σας και αν παρατηρήσετε αλλαγμένη υφή, πετάξτε το.

3. Επιλέξτε αντηλιακό ανθεκτικό στο νερό

Αυτοί οι τύποι αντηλιακών είναι επίσης κατάλληλοι για τις πολύ ζεστές μέρες που ιδρώνουμε εύκολα ή για εκείνες τις φορές που αθλούμαστε κάτω από τον ήλιο. Έχετε όμως υπόψη σας ότι αυτά τα αντηλιακά είναι πιο κολλώδη και χρειάζεται να εφαρμόζετε εκ νέου κάθε δύο ώρες. Κανένα αντηλιακό δεν είναι απόλυτα αδιάβροχο.

4. Επιλέξτε καλύτερα σε μορφή κρέμας παρά σπρέι

Είναι δελεαστικό να θέλετε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό σπρέι, επειδή έχει πιο εύκολη εφαρμογή, αλλά είναι πολύ πιθανό να μην έχετε επαρκή προστασία. Αυτό ισχύει ειδικά για όταν υπάρχει αέρας και είναι πολύ πιθανό να μην καλύψετε όλα τα σημεία.

5. Τα καλλυντικά προϊόντα με SPF δεν προστατεύουν επαρκώς

Αυτός ο τύπος καλλυντικών είναι καταλληλότερος ίσως για το χειμώνα, όπου δεν χρειαζόμαστε υψηλή κάλυψη, όμως σίγουρα δεν επαρκεί για την προστασία από την UVA ακτινοβολία και ασφαλώς δεν είναι καλή επιλογή για τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν χρειάζεστε μέικ απ, επιλέξτε καλύτερα αντηλιακή κρέμα με χρώμα που να έχει όμως υψηλό δείκτη προστασίας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε