,

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ξεκινά σειρά διαδραστικών παραστάσεων και με αστρονομική παρατήρηση

Το Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) προσαρμόζεται και αυτό στις νέες συνθήκες του καιρού μας και ξεκινά το Σάββατο 23/01 μια

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ξεκινά σειρά διαδραστικών παραστάσεων και με αστρονομική παρατήρηση

Το Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) προσαρμόζεται και αυτό στις νέες συνθήκες του καιρού μας και ξεκινά το Σάββατο 23/01 μια νέα σειρά διαδραστικών παραστάσεων με θεματικές παρουσιάσεις.

Σε αυτές θα επιχειρηθεί να απαντηθούν κάποιες από τις παρακάτω πολύτιμες ερωτήσεις: Ποια ακριβώς είναι η δουλειά των τηλεσκοπίων; Πόσα είδη υπάρχουν; Ποιες είναι οι σύγχρονες βάσεις της επιστήμης της Κοσμολογίας και ποιες είναι οι σημαντικές παλιές και νέες διαστημικές αποστολές στο ηλιακό μας σύστημα; Ακόμη, τι ακριβώς σημαίνει διαστημικός καιρός και πόσο επηρεάζει τον πλανήτη Γη, πώς μπορούμε να παρατηρήσουμε φυσικές καταστροφές μέσω δορυφόρων και πώς μπορεί να φαίνεται ο Ήλιος μας μέσα από ένα ηλιακό τηλεσκόπιο;

Advertisment

Το προσωπικό του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης προγραμματίζει αυτό το νέο κύκλο θεματικών διαδικτυακών δράσεων με στόχο να καλύψει ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών αντικειμένων σε μικρούς και μεγάλους που αφορούν στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) αλλά και αυτών του ΕΑΑ γενικότερα, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά από τον Δρ. Βαγγέλη Κολοκοτρώνη υπεύθυνο του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης.

Ο ίδιος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «στόχος δεν είναι μόνο η ενημέρωση του κοινού σε θέματα επιστημονικής αιχμής αλλά και η ανάδειξη του έργου του ΕΑΑ μέσω της διεπιστημονικότητας και της αλληλοκάλυψης των διαφορετικών ερευνητικών ενδιαφερόντων ως πηγή έμπνευσης ειδικότερα για τους νεαρούς επισκέπτες μας».

Οι θεματικές παρουσιάσεις ξεκινούν το Σάββατο 23/1 στις 20:00, διεξάγονται μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας ΖΟΟΜ του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και εμπλουτίζονται κάθε φορά, καιρού επιτρέποντος, με ψηφιακή αστρονομική παρατήρηση του χειμερινού αττικού ουρανού και εναλλακτικά του Ήλιου.

Advertisment

Πληροφορίες & κρατήσεις στο 210 – 3490022 καθημερινές 10-3 μ.μ. και στο vk@noa.gr. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 3€. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις δράσεις μπορείτε να επισκεφθείτε και την επίσημη σελίδα του Αστεροσκοπείου στο Facebook, η οποία ενημερώνεται τακτικά.

Πηγή:

Με πληροφορίες από news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κολώνα: Το πρώτο σημαντικό αξιοθέατο που θα συναντήσετε στην Αίγινα (βίντεο)
Μαρία Καβογιάννη: Συγκλονιστικό γκράφιτι με το πρόσωπό της στέλνει μήνυμα κατά της κακοποίησης των γυναικών
Πώς να προφυλάξουμε τα κατοικίδιά μας από την υπερβολική ζέστη
Ιστορικό χρυσό μετάλλιο για την Εθνική ομάδα στην καλλιτεχνική κολύμβηση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση