,

Συνταγή: Πράσινο smoothie που προσφέρει ενυδάτωση ίση με 3 ποτήρια νερού

Υπάρχουν ορισμένα συστατικά που αποτελούν σίγουρη επιλογή για έξτρα ενυδάτωση του οργανισμού σας.

Συνταγή: Πράσινο smoothie που προσφέρει ενυδάτωση ίση με 3 ποτήρια νερού

Το smoothie είναι η πιο έξυπνη και γρήγορη επιλογή πρωινού, όλο και περισσότεροι το επιλέγουν. Αν και μπορείτε να προσθέσετε οποιεσδήποτε ενυδατικές τροφές στο μπλέντερ σας, υπάρχουν ορισμένα συστατικά που αποτελούν σίγουρη επιλογή για έξτρα ενυδάτωση του οργανισμού σας. Ξεκινάμε με τα βασικά: τα πράσινα λαχανικά. Είτε είστε φαν του κάλε είτε του σπανακιού, η μίξη διάφορων πράσινων λαχανικών τονώνει τον οργανισμό σε εκπληκτικό βαθμό (επιπλέον δίνει στο smoothie το εντυπωσιακό του χρώμα).

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν μεγάλα ποσοστά φυτικών ινών, που η έρευνα έχει δείξει ότι μας βοηθούν να διατηρούμε το σώμα μας ενυδατωμένο. Οι φυτικές ίνες ουσιαστικά λειτουργούν σαν σφουγγάρι. Στη συνέχεια, έχουμε το αγγούρι και τους σπόρους chia. Περιέχουν ένα είδος «gel» νερού, μπορείτε να το παρατηρήσετε και στο κομμένο αγγούρι.

Είναι σε αυτή τη μορφή gel που εντοπίζουμε το νερό τις περισσότερες φορές στα φυτά γύρω μας. Είναι και σε αυτή τη ίδια μορφή που τα βρίσκουμε μέσα στα δικά μας κύτταρα. Τέλος, η συνταγή περιέχει και το πολύτιμο μήλο, το οποίο δεν θεωρείται γενικά ως το πιο ενυδατικό φρούτο· κι όμως αποτελείται μέχρι και από 86% νερό.

Πράσινο smoothie που προσφέρει ενυδάτωση ίση με 3 ποτήρια νερού

Υλικά

– ½ μήλο

– ½ αγγούρι

– 2 κουταλιές σπόροι chia

– Χυμό από μισό λεμόνι

– Λίγο τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

– 1 φλιτζάνι πράσινων λαχανικών της επιλογής σας (σπανάκι, κάλε κλπ.)

– 2 με 3 φλιτζάνια νερού (ανάλογα πόσο πηχτό θέλετε να είναι το smoothie)

Μέθοδος παρασκευής

Απλώς προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν καλά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγα παγάκια ή κατεψυγμένα φρούτα).

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε