,

Για να επιβιώσει και να εξελιχθεί μια σχέση πρέπει ο ένας να θαυμάζει τον άλλον

Αναμφισβήτητα η ομορφιά είναι το πρώτο πράγμα που έλκει δυο ανθρώπους του αντίθετου φίλου οι οποίοι καταλήγουν να γίνουν ζευγάρι. Κατά την διάρκεια της

Για να επιβιώσει και να εξελιχθεί μια σχέση πρέπει ο ένας να θαυμάζει τον άλλον

Αναμφισβήτητα η ομορφιά είναι το πρώτο πράγμα που έλκει δυο ανθρώπους του αντίθετου φίλου οι οποίοι καταλήγουν να γίνουν ζευγάρι. Κατά την διάρκεια της σχέσης ο χαρακτήρας και των δύο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και καθορίζει αν αυτοί οι άνθρωποι θα παραμείνουν μαζί ή όχι.

Παράλληλα με τον χαρακτήρα, ένα βασικό κριτήριο για να ευδοκιμήσει η σχέση, είναι να θαυμάζει ο ένας τον άλλον. Χωρίς αυτό το κριτήριο, ο έρωτας θα περάσει και η αγάπη για να συνεχίσει να υφίσταται, χρειάζεται ουσιαστικούς λόγους. Για παράδειγμα, η αγάπη μπορεί να σβήσει δίπλα σε έναν σύντροφο που προτιμά την τεμπελιά, τον ύπνο, την αδράνεια. Αντίθετα η αγάπη δυναμώνει ζώντας δίπλα σε έναν άνθρωπο εργατικό ο οποίος στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και τα βγάζει πέρα δίχως να στηρίζεται στις πλάτες των γονιών του.

Advertisment

Άξιος θαυμασμού είναι ο άνθρωπος που δεν επαναπαύεται στο παρόν, έχει θέληση και πείσμα για να ζήσει ένα καλύτερο αύριο! Είναι ο άνθρωπος που δεν καταδέχεται να στηριχθεί στον σύντροφό του για να εξασφαλίσει το μέλλον του αλλά στέκεται στα δικά του πόδια με αξιοπρέπεια. Λυπάμαι τους ανθρώπους που δήθεν αγαπούν από συμφέρον, που μένουν σε μια σχέση για να έχουν στην κατοχή τους όσα υλικά αγαθά θελήσουν.

Είναι άτομα που καταλήγουν δυστυχισμένα σε έναν κόσμο όπου τα αγαθά και η πολυτέλεια κυριαρχούν και προσφέρουν μια εφήμερη ευτυχία η οποία σβήνει και ξυπνά μέχρι το επόμενο απόκτημά τους. Ευτυχισμένοι είναι οι άνθρωποι που έχουν τα μάτια της ψυχής τους ανοιχτά απαλλαγμένα από κάθε είδους συμφέρον. Άνθρωποι που θαυμάζουν τον σύντροφό τους ως προσωπικότητα και όχι ως μελλοντικό κληρονόμο περιουσιακών στοιχείων της οικογένειάς του.

Για να νιώθεις λοιπόν πληρότητα σε μια σχέση και να μπορέσει να εξελιχθεί πρέπει ο σύντροφός σου να σου προκαλεί τον θαυμασμό και όχι απλά τον εντυπωσιασμό.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση