Σπιτικοί τρόποι αντιμετώπισης για την Άκανθα πτέρνας

Η άκανθος πτέρνας είναι μια αρκετά συχνή πάθηση από την οποία ταλαιπωρείται μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Αν και έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν εκτενέστατα

Σπιτικοί τρόποι αντιμετώπισης για την Άκανθα πτέρνας

Η άκανθος πτέρνας είναι μια αρκετά συχνή πάθηση από την οποία ταλαιπωρείται μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Αν και έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν εκτενέστατα για την άκανθο, σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε μερικούς φυσικούς τρόπους που μπορούν να μας βοηθήσουν στην θεραπεία του συγκεκριμένου ζητήματος, επικουρικά από το σπίτι μας.

Η παγοθεραπεία σύμμαχος στην αντιμετώπιση της άκανθας πτέρνας.

Σε περίπτωση που αισθάνεστε πόνο μπορείτε να μειώσετε την φλεγμονή που ενδεχομένως να έχει συγκεντρωθεί στο σημείο με το να εφαρμόσετε πάγο στο συγκεκριμένο μέρος. Βάλτε πολλά παγάκια σε μια σακούλα, και τυλίξτε την με μια πετσέτα. Στην συνέχεια αφήστε τον πάγο στην πληγείσα περιοχή για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Εναλλακτικά, βυθίστε τα σε λεκάνη με πολύ κρύο νερό.

Advertisment

Μηλόξυδο

Το ποδόλουτρο με μηλόξυδο είναι εξαιρετική τακτική. Μπορείτε να βυθίσετε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μηλόξυδο. Εναλλακτικά, ποτίστε μια γάζα ή ένα πανί με μηλόξυδο και αλείψτε την περιοχή.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο αναφορικά με την αντιμετώπισης της άκανθας στην πτέρνα και αυτό εξαιτίας της κουρκουμίνης. Βάλτε μια ποσότητα κουρκουμά σε ένα πιατάκι και ρίξτε ελάχιστο νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Στην συνέχεια τρύψτε με αυτόν την φτέρνα σας. Ωστόσο να σημειωθεί εδώ, πως υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κάποιος χρωματισμός του δέρματος λόγω του χρώματος της κουρκουμίνης. Προτιμήστε λοιπόν, να επιλέξετε αυτήν την τακτική όταν δεν θα χρειαστεί να βγείτε εκτός σπιτιού.

Αλάτι

Το αλάτι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό σε αυτές τις περιπτώσεις. Μπορείτε αρχικά, να αναμίξετε το αλάτι με λίγο λάδι, κατά προτίμηση το αλάτι σε αυτήν την περίπτωση να είναι χοντρό και κάντε μια πολύ καλή απολέπιση της περιοχής. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε ποδόλουτρα με αλατόνερο κάθε βράδυ εάν αισθάνεστε τα πόδια σας ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα ή εάν είχατε μια ιδιαίτερα κουραστική ημέρα που απαιτούσε ορθοστασία.

Advertisment

Λινέλαιο

Εδώ δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο λιναρόσπορος είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Μπορείτε να προμηθευτείτε λινέλαιο από κάποιο ειδικό κατάστημα και να αλείφετε την περιοχή έτσι ώστε να βοηθήσετε στην ενυδάτωσή της ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

*Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως τα ανωτέρω δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση την ιατρική διάγνωση και τις ιατρικές θεραπείες. Χρειάζεται πάντα να συμβουλεύεστε τον ειδικό σας. Αυτές οι τακτικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν επικουρικά για την ταχύτερη ανάρρωση.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ανήκετε στο 10% των σπάνιων ανθρώπων παγκοσμίως; Είναι απλό να το διαπιστώσετε
11 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την νόσο του Πάρκινσον | Τα πρώιμα συμπτώματα
Πώς τα αντικαταθλιπτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου
Ποιες οφθαλμικές παθήσεις μπορούν να προκαλέσουν τα βακτήρια του εντέρου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση