,

Κάποιος νοιάζεται πραγματικά για εμάς όταν…

Οι άνθρωποι δείχνουμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ότι ενδιαφερόμαστε ειλικρινά για κάποιον. Και συνήθως οι σχέσεις είναι τόσο μοναδικές που δεν μπορεί κανείς

Κάποιος νοιάζεται πραγματικά για εμάς όταν...

Οι άνθρωποι δείχνουμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ότι ενδιαφερόμαστε ειλικρινά για κάποιον. Και συνήθως οι σχέσεις είναι τόσο μοναδικές που δεν μπορεί κανείς να προσδιορίσει με ευκολία πώς ακριβώς αυτό διαφαίνεται. Οι παρακάτω προτάσεις δείχνουν βασικά σημάδια αυθεντικού ενδιαφέροντος από έναν άλλο άνθρωπο.

Κάποιος νοιάζεται πραγματικά για εμάς όταν…

1. Συντονίζεται με τη διάθεση και τις διακυμάνσεις της συμπεριφοράς μας

Μπορεί να αντιληφθεί ότι κάτι μας συμβαίνει χωρίς να χρειάζεται να πούμε εμείς κάτι γι’ αυτό, παρά μόνο όταν θελήσουμε να το συζητήσουμε.

Advertisment

2. Μας φροντίζει με μικρούς τρόπους

Ξέρει ποιο είναι το αγαπημένο μας φαγητό ή ποτό. Διορθώνει τα μαλλιά μας όταν είμαστε έξω και εμείς δεν το έχουμε αντιληφθεί ότι έχουν χαλάσει. Και το κάνει με χαμόγελο. Προσπαθεί απλώς να μας βοηθήσει να νιώσουμε καλύτερα.

3. Μας δίνει χώρο όταν τον χρειαζόμαστε

Είτε είναι σύντροφος, είτε φίλος, σέβεται την ανάγκη μας για χώρο, καθώς προσπαθούμε να βρούμε τον εαυτό μας ή να χειριστούμε μια δυσκολία στη ζωή μας. Και δεν το παίρνει προσωπικά αν απομακρυνθούμε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

4. Δείχνει την αγάπη του χωρίς να χρειαστεί να την εκφράσει με λόγια

Οι πράξεις τους εκφράζουν τις αληθινές προθέσεις της καρδιάς τους και το νιώθουμε ότι μας αγαπούν χωρίς να χρειαστούν λέξεις.

Advertisment

5. Μας συγχωρεί

Δεν φεύγει μετά την πρώτη διαφωνία ή δυσφορία που προκαλεί η δυναμική της σχέση μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι η αυθεντική αγάπη υπομένει κάθε τοξική συμπεριφορά, αλλά δεν μας αφήνει στο πρώτο εμπόδιο που συναντάμε στο δρόμο μας.

6. Μας υπερασπίζεται χωρίς να είμαστε παρόντες/ παρούσες

Είτε είμαστε είτε δεν είμαστε εκεί, ένας άνθρωπος που πραγματικά ενδιαφέρεται για εμάς θα παραμείνει πιστός και προστατευτικός. Οι πράξεις αυτές δείχνουν αγνότητα προθέσεων και όχι μια προσπάθεια να λάβει έπαινο ή ευγνωμοσύνη από εμάς.

7. Θυμούνται τις σημαντικές μέρες της ζωής μας

Μπορεί να μη θυμάται ημερομηνίες, άλλωστε αυτό δεν είναι το σημαντικό. Θυμάται όμως τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής μας, ποια συναισθήματα μας προκάλεσαν και τι άλλαξαν σε εμάς. Και τις σέβεται.

8. Θα βάλει τελεία στη σχέση μας με απόλυτο σεβασμό και ειλικρίνεια

Αν έρθει μια μέρα που θα πρέπει οι δρόμοι σας να χωρίσουν ή που θα νιώσει την ανάγκη να αποχωρήσει από τη ζωή μας, θα είναι απόλυτα ειλικρινής με αυτό. Θα αποχαιρετήσει. Θα τιμήσει τη φιλία ή τη σχέση μας αρκετά ώστε να μας δώσει τον πραγματικό λόγο που αποχωρεί. Δεν θα μας αποφεύγει αφήνοντάς μας να απορούμε για το τι πήγε στραβά.

Gina Clingan

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θέλεις να μάθεις γιατί γερνάει ο άνθρωπος; Για να αντιληφθεί τι πραγματικά έχει αξία στη ζωή...
Αντί να είμαστε «καλοί», να γίνουμε συνειδητοί
Δίδαξε στους άλλους πώς θέλεις να σου φέρονται
Ο πόνος μπορεί να γίνει προορισμός, καθώς σε οδηγεί να καταλάβεις "Οι Ιθάκες τι σημαίνουν"

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση