,

5 βότανα που μπορούμε να καλλιεργήσουμε σε εσωτερικό χώρο

Αν ζείτε σε διαμέρισμα μην απογοητεύεστε. Τα παρακάτω 6 φυτά μπορούν να καλλιεργηθούν και σε έναν εσωτερικό κήπο βοτάνων.

5 βότανα που μπορούμε να καλλιεργήσουμε σε εσωτερικό χώρο

Αν θέλετε να απογειώσετε τα πιάτα σας, η ευκολότερη και σοφότερη λύση είναι να προσθέσετε λίγα φρέσκα βότανα, όπως δεντρολίβανο ή θυμάρι. Και σίγουρα μπορούμε να τα βρούμε όλα αυτά και στην αγορά, αλλά δεν θα είναι τόσο νόστιμα όσο αν τα κόψουμε κατευθείαν από τη μικρή τους γλάστρα.

Κι αν ζείτε σε ένα διαμέρισμα χωρίς κήπος, αυλή, ακόμα και μπαλκόνι, μην απογοητεύεστε. Τα παρακάτω 6 φυτά μπορούν να καλλιεργηθούν και σε έναν εσωτερικό κήπο βοτάνων.

Advertisment

5 βότανα που μπορούμε να καλλιεργήσουμε σε εσωτερικό χώρο

Δεντρολίβανο

Το δεντρολίβανο είναι ένα φυτό που συνήθως χρειάζεται μεσογειακό κλίμα. Είναι μάλλον το ιδανικότερο βότανο για εσωτερικό χώρο αφού δεν χρειάζεται πολύ νερό. Ο καλύτερος τρόπος να το κρατήσετε ζωντανό είναι να βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα του έχει καλό σύστημα αποστράγγισης, να το κρατάτε κάπου που να φτάνει το φυσικό φως και το χώμα του να έχει υγρασία.

Δυόσμος

Όπως και το δεντρολίβανο, ο δυόσμος επίσης τα πάει μια χαρά και σε εσωτερικό χώρο. Αυτό που χρειάζεστε είναι μια γλάστρα με καλό σύστημα αποστράγγισης και λίγη υπομονή. Αλλά σε αντίθεση με το δεντρολίβανο, ο δυόσμος δεν χρειάζεται πολύ φως. Αντιθέτως, προτιμά το έμμεσο φως.

Θυμάρι

Αν είστε αρχάριοι στην εσωτερική καλλιέργεια βοτάνων, το θυμάρι είναι μάλλον το τέλειο φυτό για εσάς. Κι αυτό επειδή δεν ψηλώνει πολύ και είναι διακριτικό. Λατρεύει το άμεσο, πολύ φως. Λατρεύει επίσης το πολύ νερό, αλλά βεβαιωθείτε ότι στραγγίζει καλά.

Advertisment

Μαϊντανός

Αν είστε φαν του μαϊντανού, δοκιμάστε να το βάλετε σε μια γλάστρα δίπλα ακριβώς από το θυμάρι. Τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους, αφού και τα δύο απολαμβάνουν το φως του ήλιου και οι οδηγίες ποτίσματος είναι οι ίδιες.

Λεμονόχορτο

Λατρεύετε το ταϊλανδέζο φαγητό; Τότε το λεμονόχορτο είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Και είναι επίσης κατάλληλο για αρχάριους. Επιλέξτε μια γλάστρα με καλό σύστημα αποστράγγισης, γεμίστε το με χώμα και αφήστε το να μεγαλώσει μόνο του. Αλλά προσέξτε: το λεμονόχορτο αναπτύσσεται γρήγορα και ψηλώνει, οπότε βεβαιωθείτε ότι θα του αφήσετε αρκετό χώρο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι πιο μολυσμένες χώρες το 2023 | Οι περιοχές της Ελλάδας με την χειρότερη ποιότητα αέρα
Ελαφοκομείο Ρόδου: Βρέθηκαν δεκάδες νεκρά και παρατημένα ελάφια | Σκληρές εικόνες
Greenwashing | «Πράσινο ξέπλυμα» σε πολλές… αποχρώσεις
Ήρθε η άνοιξη νωρίς; Οι επιπτώσεις του σύντομου χειμώνα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση