, ,

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν καταναλώνουμε αβοκάντο καθημερινά

Τα αβοκάντο είναι πραγματικά ένα από τα πιο μικρά μα πολύτιμα διατροφικά θαύματα και μόνο καλό μπορούν να κάνουν στον οργανισμό μας. Επίσης, προσαρμόζονται

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν καταναλώνουμε αβοκάντο κάθε μέρα

Τα αβοκάντο είναι πραγματικά ένα από τα πιο μικρά μα πολύτιμα διατροφικά θαύματα και μόνο καλό μπορούν να κάνουν στον οργανισμό μας. Επίσης, προσαρμόζονται εύκολα στο διατροφικό μας πρόγραμμα: μπορούμε να τα προσθέσουμε σε smoothies ή να φτιάξουμε γουακαμόλε ή να τα προσθέσουμε σε τοστ. Οι επιλογές εδώ είναι ατελείωτες.

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν τρώμε καθημερινά αβοκάντο

Τα επίπεδα χοληστερόλης βελτιώνονται

Αν και τα αβοκάντο μπορεί να έχουν κακή φήμη ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά, αυτό δεν ισχύει. Μισό αβοκάντο περιέχει 113 θερμίδες και 10 γραμμάρια λιπαρά – σας δίνουν κυρίως μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι υγιή με μέτρο. Τα καλά λιπαρά αυξάνουν τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης HDL ενώ μειώνουν την κακή χοληστερόλη LDL.

Advertisment

Βελτιώνει την πέψη

Μισό αβοκάντο περιέχει λίγο λιγότερα από 5 γραμμάρια φυτικών ινών (αναλόγως το μέγεθος). Η προσθήκη αβοκάντο στο καθημερινό τραπέζι μπορεί να προλάβει τη δυσκοιλιότητα και να διατηρήσει υγιές το πεπτικό σύστημα. Άλλο ένα όφελος είναι ότι μας χορταίνει.

Προστατευόμαστε από λοιμώξεις

Αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών Β. Τα αβοκάντο είναι εφοδιασμένα με βιταμίνες C και E, καθώς και με φυτοχημικές ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη κατά του καρκίνου. Επειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά φυτοχημικά (όπως λουτεΐνη και ζεαξανθίνη), τα αβοκάντο μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη του καταρράκτη και του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας.

Κοιμόμαστε καλύτερα

Όχι μόνο τα αβοκάντο έχουν υπέροχη γεύση, αλλά είναι επίσης εφοδιασμένα με μαγνήσιο (19,5 χιλιοστόγραμμα για μισό αβοκάντο), το οποίο οι ειδικοί θεωρούν ένα θρεπτικό συστατικό κατά του στρες, σύμφωνα με την ειδικό διατροφής Elise Museles. Απλά φροντίστε να πλύνετε το αβοκάντο σας πριν το φάτε.

Advertisment

Φυσική λάμψη

Λαμπερή επιδερμίδα, φωτεινά μάτια και υγιή μαλλιά μπαίνουν στη λίστα με τις «δυνάμεις» του αβοκάντο. Αυτά οφείλονται στις λιποδιαλυτές βιταμίνες και στα μονοακόρεστα λιπαρά. Υπάρχουν ακόμα και κρέμες τοπικής εφαρμογής με αβοκάντο που λέγεται ότι έχουν θεαματικά αποτελέσματα.

Πηγή:

www.rd.com/article/eat-avocado-every-day/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν
Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις | Ιδανικό για όσους τρέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση