, ,

“Εάν το υποσυνείδητο μπορεί να το δει, το συνειδητό μπορεί να το δημιουργήσει” | Τεχνική οραματισμού για το υποσυνείδητο – SVT

Η SVT είναι ένας καθοδηγούμενος οραματισμός στον υπέρτατο βαθμό. Είναι πολύ πιο ισχυρός από μια απλή «φαντασίωση». 

"Εάν το υποσυνείδητο μπορεί να το δει, το συνειδητό μπορεί να το δημιουργήσει" | Τεχνική οραματισμού για το υποσυνείδητο - SVT

Η απόλυτη ιατρική νου-σώματος

Αυτό το βιβλίο αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη. Περιγράφει ένα πρόγραμμα που είναι επαναστατικό. Για κάποιους, μπορεί να είναι ακόμη και αμφιλεγόμενο. Όμως, η Τεχνική Οραματισμού για το Υποσυνείδητο, που είναι το πρωτόκολλο το οποίο θα μάθετε και θα χρησιμοποιήσετε, θα μπορέσει τελικά να σας κάνει υγιέστερους, ευτυχέστερους, ακόμη και πλουσιότερους. Εάν νομίζετε ότι η έννοια του υποσυνείδητου εγκεφάλου είναι άλλο ένα τέχνασμα στα όρια της ψευδοεπιστήμης, προετοιμαστείτε για κάτι που θα σας εντυπωσιάσει.

Η πρωτοποριακή έρευνα που θα μοιραστώ μαζί σας αποδεικνύει ότι η αξιοποίηση της δύναμης του υποσυνείδητου εγκεφάλου είναι «σκληροπυρηνική» επιστήμη και όχι σόου με ταχυδακτυλουργικά κόλπα. Θα σας δείξω πρώτα ότι το υποσυνείδητό σας συνωμοτεί ήδη υπέρ σας – έστω κι αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει ακόμη. Θα σας βοηθήσω να αντιληφθείτε τη διαφορά μεταξύ του συνειδητού και του υποσυνείδητου εγκεφάλου. Θα μάθετε να αναγνωρίζετε πότε είναι η καλύτερη στιγμή να χρησιμοποιήσετε το καθένα από αυτά τα μέρη (κάτι που, με επιστημονικούς όρους, αφορά στην πραγματικότητα την ενεργοποίηση ορισμένων δομών του ίδιου του εγκεφάλου).

Advertisment

Για παράδειγμα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το υποσυνείδητό σας για να επουλώσετε πληγές από το παρελθόν σας, να ενισχύσετε τη δημιουργικότητά σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε κομμάτια του εαυτού σας που είναι απροσπέλαστα για τον συνειδητό εγκέφαλο. Το ξέρατε ότι μπορείτε ακόμη και να αλλάξετε τον τρόπο που χωνεύετε τις τροφές ή που ερμηνεύετε τις σκέψεις σας μέσω του υποσυνειδήτου;

Έτσι, το συνειδητό σας μπορεί να ασχοληθεί απερίσπαστο με αυτό που κάνει καλύτερα: την αντιμετώπιση των καθημερινών, βαρετών δραστηριοτήτων της ζωής σας. Ας αφήσουμε αυτό το λιγότερο μυστηριώδες μέρος του εγκεφάλου να λύνει μαθηματικές εξισώσεις και να συμπληρώνει αιτήσεις. Ας προσκαλέσουμε το υποσυνείδητό μας να συνωμοτήσει υπέρ μας και να υφάνει δημιουργικά όνειρα που μπορούν ν’ αλλάξουν τη ζωή μας – και τον κόσμο. Σε όσους από εσάς αμφιβάλλετε για τη δύναμη του υποσυνειδήτου, θα δείξω ακριβώς πόσο ισχυρό μπορεί να είναι.

Σας έχω ετοιμάσει ένα κεφάλαιο που ξεχειλίζει από δημοσιευμένες έρευνες, τομογραφίες εγκεφάλου, ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα και ένα σωρό βαρύγδουπες επιστημονικές εκφράσεις. Ακόμη καλύτερα, θα σας παρουσιάσω μια τομογραφία του δικού μου εγκεφάλου ενόσω χρησιμοποιώ αυτό που έχω ονομάσει Τεχνική Οραματισμού για το Υποσυνείδητο (Subconscious Visualization Technique) ή, για συντομία, SVT. Εάν θέλετε ν’ αρχίσετε αμέσως να χρησιμοποιείτε την SVT, μπορείτε να πάτε κατευθείαν στο Κεφάλαιο 3 και να ξεκινήσετε τη χρήση του πρωτοκόλλου – αλλά ελπίζω πως δεν θα το κάνετε. Οι περισσότεροι αναγνώστες βρίσκουν τα στοιχεία της επιστήμης του εγκεφάλου, που καλύπτονται στα πρώτα κεφάλαια του βιβλίου, συναρπαστικά.

Advertisment

Έχω παρατηρήσει σε ασθενείς ότι η συνειδητή κατανόηση του υποσυνειδήτου επιτρέπει στην SVT να αποδώσει ακόμη καλύτερα. Όταν θα έχουμε ολοκληρώσει τη θεωρητική κατανόηση της έννοιας του υποσυνείδητου εγκεφάλου, τότε θα έρθει η ώρα των «μαγικών κόλπων» – ή μήπως είναι σωστότερο να πω «η ώρα της επιστήμης»; Θα πραγματοποιήσετε το δικό σας επαναστατικό πείραμα. Και αυτή τη φορά, το υποκείμενο του πειράματος θα είστε εσείς. (Μια σημείωση: παρόλο που η SVT είναι πολύ αποτελεσματική στα παιδιά, η κατ’ οίκον πρακτική της SVT θα πρέπει να περιορίζεται σε ενηλίκους.)

Ανεξάρτητα από τους στόχους σας, αυτό το βιβλίο μπορεί ενδεχομένως να είναι το χαμένο κομμάτι του παζλ που αναζητάτε. Εκείνο που ψάχνετε είναι ίσως ένας τρόπος να απαλλαγείτε από μια δυσίατη πάθηση ή έναν χρόνιο πόνο που σας ταλαιπωρεί. Ή μπορεί απλώς να θέλετε να επεκτείνετε την επιχείρησή σας.

Τι είναι ακριβώς η Τεχνική Οραματισμού για το Υποσυνείδητο; Είναι ένα επαναστατικό πρωτόκολλο που έχω δημιουργήσει. Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό πρωτόκολλο που συνδυάζει την ύπνωση με γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία (CBT), ενσυνειδητότητα, καθοδηγούμενο οραματισμό, οπτικοακουστικό συγχρονισμό και αμφοτερόπλευρη διέγερση (χρησιμοποιεί και την αριστερή και τη δεξιά πλευρά του σώματος ώστε να αποκτήσει πρόσβαση και στις δύο πλευρές του εγκεφάλου).

Μην ανησυχείτε εάν δεν έχετε ιδέα από αυτούς τους επιστημονικούς ακαταλαβίστικους όρους και τη σημασία τους. Πραγματικά, δεν χρειάζεται. Στην ουσία, δεν χρειάζεται καν να καταλάβετε τι ακριβώς γίνεται για να πετύχουν αυτά τα μαγικά κόλπα (ουπς, εννοώ η επιστήμη). Η SVT σας προσκαλεί να βυθιστείτε στην ίδια την εμπειρία – για να θεραπεύσετε και να βελτιώσετε τη ζωή σας.

Πόση εντύπωση θα σας έκανε εάν ανακαλύπτατε ότι η SVT σας βοηθά πολύ γρηγορότερα να θεραπευτείτε ή να επιτύχετε τους στόχους σας απ’ ό,τι οι τεχνικές που εξαρτώνται από κανάλια του συνειδητού; Είναι πολύ ισχυρότερη και μπορεί να δημιουργήσει έναν καταπληκτικό μετασχηματισμό. Γιατί; Για αρκετούς λόγους.

Πρώτον, η SVT σας επιτρέπει να προσπελάσετε αναμνήσεις που δεν είναι προσβάσιμες μέσω του συνειδητού. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην επιβράδυνση των εγκεφαλικών κυμάτων θήτα. Τα εγκεφαλικά κύματα θήτα έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην προσπέλαση ξεχασμένων αναμνήσεων, συμπεριλαμβανομένων αναμνήσεων για τις οποίες δεν έχουμε συνειδητή επίγνωση.

Μια εμπειρία από τα παιδικά σας χρόνια, για παράδειγμα, μπορεί να σας παρεμποδίζει στις σχέσεις σας, στην υγεία ή την καριέρα σας. Με την SVT θα αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό ακριβώς το «αρχείο». Η SVT θα σας δώσει τη δύναμη και την ικανότητα να επεξεργαστείτε ή και να διαγράψετε αυτό το αρχείο της μνήμης σας. Πώς θα σας φαινόταν να ταξιδέψετε με τα μάτια της φαντασίας σας; Δεν θα σας βοηθούσε να εκφράσετε καταπιεσμένα συναισθήματα που καταπνίγετε για δεκαετίες;

Όταν συμβαίνει αυτό, τότε και το ίδιο το σώμα σας χαλαρώνει ευκολότερα. Τα υπερδραστήρια τμήματα των συναισθηματικών κέντρων του εγκεφάλου σας, που σας εμποδίζουν να εκφραστείτε μέσα στη σχέση που έχετε, μπορούν να θεραπευτούν. Σε πολλούς ανθρώπους, κάτι τέτοιο μπορεί ν’ αλλάξει τον τρόπο που συμπεριφέρονται στις σχέσεις τους με τους άλλους.

Δεύτερον, η SVT έχει τη δύναμη να ενεργοποιεί και να ενισχύει το απίστευτο δυναμικό που διαθέτουμε για τη θεραπεία νου-σώματος. (Η παύλα μεταξύ των δύο λέξεων σημαίνει ότι υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ νου και σώματος· αντιμετωπίζω δηλαδή αυτές τις δύο έννοιες ως μία μοναδική οντότητα.) Εάν εντοπίσετε μια αναπάντεχη ανάμνηση των παιδικών σας χρόνων και την επουλώσετε, τότε μπορεί ακόμη και τα σωματικά συμπτώματα και σύνδρομα που σας ταλαιπωρούν να βελτιωθούν.

Οι ασθενείς που πάσχουν από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) ή από σύνδρομο επώδυνης ουροδόχου κύστης θα παρατηρήσουν ότι η τάση στην περιοχή της πυέλου μπορεί ακόμη και να εξαφανιστεί. Δεν θα ήταν κάτι τέτοιο μια τεράστια ανακούφιση; Έχω κουράρει αμέτρητους ασθενείς που αναζητούσαν τέτοιες λύσεις στη ζωή τους, και η SVT τους βοήθησε να εντοπίσουν τη ρίζα των προβλημάτων τους. Εάν βρείτε τη ρίζα μιας νόσου, τότε μπορείτε να τη θεραπεύσετε – αντί να παίρνετε μια ζωή φάρμακα για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα.

Τρίτον, η SVT ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύοντας τα Τ-κύτταρα. Αυτό βοηθά πολύ όταν αντιμετωπίζετε υφιστάμενα προβλήματα υγείας ή όταν θέλετε να τα προλάβετε. Ο υποσυνείδητος εγκέφαλος μπορεί να το καταφέρει αυτό πολύ καλύτερα από τον συνειδητό. Βλέπετε, το συνειδητό έχει την τάση να εστιάζει σε σκέψεις του τύπου «Αναρωτιέμαι τι θα μπορούσε να πάει στραβά αύριο», ενώ το υποσυνείδητο τείνει να επικεντρώνεται σε σκέψεις του τύπου «Αναρωτιέμαι τι θα μπορούσα να δημιουργήσω αύριο». Θα είναι πραγματικά σαγηνευτικό να ανακαλύψετε σε τι θα θέλατε να εστιάσετε την προσοχή σας.

Όταν ο συνειδητός εγκέφαλος είναι απασχολημένος με το να ανησυχεί, τα επίπεδα των ορμονών του στρες κορυφώνονται. Αυτό καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι νέες έρευνες δείχνουν ότι ένα κακόηθες κύτταρο που υπάρχει σε ένα οργανικό σύστημα είναι πιθανότερο να πολλαπλασιαστεί, ακόμη και να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος, όταν ο οργανισμός βρίσκεται σε κατάσταση στρες. Όταν όμως το υποσυνείδητο είναι απασχολημένο με το να υφαίνει τα μαγικά του όνειρα που ξεχειλίζουν από αφθονία, δημιουργικότητα και γαλήνη, τα επίπεδα των ορμονών του στρες πέφτουν και το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύεται.

Το ξέρατε ότι η οντότητα «νους-σώμα» διαθέτει ένα έμφυτο και φυσικό θεραπευτικό σύστημα, το οποίο ενεργοποιείται από την SVT; Σας δίνω μερικά παραδείγματα αυτών των δυσίατων συνδρόμων για την αντιμετώπιση των οποίων χρησιμοποιώ την SVT: ινομυαλγία, χρόνιος πόνος, αυτοάνοσες παθήσεις, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, εντερική διαρροή, βακτηριακή υπερανάπτυξη λεπτού εντέρου (SIBO), σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS), ημικρανίες, σύνδρομο επώδυνης ουροδόχου κύστης, αγχώδεις διαταραχές και οποιεσδήποτε άλλες σύνθετες παθήσεις, στις οποίες τα συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι ελάχιστα έως καθόλου αποτελεσματικά.

Η SVT μπορεί να αποτελέσει ένα σπουδαίο πρόσθετο βοήθημα στην αντιμετώπιση νοσημάτων που συνδέονται άμεσα με το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως ο καρκίνος και η λοίμωξη από τον HIV.

Τέταρτον, η SVT μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε αφθονία. Θέλετε να επεκτείνετε την επιχείρησή σας; Μήπως ήρθε η ώρα να μετατρέψετε ένα επικερδές χόμπι στην καριέρα των ονείρων σας; Μήπως θα πρέπει να αρχίσετε πια να ζείτε με γνώμονα τους στόχους και το πάθος σας και όχι κυριευμένοι από τον φόβο; Θέλετε να κερδίσετε τον έρωτα της ζωής σας; Θέλετε φέτος επιτέλους να αποχαιρετήσετε τις φοβίες σας; Εάν η απάντησή σας σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις είναι «ναι», τότε να ξέρετε ότι η SVT μπορεί να σας βοηθήσει να τα καταφέρετε.

Στην ταινία “Ο Ξυπόλυτος Τζο” υπάρχει μια καταπληκτική ατάκα: «Εάν το χτίσεις, αυτός θα έρθει». Η SVT ενστερνίζεται μια παρόμοια φιλοσοφία: εάν ο υποσυνείδητος εγκέφαλος μπορεί να το δει, τότε ο συνειδητός εγκέφαλος μπορεί να το δημιουργήσει. Κάθε φορά που κάνουμε κάτι, αλλάζουμε τον εγκέφαλό μας.

Το ξέρατε αυτό; Οι απλές, καθημερινές και φαινομενικά ασήμαντες επιλογές, όπως το τρέξιμο στον συγκεκριμένο διάδρομο ή η επιλογή του μπρόκολου αντί για πατάτες τηγανητές, βοηθούν στη δημιουργία νέων μονοπατιών στον εγκέφαλο. Αυτός είναι ο λόγος που για την αντιμετώπιση ορισμένων φοβιών, όπως η φοβία για τις γάτες, χρησιμοποιώ κάποιες τεχνικές γνωσιακής συμπεριφοριστικής θεραπείας (CBT).

Εάν ο υποσυνείδητος εγκέφαλος μπορεί να το δει, τότε ο συνειδητός εγκέφαλος μπορεί να το δημιουργήσει

Ξεκινώ δείχνοντας τη φωτογραφία μιας γάτας. Το βίωμα του κοιτάγματος της φωτογραφίας της γάτας και κατόπιν του κοιτάγματος μιας πραγματικής γάτας λέει στον εγκέφαλο: «Τα κατάφερα, εγώ το έκανα αυτό!» Και έρχεται η SVT που τροφοδοτεί ακόμη περισσότερο τη CBT: ο υποσυνείδητος εγκέφαλος δημιουργεί την αίσθηση του πραγματικού αγκαλιάσματος μιας γάτας.

Οι τομογραφίες εγκεφάλου το αποδεικνύουν: ο δικός μου εγκέφαλος υποβλήθηκε σε σάρωση ενόσω χρήσιμο – ποιούσα την SVT. Παρόλο που τα μάτια μου ήταν κλειστά, το οπτικό μέρος του εγκεφάλου μου ήταν φωτεινό σαν πυροτέχνημα – ακριβώς όπως εάν έβλεπα και βίωνα κάτι. Εάν το μόνο που κάνετε για να αντιμετωπίσετε τη φοβία σας είναι να παίρνετε Xanax, δεν προσφέρετε στον εγκέφαλό σας το βίωμα, την εμπειρία που θα του επιτρέψει ν’ αλλάξει.

Και φυσικά κινδυνεύετε να εθιστείτε, ενώ στην ουσία επιβραδύνετε τον εγκέφαλό σας. Αρχίζετε τώρα να βλέπετε πώς η SVT μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε στη ρίζα των προβλημάτων σας – και να τα μεταμορφώσετε, να τα μετασχηματίσετε; Η ενεργοποίηση του υποσυνειδήτου ξεγελά τον εγκέφαλό σας και τον κάνει να σκέφτεται ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει κάτι. Αυτή η αρχή μπορεί να εφαρμοστεί σε οτιδήποτε θέλετε να δημιουργήσετε, από το να οικοδομήσετε τις επιχειρήσεις σας μέχρι το να μιλάτε σε κοινό ή να ασκείστε περισσότερο.

Η SVT είναι ένας καθοδηγούμενος οραματισμός στον υπέρτατο βαθμό, ένας «ντοπαρισμένος» καθοδηγούμενος οραματισμός. Είναι πολύ πιο ισχυρός από μια απλή «φαντασίωση».

Τέλος, η SVT σας βοηθά να προσπελάσετε τα καλύτερα στοιχεία του εαυτού σας. Στην ουσία, σας βοηθά με πολλούς τρόπους να συνδεθείτε με το αληθινό σας είναι: ένα ανθρώπινο πλάσμα που είναι αξιαγάπητο από τη φύση του και έχει απεριόριστες δυνατότητες. Το ξέρατε ότι διαθέτετε ένα μοναδικό σύνολο χαρισμάτων που σας δόθηκαν για να υπηρετήσετε αυτόν τον κόσμο και τους άλλους με έναν ιδιαίτερο τρόπο; Μήπως το έχετε ξεχάσει αυτό; Ένα κομμάτι του εαυτού σας το ξέρει ήδη, έτσι δεν είναι;

Ίσως έχετε ήδη κάποιες εμπειρίες με ύπνωση, ανάλυση ονείρων, καθοδηγούμενη νοερή απεικόνιση, μουσικοθεραπεία ή άλλες τεχνικές που μας συντονίζουν με το υποσυνείδητο και με τα βραδέα κύματα θήτα που το χαρακτηρίζουν. Σε αυτή την περίπτωση, σας προσκαλώ να προσεγγίσετε την SVT με τον θαυμασμό που αισθάνεται ένα παιδί όταν συναντά κάτι για πρώτη φορά.

Άλλωστε, ο κατακερματισμός και η ανάλυση κάποιου πράγματος είναι λειτουργία του συνειδητού. Το να το βιώνουμε όμως και να βυθιζόμαστε μέσα του είναι ο αργαλειός όπου το υποσυνείδητό μας μπορεί να υφάνει τα επιστημονικώς αποδεδειγμένα «μάγια» του.

Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο “Το υποσυνείδητο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου” του Dr. Mike Dow. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή;
Πως οι τελειομανείς ξυπνούν μέσα μας τον έφηβο!
Αφαντασία και υπερφαντασία: Δύο παράξενα φαινόμενα που επηρεάζουν έως και το 9% του πληθυσμού

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση