Σε κάθε δύσκολη στιγμή, κρατήσου από όλα αυτά που γνώρισες όσο καιρό προσπαθούσες

Κοίτα με, σε αγαπώ με όλη την δύναμη της ψυχής μου, είμαι δίπλα σου σε κάθε ανηφόρα και κατηφόρα να σου πιάσω το χέρι.

Σε κάθε δύσκολη στιγμή, κρατήσου από όλα αυτά που γνώρισες όσο καιρό προσπαθούσες

Κοίτα με, σε αγαπώ με όλη την δύναμη της ψυχής μου, είμαι δίπλα σου σε κάθε ανηφόρα και κατηφόρα να σου πιάσω το χέρι. Είμαι εκεί για να χαρώ με την χαρά σου και να στεναχωρηθώ με τη λύπη σου, να σε καταλάβω, να σε νιώσω. Μα πιο πολύ είμαι εκεί για να σου θυμίσω πως νιώθω περήφανος για εσένα για όλες τις φορές που μόχθησες και ας απέτυχες. Άλλωστε, νικητής της ζωής δεν είναι ο άνθρωπος που πετυχαίνει τα πάντα αλλά αυτός που προσπαθεί μέχρι τέλους και αν αποτύχει δεν τα παρατά.

Η αποτυχία (ο πόνος, η δυσκολία, η στεναχώρια) μπορεί να σου φαίνεται σκληρή αλλά έχει τον τρόπο της να σου μάθει πολλά… και το πιο βασικό να μάθεις να συνεχίζεις. Εκτός από ένα καλό μάθημα είναι και ο τρόπος της ζωής να σου δείξει και άλλα μονοπάτια που ίσως αν δεν μας τα έφερνε στο διάβα μας να μην είχαμε το θάρρος να τα ανακαλύψουμε.

Advertisment

Μπορεί να μη θέλουμε να τα δούμε μετά την απογοήτευση που νιώσαμε, να είμαστε θυμωμένοι με τη ζωή, με τον ίδιο μας τον εαυτό αλλά αν δεν τα περπατήσουμε δεν θα γνωρίσουμε ποτέ το μονοπάτι που η ζωή τόσο απλόχερα μας πρόσφερε και τις στιγμές που θα μας χαρίσει. Καθώς θα περπατάμε βήμα-βήμα τη φορά, κάνοντας και μια στάση για να θαυμάσουμε τις ομορφιές, για να αρπάξουμε τη γνώση και να αφουγκραστούμε τη κάθε στιγμή, θα καταλάβουμε πως αυτός ο δρόμος έχει πολλά να μας προσφέρει.

Σε αυτό το μονοπάτι θα γνωρίσεις ανθρώπους, πόνο, απογοητεύσεις και πολλές χαρές για να γεμίσεις την ψυχή σου με εμπειρίες, με αγάπη, με ευτυχία. Να προσέχεις όμως μη παρασύρεσαι κάθε φορά να την γεμίζεις και με γνώσεις! Η γνώση είναι χαρά, είναι εφόδιο που σε ακολουθεί για πάντα και δεν σε εγκαταλείπει ποτέ, για αυτό μην την απαρνηθείς, είναι η μόνη που σίγουρα θα μείνει μέχρι το τέλος να σου κάνει συντροφιά. Κάθε γνώση που θα βρεις στον δρόμο σου κράτα την σφιχτά, ποτέ να μην μετανιώσεις για την προσπάθεια που έκανες να την αποκτήσεις, είναι σημαντική.

Σε κάθε δύσκολη στιγμή κρατήσου από όλα αυτά που γνώρισες όσο καιρό προσπαθούσες, από τους ανθρώπους που σε αγαπάνε, που αισθάνονται περήφανοι για εσένα και για αυτούς αξίζει να χαμογελάς, πάρε δύναμη από την αγάπη τους. Άλλωστε από ένα σου χαμόγελο παίρνουν δύναμη και αυτοί. Στηρίξου από την γνώση που πήρες και να είσαι περήφανος για τον εαυτό σου, να τον αγαπάς, να του χαρίζεις τα πιο φωτεινά!

Advertisment

Μαρία – Ελένη Καραγκούνη

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Οι πληγές σου μπορούν να γίνουν τα παράσημά σου!
Γιατί σαμποτάρω τον εαυτό μου;
Πώς ζητάει «συγγνώμη» ένας ναρκισσιστής

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση