Συνταγή για να φτιάξουμε μαύρη σοκολάτα στο σπίτι

Η μαύρη σοκολάτα είναι ίσως ο πιο υγιεινός τρόπος απόλαυσης γλυκού. Έχουμε μιλήσει άλλωστε για τα οφέλη της αναλυτικά. Ωστόσο οι συσκευασμένες σοκολάτες του

Συνταγή για να φτιάξουμε μαύρη σοκολάτα στο σπίτι

Η μαύρη σοκολάτα είναι ίσως ο πιο υγιεινός τρόπος απόλαυσης γλυκού. Έχουμε μιλήσει άλλωστε για τα οφέλη της αναλυτικά. Ωστόσο οι συσκευασμένες σοκολάτες του εμπορίου πολλές φορές περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και βουτύρου με αποτέλεσμα να μην είναι τελικά και τόσο υγιεινή επιλογή.

Το να φτιάξουμε σπιτική μαύρη σοκολάτα είναι μια πιο εύκολη διαδικασία από όσο ενδεχομένως να πιστεύαμε. Φτιάχνεται με μόνο πέντε υλικά: σκόνη κακάο (ή κακάο), λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο, μέλι, βανίλια και θαλασσινό αλάτι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι περίπου 5 λεπτά χτυπήματος συν τριάντα λεπτά στην κατάψυξη και η νοστιμότατη σπιτική μαύρη μας σοκολάτα είναι έτοιμη!

Advertisment

Εάν ακολουθήσετε αυτήν τη συνταγή το αποτέλεσμα θα είναι μια μαύρη σοκολάτα με περίπου 72% περιεκτικότητα σε κακάο, αλλά μη διστάσετε να προσαρμόσετε τη συνταγή ανάλογα το γούστο σας προσθέτοντας μια επιπλέον κουταλιά της σούπας μέλι για παράδειγμα εάν θέλετε να γίνει πιο γλυκιά.

Επίσης μην φοβηθείτε να πειραματιστείτε με τις γεύσεις για να φτιάξετε τη δική σας συνταγή για σπιτική σοκολάτα. Μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, ή λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, λίγο κονιάκ η ακόμη και λίγο… μπούκοβο!

Ας δούμε αναλυτικά τη συνταγή.

Advertisment

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 φλιτζάνι | 105 g λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι | 118 g μη επεξεργασμένης σκόνης κακάο 100% ή σκόνη κακάο
4 κουταλιές της σούπας | 85 γραμμάρια μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ξεκινήστε λιώνοντας το λάδι καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα πάνω από τη σόμπα σε χαμηλή φωτιά ή αλλιώς θερμάνετε για λίγο το ελαιόλαδο στον φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσει αφαιρέστε το λάδι από τη φωτιά και προσθέστε τη σκόνη κακάο, το μέλι, τη βανίλια, το θαλασσινό αλάτι και τυχόν επιπλέον γεύσεις που θέλετε να προσθέσετε. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει όλο το κακό και να διαλυθεί εντελώς το μέλι. Ρίξτε τη σοκολάτα σε καλούπια σιλικόνης ή σε ένα ταψί και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά ή στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Μόλις σκληρύνουν, βγάλτε τα από τα καλούπια και είναι έτοιμη για να την απολαύσετε!

*Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε άλλο εκχύλισμα όπως μέντα ή αμύγδαλο, χρησιμοποιήστε το στη θέση της βανίλιας.

Διαβάστε επίσης | Σιρόπι σφενδάμου: Ιδιότητες, τρόποι χρήσης, οφέλη και παρενέργειες

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μαύρες τρύπες-βρέφη είναι οι κόκκινες κουκίδες που εντόπισε το τηλεσκόπιο James Webb
Εκατό νέα είδη θαλάσσιας ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων!
Εξέλιξη των ζώων: Τα αρσενικά αναπτύσσουν μεγαλύτερα όπλα, ενώ τα θηλυκά μεγαλύτερο εγκέφαλο
Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν θυμώνουμε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση