1. Κουνήστε τρία κέρματα σε κλειστές παλάμες και ρίξτε τα.
2. Η κορόνα αντιστοιχεί στο τρία και τα γράμματα στο δύο. Μετρήστε και προσθέστε τις αριθμητικές τιμές και των τριών κερμάτων. Το τρεις φορές κορόνα ισούται με το εννιά, το δύο φορές κορόνα και μία γράμματα με το οκτώ και τα λοιπά.
Advertisment
3. Αν ο αριθμός είναι μονός, σχεδιάστε μια συνεχή γραμμή. Αν είναι ζυγός, σχεδιάστε μια γραμμή που διακόπτεται στο κέντρο. Γράψτε δίπλα την αριθμητική τιμή της γραμμής.
4. Ξαναρίξτε τα κέρματα, για να βρείτε τη δεύτερη γραμμή του εξαγράμμου σας. Σχεδιάστε αυτή τη γραμμή πάνω από την πρώτη γραμμή, όχι από κάτω της.
5. Επαναλάβετε τη διαδικασία ώσπου να καταλήξετε σε μια στήλη από έξι γραμμές. Μην ξεχνάτε να προχωράτε προς τα πάνω από την πρώτη γραμμή, όχι προς τα κάτω. Το εξάγραμμό σας θα μπορούσε να δείχνει κάπως έτσι:
Advertisment
ΕΚΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ________ 9
ΠΕΜΠΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ___ ___ 8
ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ________ 7
ΤΡΙΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ________ 9
ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ________ 7
ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ___ ___ 6
6. Για να βρείτε για ποιο εξάγραμμο πρόκειται, συμβουλευτείτε τον πίνακα που βρίσκεται στις σελίδες 18 και 213, ώστε να ανατρέχετε πιο εύκολα. Οι κάτω τρεις γραμμές είναι το κάτω τρίγραμμο και οι πάνω τρεις γραμμές είναι το πάνω τρίγραμμο. Ο αριθμός του πίνακα που βρίσκεται εκεί όπου η γραμμή του ενός τέμνεται με τη στήλη του άλλου δείχνει ποιο εξάγραμμο φέρατε. Στο παραπάνω παράδειγμα είναι ο αριθμός 50.
7. Διαβάστε το κείμενο γι’ αυτό το εξάγραμμο μέχρι το τμήμα που λέει «Πρώτη γραμμή». Πιο πέρα, διαβάστε μόνο τα τμήματα για τις γραμμές που «αλλάζουν» στο εξάγραμμό σας. Οι γραμμές που αλλάζουν είναι εκείνες που έχουν τιμή 6 ή 9. Στο παραπάνω παράδειγμα, η πρώτη, η τρίτη και η έκτη είναι όλες γραμμές που αλλάζουν.
Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο «Ι ΤΣΙΝΓΚ» του Brian Browne Walker που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα