, , ,

Οι 10 καλύτερες τροφές για μείωση της κυτταρίτιδας

Εμφανίζεται σε όλα τα σώματα, δεν κάνει διακρίσεις...

Οι 10 καλύτερες τροφές για μείωση της κυτταρίτιδας

Εμφανίζεται σε όλα τα σώματα, δεν κάνει διακρίσεις. Τρώμε σωστά, γυμναζόμαστε και προσπαθούμε να διατηρήσουμε το δέρμα μας στην καλύτερη κατάσταση, αλλά υπάρχει πάντα κίνδυνος να εμφανίσουμε αυτά τα λιπώδη αποθέματα κάτω από την επιδερμίδα μας που μας κάνει να διστάζουμε να δείχνουμε το σώμα μας σε άλλους.

Τι την προκαλεί;

Αν και η ακριβής αιτία δεν μας είναι γνωστή, φαίνεται να πρόκειται για την αλληλεπίδραση ανάμεσα στον συνδετικό ιστό που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα και σε ένα στρώμα λίπους κάτω από αυτό. Τα λιπώδη κύτταρα και ο συνδετικός ιστός συσσωρεύονται κάθετα κάτω από το δέρμα, διαμορφώνοντας αυτή την υφή φλούδας πορτοκαλιού που δεν μας αρέσει.

Advertisment

Πώς μπορούμε να την αποφύγουμε;

Η διατροφή και η άσκηση φαίνεται να είναι τα καλύτερα προληπτικά μέτρα που μπορούν να παρθούν για να αποφύγουμε τη διαμόρφωση κυτταρίτιδας. Ποιες είναι όμως οι καλύτερες τροφές που μπορούμε να καταναλώσουμε ώστε να βεβαιωθούμε ότι το δέρμα μας θα παραμείνει λείο και νεανικό στα επόμενα χρόνια;

Πράσινο τσάι

Εξαιρετικό αποτοξινωτικό, που επιταχύνει τον μεταβολισμό μας. Πλούσιο σε φλαβονοειδή.

Δημητριακά (Προϊόντα ολικής αλέσεως)

Ρύζι, κινόα και λοιπά δημητριακά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, αλλά και αντιοξειδωτικά.

Advertisment

Σαφράν

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του αποθαρρύνουν τον πολλαπλασιασμό των λιπωδών κυττάρων, ενθαρρύνοντας την απελευθέρωση περίσσιων αποθεμάτω κάτω από το δέρμα.

Μύρτιλλα

Γνωστά για την ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου, που βοηθά στην ανάπτυξη νέων δερματικών κυττάρων. Τα αντιοξειδωτικά των κόκκινων φρούτων του δάσους καταπολεμούν σημάδια ξηρότητας και γήρανσης.

Μαύρη σοκολάτα

Χρειαζόμαστε πραγματικά κάποια δικαιολογία για να φάμε περισσότερη σοκολάτα; Το μαγνήσιο και το σίδηρο που διαθέτει ενισχύει την υγιή κυκλοφορία του αίματος και η τελευταία μπορεί να καταπολεμήσει την ανάπτυξη λιπωδών αποθεμάτων κάτω από την επιδερμίδα, κάνοντας το σώμα σας να εμφανίζεται πιο νεανικό.

Γκρέιπφρουτ

Κάθε τροφή που αντιμετωπίζει τις φλεγμονές και ενισχύει την υγιή ενυδάτωση βοηθά και στη μείωση της κυτταρίτιδας. Αυτό καταφέρνει και το ευεργετικό γκρέιπφρουτ.

Σπαράγγια

Το μυστικό λαχανικό των χορτοφάγων. Μειώνει το φούσκωμα, ενισχύει την υγιή κυκλοφορία του αίματος και μας εφοδιάζει με πολλά θρεπτικά συστατικά χωρίς πολλές θερμίδες.

Σολομός

Η φήμη του ως υπερτροφή είναι λίγο πολύ γνωστή. Μπορούμε εδώ να προσθέσουμε και το γεγονός ότι τα λιπαρά οξέα που περιέχει δίνουν μια ζωντάνια στην επιδερμίδα μας, κάνοντάς το λείο και δουλεύοντας εκ των έσω, το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.

Πιπέρι καγιέν

Οι διάσημοι το πίνουν ακόμα και σε ροφήματα. Ωστόσο, εμείς δεν χρειάζεται να το καταναλώσουμε με τέτοιο τρόπο. Το καγιέν ζεσταίνει εσωτερικά το σώμα μας, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος και εμποδίζει τη συσσώρευση λίπους.

Λεμόνι

Παρά την όξινη φύση τους, τα λεμόνια έχουν ένα καταπληκτικό αλκαλικό αποτέλεσμα, που βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών που οδηγεί σε περίσσεια συσσώρευση λίπους.

Άλλες τροφές που βοηθούν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι

– Λάδι καρύδας

– Γιαούρτι

– Κόλιαντρο

– Αμύγδαλα

– Φαγόπυρο

– Αχλάδια

– Καρπούζι

Πηγή: www.positivemed.com/2019/06/16/the-30-best-foods-for-tackling-cellulite-it-happens-to-the-best-of-us/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τροφική δηλητηρίαση: Μικροβιολόγος εξηγεί τι πρέπει να προσέχουμε
Μικροβιολόγος αποκαλύπτει τι δεν τρώει ποτέ για να αποφύγει την τροφική δηλητηρίαση
Είναι η σαρδέλα το νέο κόκκινο κρέας;
Συνταγή | Το απόλυτο smoothie για αποτοξίνωση του οργανισμού

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση