, ,

Πώς να μάθουμε να ζούμε με λιγότερα όταν το σπίτι μας είναι μικρό

Είμαστε όλο και περισσότεροι αυτοί που μένουμε σε μικρά σπίτια για διάφορους λόγους (οικονομικοί λόγοι, από επιλογή ή λόγω της πόλης στην οποία ζούμε).

Πώς να μάθουμε να ζούμε με λιγότερα όταν το σπίτι μας είναι μικρό

Είμαστε όλο και περισσότεροι αυτοί που μένουμε σε μικρά σπίτια για διάφορους λόγους (οικονομικοί λόγοι, από επιλογή ή λόγω της πόλης στην οποία ζούμε). Όμως, ο μικρός προσωπικός μας χώρος μπορεί, όσο κι αν μας φαίνεται αρχικά δύσκολο, να μεταμορφωθεί στο ιδανικό μας καταφύγιο. Όποιο κι αν είναι το στυλ που προτιμάμε (λιγότερο ή περισσότερο μινιμαλιστικό), υπάρχουν ορισμένες βασικές αρχές για να ζούμε άνετα σε μικρούς χώρους.

Πώς να μάθουμε να ζούμε με λιγότερα όταν το σπίτι μας είναι μικρό

– Τιμάμε τον χώρο που έχουμε: Δείξτε σεβασμό και ευγνωμοσύνη για το ότι έχετε έναν τέτοιο χώρο για εσάς και μόνο για εσάς. Στις μέρες μας δεν είναι δεδομένο.

Advertisment

– Δεν αντιγράφουμε τη διακόσμηση μεγάλων σπιτιών: Είναι πράγματι πολύ εντυπωσιακές οι φωτογραφίες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης αλλά σας μπερδεύουν αρκετά, όταν θα πρέπει να επιλέξετε τι θα ακολουθήσετε στη διακόσμηση και οργάνωση του δικού σας σπιτιού.

– Ζούμε μόνο με όσα αγαπάμε: Διορθώστε ή προσαρμόστε τα αγαπημένα σας αντικείμενα ώστε να γίνουν πολυχρηστικά. Η νέα αγορά δεν είναι απαραιτήτως η μόνη λύση.

– Χρησιμοποιούμε τους πόρους μας σοφά: Η ζωή σε ένα μικρό σπίτι αποτελεί έναν τρόπο μείωσης του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε συνεχώς το κλιματιστικό, παραλείπουμε την ανακύκλωση ή αφήνουμε το νερό να τρέχει για ώρες.

Advertisment

– Εκτιμάμε περισσότερο την ποιότητα παρά την ποσότητα: Καλύτερα προϊόντα που θα διαρκέσουν στο χρόνο, παρά πολλά και κακής ποιότητας.

– Αγοράζουμε μόνο ό,τι χρειαζόμαστε: Με τον καιρό, αντιλαμβανόμαστε ότι όσο κι αν μας αρέσουν τα διακοσμητικά προϊόντα, δεν προσφέρουν τίποτε άλλο παρά «θόρυβο» και πληροφορία στον μικρό μας χώρο. Αγοράζουμε μόνο ό,τι μας φανεί πραγματικά χρήσιμο.

– Συγυρίζουμε και οργανώνουμε καθημερινά: Ένα μικρό σπίτι χρειάζεται μια πολύ καλή οργάνωση. Βάζουμε τα πάντα στη θέση τους και δεν αφήνουμε στη μέση δουλειές που στο τέλος θα συσσωρευτούν και θα μας κουράσουν.

– Περνάμε ποιοτικό χρόνο στο σπίτι μας: Χρειάζεται να ενδιαφερόμαστε και να φροντίζουμε το μικρό μας καταφύγιο. Αυτό θα μας δώσει την απόλυτη ικανοποίηση και δεν συγκρίνεται με το να είχαμε έναν μεγάλο και «άψυχο» χώρο, από τον οποίο δεν θα νιώθαμε την ανταμοιβή.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας
8 πρωτότυπα ράφια που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση