, ,

Ζευγάρι στην Ινδία σχεδιάζει να παντρευτεί στο «μετασύμπαν» με 2000 καλεσμένους

Εκτός από τους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία, υπάρχει κι άλλος ένας συγκινητικός λόγος για τον οποίο επιθυμούν μια ψηφιακή τελετή.

Ζευγάρι στην Ινδία σχεδιάζει να παντρευτεί στο μετασύμπαν με 2000 καλεσμένους

Καθώς ο Covid-19 αναγκάζει τις οικογένειες σε όλη την Ινδία να περιορίσουν ή να ακυρώσουν τους παραδοσιακά μεγάλους γάμους τους, ένα ζευγάρι βρήκε έναν χώρο που δεν επηρεάζεται από τους περιορισμούς: το metaverse.

Ο Dinesh Sivakumar Padmavathi και η Janaganandhini Ramaswamy από το Tamil Nadu, όπου οι γαμήλιες συγκεντρώσεις περιορίζονται σήμερα σε 100 άτομα, προσκάλεσαν 2.000 άτομα στην εικονική τους δεξίωση τον επόμενο μήνα. Και ως ορκισμένοι «Potterheads», δηλαδή θαυμαστές του Harry Potter, το ζευγάρι επέλεξε ένα πάρτι με θέμα το Χόγκουαρτς, το οποίο οι καλεσμένοι μπορούν να παρακολουθήσουν μέσω των τηλεφώνων, των tablet ή των φορητών υπολογιστών τους.

Advertisment

«Λόγω της πανδημίας, μια φυσική, πραγματικού τύπου δεξίωση δεν είναι δυνατή με τον τεράστιο αριθμό των ανθρώπων που θα παρευρεθούν», δήλωσε η Padmavathi, η οποία ακούει στο όνομα Dinesh SP, από την πρωτεύουσα της νότιας πολιτείας Chenai. «Έτσι, αποφασίσαμε: ας το κάνουμε στο metaverse».

Ο όρος Metaverse χρησιμοποιείται για να περιγράψει εικονικά τρισδιάστατα περιβάλλοντα στα οποία οι χρήστες μπορούν να συγκεντρώνονται και να αλληλεπιδρούν. Ο γαμπρός, ένας 24χρονος λάτρης του blockchain και του κρυπτονομίσματος, συνεργάστηκε με την πλατφόρμα start-up TardiVerse για να δημιουργήσει έναν ψηφιακό χώρο που μοιάζει με κάστρο και είναι εμπνευσμένος από το Χόγκουαρτς.

Η νόμιμη γαμήλια τελετή θα πραγματοποιηθεί κι αυτή φυσικά ενώπιον στενών φίλων και συγγενών στο χωριό της Ramaswamy στην περιοχή Krishnagiri του Tamil Nadu, περίπου 170 μίλια από το Chennai. Αλλά μετά, το ζευγάρι θα συνδεθεί για να προχωρήσει στην ψηφιακή δεξίωσή του, η οποία κοστίζει 2.016 δολάρια για να σχεδιαστεί και να πραγματοποιηθεί. Στην εκδήλωση διάρκειας μίας ώρας οι νεόνυμφοι θα απευθυνθούν εικονικά στους καλεσμένους τους, οι οποίοι θα μπορούν να εξερευνήσουν το κάστρο και να προσαρμόσουν την εμφάνιση και το ντύσιμο των avatars τους.

Advertisment

Εκτός από τη δυνατότητα να προσκαλέσουν καλεσμένους που δεν θα μπορούσαν διαφορετικά να παρευρεθούν, το ζευγάρι δήλωσε ότι ο ψηφιακός εορτασμός έχει άλλο ένα μοναδικό πλεονέκτημα: μπορούν να εμπλέξουν τον εκλιπόντα πατέρα της Ramaswamy στις διαδικασίες.

«Ο πεθερός μου απεβίωσε τον περασμένο Απρίλιο», δήλωσε ο Padmavathi. «Έτσι, δημιουργώ ένα τρισδιάστατο avatar που μοιάζει με (αυτόν) και θα ευλογήσει εμένα και την αρραβωνιαστικιά μου. Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε μόνο στο metaverse».

Έχουν υπάρξει αναφορές για άλλα γαμήλια γεγονότα στο metaverse, όπως ένα ζευγάρι από τις ΗΠΑ που πραγματοποίησε μια φυσική τελετή παράλληλα με μια ψηφιακή στην εικονική πλατφόρμα, Virbela. Αλλά ενώ ο ινδικός νόμος απαιτεί την παρουσία μαρτύρων στις γαμήλιες τελετές, ο Padmavathi πιστεύει ότι η δεξίωσή του στο metaverse θα είναι η πρώτη του είδους της που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα.

Έχοντας πείσει την αρραβωνιαστικιά του, εργαζόμενη στον τομέα της πληροφορικής, για την ιδέα, ο Padmavathi έχει επίσης την έγκριση των γονέων του για το αντισυμβατικό γεγονός, όπως δήλωσε.

Πηγή:

edition.cnn.com/style/article/india-wedding-metaverse/index.html

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

1η θέση στην Ευρώπη η ελληνική αποστολή στην Ολυμπιάδα ρομποτικής!
Σχολείο στην Κίνα που μοιάζει με «πλωτό δάσος» αναδείχθηκε ως το καλύτερο κτίριο του κόσμου για το 2023
Χρήσιμα τρικ που θα κάνουν το παρκάρισμα πιο εύκολο (βίντεο)
Πώς μπορείτε να δείτε τα ένσημά σας | Δείτε αναλυτικά τα 3 απλά βήματα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση