, , ,

Έξυπνοι τρόποι να κάνουμε την καρέκλα του γραφείου πιο «εργονομική» και να μειώσουμε τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής

4 έξυπνοι τρόποι να κάνουμε την καρέκλα του γραφείου πιο εργονομική.

Έξυπνοι τρόποι να κάνουμε την καρέκλα του γραφείου πιο εργονομική και να μειώσουμε τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής

Με όλο και περισσότερους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι, η στάση του σώματος είναι σίγουρα κεντρικό ζήτημα. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, οι εργονομικές καρέκλες είναι κάπως ακριβές. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν κάποιοι τρόπο να καθόμαστε σωστά χωρίς να έχουμε την πιο εργονομική καρέκλα της αγοράς.

4 έξυπνοι τρόποι να κάνουμε την καρέκλα του γραφείου πιο εργονομική

1. Στηρίζουμε τη μέση μας

Τοποθετήστε μία πετσέτα σε ρολό πίσω από τη μέση σας για να διατηρήσετε την φυσική καμπύλη στο κάτω μέρος της σπονδυλικής σας στήλης. Με αυτό τον τρόπο, ευθυγραμμίζεται σωστά όλη η πλάτη.

Advertisment

2. Προσέχουμε τη θέση των ποδιών

Όταν κάθεστε, κρατήστε τα πόδια σας στο έδαφος και σε ύψος κάτω από τα γόνατά σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάθεστε σταυροπόδι ή να σταυρώνετε τους αστραγάλους σας.

Για όσους έχουν προσαρμόσιμη καρέκλα, μπορούν να διατηρήσουν μια στάση με ανοιχτούς τους μηρούς και με τα γόνατα κάτω από το ύψος των μηρών. Μπορείτε να προσθέσετε βιβλία κάτω από τα πόδια σας αν η καρέκλα είναι αρκετά ψηλή ή να βάλετε ένα λεπτό μαξιλάρι από κάτω, αν η θέση είναι πολύ χαμηλά.

3. Σηκωνόμαστε συχνά

Το σημαντικό είναι να σηκωνόμαστε από την καρέκλα του γραφείου κάθε 20-30 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να εργάζεστε και σε όρθια θέση. Μεταφέρετε το λάπτοπ σας σε μια ψηλότερη επιφάνεια, όπως στον πάγκο της κουζίνας.

Advertisment

4. Διατηρούμε την κίνηση

Η στασιμότητα και η ακινησία είναι μεγάλοι εχθροί του σώματός μας. Ακόμα και με την καλύτερη εργονομική καρέκλα, η παρατεταμένη καθιστική θέση θα έχει αρνητικές συνέπειες. Αν παραδοσιακά εργαζόσασταν σε γραφεία, η τηλεργασία μπορεί να σας απελευθερώσει από την αναγκαστική, παρατεταμένη καθιστική θέση. Τώρα, από το σπίτι, θα έχετε την ευκαιρία να εκμεταλλεύεστε το νέο περιβάλλον.

Γι’ αυτό και τονίζουμε συνεχώς ότι χρειάζεται να σηκωνόμαστε για λίγο από την καρέκλα ανά περίπου μισή ώρα, το πολύ ανά 1 ώρα. Ιδανικά, κάντε κάποιες διατάσεις για να ξεπιαστεί το σώμα σας.

Πηγή: www.mindbodygreen.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ανήκετε στο 10% των σπάνιων ανθρώπων παγκοσμίως; Είναι απλό να το διαπιστώσετε
11 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την νόσο του Πάρκινσον | Τα πρώιμα συμπτώματα
Πώς τα αντικαταθλιπτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου
Ποιες οφθαλμικές παθήσεις μπορούν να προκαλέσουν τα βακτήρια του εντέρου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση