, ,

3 συχνά λάθη που κάνουμε όταν γυμναζόμαστε και πώς να τα διορθώσουμε

Χρειάζεται να έχουμε υπόψη μας ορισμένα βασικά λάθη, ώστε να μπορέσουμε να γυμναστούμε κυρίως με ασφάλεια αλλά και με αποτελεσματικότητα.

3 συχνά λάθη που κάνουμε όταν γυμναζόμαστε και πώς να τα διορθώσουμε

Σύμφωνα με έρευνες, το 80% των Αμερικανών δεν ακολουθεί τις συμβουλές του οργανισμού υγείας, ο οποίος υποστηρίζει ότι χρειαζόμαστε 150 με 300 λεπτά ελαφριάς άσκησης ή 75 με 150 λεπτά έντονης άσκησης. Επιπλέον, σχετικά με τις ασκήσεις ενδυνάμωσης, συνιστούν ότι θα πρέπει να γυμνάζουμε όλο μας το σώμα κατά ομάδες, όπως τα πόδια, τους γοφούς, την πλάτη, το στήθος, τους ώμους και τα χέρια.

Αν δεν ανήκετε στην ομάδα των ανθρώπων που γυμνάζονται τακτικά, δεν είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσετε. Ωστόσο, χρειάζεται να έχουμε υπόψη μας ορισμένα βασικά λάθη που συχνά κάνουμε όλοι, ώστε να μπορέσουμε να γυμναστούμε κυρίως με ασφάλεια και ύστερα με αποτελεσματικότητα.

Advertisment

3 συχνά λάθη που κάνουμε όταν γυμναζόμαστε

Ελλιπής άσκηση

Χωρίς ειδικό τεστ αντοχής είναι αδύνατον να γνωρίζετε πόσο εντατικά χρειάζεται να αθλείστε. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο ωστόσο, όσον αφορά στην ένταση της αερόβιας άσκησής σας θα πρέπει να μπορείτε να μιλάτε κανονικά αλλά όχι να τραγουδάτε αναφορικά στο επίπεδο της αντοχής.

Για να βελτιώσετε τα οφέλη της αεροβικής γυμναστικής βεβαιωθείτε ότι κάνετε επαρκούς έντασης πρόγραμμα και ότι πιέζετε τακτικά τον εαυτό σας να ξεπερνά τα όριά του με εναλλαγές στην ένταση της γυμναστικής. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, πολλές γυναίκες δεν συναντούν το απαραίτητο επίπεδο δυσκολίας της άσκησης καθώς φοβούνται ότι θα “φουσκώσουν” οι μύες τους ενώ οι άντρες αντίστοιχα φοβούνται ότι θα τραυματιστούν.

Γυμνάζουμε μόνο συγκεκριμένα σημεία του σώματος

Το να κάνετε μόνο συγκεκριμένη άσκηση σύμφωνα με τον πρώην βραβευμένο ποδοσφαιριστή Brandi Chastain, o οποίος πλέον προπονεί γυναίκες, αυτό είναι ένα πρόβλημα που μας πάει πίσω στα αποτελέσματα που θέλουμε να δούμε στο σώμα μας. Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις μας οδηγούν σε συγκεκριμένα είδη τραυματισμού και φθοράς του σώματός μας. Αυτό μπορεί να συμβεί σε διάφορα είδη άθλησης όπως για παράδειγμα της αεροβικής, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να συνδυάζουμε πολλά διαφορετικά είδη γυμναστικής ώστε να ενδυναμώνουμε τους μύες μας και να μειώνουμε το ρίσκο του τραυματισμού.

Advertisment

Δεν λαμβάνουμε υπόψη μας τα όρια του οργανισμού μας

Το να προσπαθούμε πολύ σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς ειδικά στην αρχή του προγράμματός μας καθώς έχουμε μη ρεαλιστικό στόχο σε σχέση με το διάστημα που επιθυμούμε να δούμε το αποτέλεσμα. Χρειάζεται μήνες για να χτίσουμε ένα σωστό και δυνατό μυοσκελετικό σύστημα ειδικά αν δεν είμαστε εξοικειωμένοι με τη γυμναστική. Οι ειδικοί συνιστούν να ξεκινάμε την άθλησή μας σταδιακά και με μέτρο και να αυξάνουμε την ένταση όσο δυναμώνουν οι μύες μας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει
Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε
«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε
Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κανείς pilates;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση