, ,

5 συμβουλές για να μετατρέψουμε έναν χώρο του σπιτιού μας σε γωνιά zen

Όταν επιστρέφετε σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά ή μια στρεσογόνα συνάντηση, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να νιώσετε περισσότερο στρες.

5 συμβουλές για να μετατρέψουμε έναν χώρο του σπιτιού μας σε γωνιά zen

Όταν επιστρέφετε σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά ή μια στρεσογόνα συνάντηση, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να νιώσετε περισσότερο στρες. Οτιδήποτε, από ένα ακατάστατο δωμάτιο μέχρι μια δυσάρεστη παρέα είναι αρκετά για να σας «αποτελειώσουν».

Το κλειδί είναι να δημιουργήσετε έναν προσωπικό χώρο που να εμπνέει γαλήνη, αρμονία και χαλάρωση. Οι επιδράσεις του στρες είναι τρομακτικές, αφού προκαλούν από ψυχολογικά προβλήματα μέχρι διαταραχές ύπνου και σωματικές παθήσεις.

Advertisment

Δημιουργώντας έναν χώρο που θα είναι ο προσωπικός σας παράδεισος, το καταφύγιό σας, ο εγκέφαλος θα τον συσχετίσει κατευθείαν με χαλάρωση και αναζωογόνηση. Συνδυάζοντάς τον με διαλογισμό τον απογειώνετε. Αλλά πώς μπορούμε να το καταφέρουμε;

5 συμβουλές για να μετατρέψουμε ένα χώρο του σπιτιού μας σε γωνιά zen

Φυτά/Λουλούδια

Η δύναμη των φυτών και των λουλουδιών δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Τα λουλούδια και τα φυτά «ξυπνούν» τις ορμόνες της χαράς και μόνο που βρισκόμαστε κοντά τους. Προμηθευτείτε ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου σε μικρές γλάστρες και αφήστε τα να απελευθερώσουν τη μαγεία τους.

Μουσική

Η μουσική είναι πολύ σημαντική για τη γωνιά zen μας και για την πρακτική του διαλογισμού. Κάποιοι προτιμούν την αγγελική, χαλαρωτική, άλλοι την lounge ή chill μουσική. Υπάρχουν κι εκείνοι που βοηθιούνται μέσω του καθοδηγούμενου διαλογισμού. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Μπορεί απλά να σας χαλαρώνουν οι ήχοι της φύσης, όπως το τρεχούμενο νερό ή η βροχή.

Advertisment

5 συμβουλές για να μετατρέψουμε έναν χώρο του σπιτιού μας σε γωνιά zen

Φωτισμός

Ο φωτισμός επηρεάζει πολύ την ψυχολογία μας. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός έχει ισχυρή επίδραση στις αισθήσεις και αυτόματα ενισχύει την χαλάρωση. Οι λάμπες άλατος δημιουργούν μια αιθέρια ατμόσφαιρα και ενθαρρύνουν την αναζωογόνηση. (Κρατήστε όμως τις λάμπες άλατος μακριά από τα κατοικίδια, καθώς μπορεί να τις γλείψουν). Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε τα απλά, παραδοσιακά κεριά.

Κρύσταλλοι

Οι κρύσταλλοι έχουν πολλές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Τοποθετήστε τους γύρω από τις λάμπες ή γύρω από εσάς, κοντά στην πόρτα – όπου θέλετε εσείς. Η ενέργεια των κρυστάλλων λειτουργεί καλύτερα όταν η ατμόσφαιρα δεν είναι φορτισμένη από αρνητικά vibes. Κάποιοι υπέροχοι κρύσταλλοι για να προσθέσετε στη γωνιά σας είναι ο αμέθυστος, ο σελεστίτης, λεπιδολίτης και μπλε αχάτης.

Άνετα μαξιλάρια

Ή οτιδήποτε είναι άνετο για εσάς. Όταν βρίσκεστε στη γωνιά σας zen, είναι σημαντικό να κάθεστε ή να ξαπλώνετε σε κάθε μαλακό, ειδικά αν η εργασία σας είναι σε όρθια θέση ή σε μια σκληρή καρέκλα. Μπορείτε επίσης να βρείτε στην αγορά και μαλακά χαλάκια.

Μετάφραση- Επιμέλεια: Στέφη Βαρούχου

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση