Τα γεμάτα βαρέλια μην τα φοβάσαι,
τα άδεια να τρέμεις που δε γεμίζουν

Αν πρέπει να κουβαλήσεις ένα βαρέλι στις πλάτες σου, θα προτιμήσεις το άδειο ∙ είναι πιο ελαφρύ, πιο εύκολο, δε χρειάζεται προσπάθεια. Το γεμάτο θα σε τρομάξει, θα σε απωθήσει, θα σκεφτείς πως δεν αξίζει ο κόπος.

Διαβάστε επίσης από τη Τάμι Γκεκτσιάν


Σκέφτεσαι πως και το άδειο βαρέλι, μπορεί και να το γεμίσεις στην πορεία. Μόνο που δε σκέφτεσαι πως υπήρχε πολύ πριν από εσένα και αν ήταν να γεμίσει θα είχε γεμίσει ή έστω θα είχε κάποιες σταγόνες, κάποιο σημάδι. Αυτό όμως είναι άδειο, αν δεν το καταλαβαίνεις από μακριά, πλησίασε και δες το.

Στη σκέψη να επιλέξεις το γεμάτο παχουλό βαρέλι, το μόνο που σου έρχεται στο μυαλό είναι να το ξαπλώσεις και να το κυλίσεις. Και αν σπάσει και ξεχειλίσει όμως; Θα μείνεις χωρίς βαρέλι. Πάλι κερδίζει η ιδέα του άδειου… καλύτερα άδειο και ασφαλές, παρά γεμάτο και με ρίσκο.

Μα αν το φέρει η ζωή, οι συνθήκες, η τύχη και πάρεις το γεμάτο βαρέλι και το σηκώσεις στις πλάτες σου και πορευτείς, φτάνοντας στο τέρμα ψάξε στις τσέπες σου ∙ να είσαι σίγουρος πως κάπου εκεί θα είναι το ημερολόγιο της ευτυχίας σου.

Τάμι Γκεκτσιάν

Συγγραφέας Τάμι Γκεκτσιάν

Σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης(ΑΠΘ) . Συνέχισα τις περαιτέρω σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο ενώ πλέον το δαιμόνιο της γραφής είχε κάνει ορατή την παρουσία του.
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου αναζητώ ένα μολύβι και μια κόλλα χαρτί ή μετέπειτα πληκτρολόγιο και οθόνη, για να αποτυπώσω σκέψεις, όνειρα, ιστορίες…
Όνειρο μου ένας κόσμος όπου οι άνθρωποι θα έχουν τα μάτια τους κάτω στην ψυχή και το χαμόγελο κολλημένο πάνω στα χείλη.
Η Τάμι Γκεκτσιάν είναι συγγραφέας των βιβλίων "Λέξεις χωρίς ήχο" Εκδ. Γερμανός, "Κλεψύδρα ζωής" Εκδ. Πηγή και του e-book "Κινούμενη πόλη".

Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε