,

Καλλιτέχνης ζωγραφίζει σκίτσα αγνώστων στο μετρό και η αντίδρασή τους είναι ανεκτίμητη! (βίντεο)

Ο τρόπος που έχει επιλέξει να δουλεύει είναι εκείνο που τον ξεχωρίζει από τους άλλους καλλιτέχνες.

Καλλιτέχνης ζωγραφίζει σκίτσα αγνώστων στο μετρό και η αντίδρασή τους είναι ανεκτίμητη! (βίντεο)

Ούτε στην Μονμάρτη, ούτε στην Πλάκα, αλλά στα βαγόνια του μετρό εμπνέεται ένας νέος artist από το Μπρονξ της Νέας Υορκης. Ο Devon Rodriguez  μπερδεύεται ανάμεσα στους επιβάτες και όταν εμπνέεται αρχίζει να ζωγραφίζει…

Ο Rodriguez είναι ένας TikTok subway artist -όπως συστήνεται- ο οποίος έχει γίνει viral στα social media.

Advertisment

Ο τρόπος που έχει επιλέξει να δουλεύει είναι εκείνο που τον ξεχωρίζει από τους άλλους καλλιτέχνες. Κάθεται αθόρυβα στο βαγόνι του μετρό και όταν κάποιος του κινήσει την περιέργεια, του κάνει το σκίτσο…

Το σκίτσο, φυσικά, δεν το κρατά για τον εαυτό του αλλά το δείχνει στον ανυποψίαστο επιβάτη-μοντέλο, περιμένοντας την αντίδρασή του. Οι αντιδράσεις είναι συνήθως γεμάτες χαμόγελο, έκπληξη ακόμη και δάκρυα, είτε αφορούν γυναίκες, είτε άνδρες, είτε…. σκυλιά.

Ο ευχάριστος αιφνιδιασμός είναι ότι καλύτερο για να ξεκινήσει κανείς μια μέρα με χαμόγελο και όχι μόνο αφού κάθε τυχερός παίρνει το δωράκι του που δεν είναι άλλο από το προσωπικό τους σκίτσο. Τα σκίτσα του Devon είναι πανέμορφα και ρεαλιστικά.

Advertisment

Ζωγραφική στο μετρό για εξάσκηση

Ο Αμερικανός artist άρχισε να ζωγραφίζει στο μετρό και να κάνει practice για τα μαθήματά του στη σχολή. Έτσι βελτιωνόταν συνέχεια σε αυτό που έκανε. Λίγο αργότερα
άρχισε να καταγράφει τη δουλειά του και να την «ανεβάζει» στο TikTok και στο Instagram. Αμέσως είδε τα βίντεό του να γίνονται viral και να ανεβαίνουν σε δημοφιλία, συγκεντρώνοντας χιλιάδες like και αναδημοσιεύσεις αλλά και τους followers του να εκτοξεύονται.

Ο Devon Rodriguez  γεννήθηκε το 1996  στο Νότιο Μπρονξ. Σε ηλικία 8 ετών, άρχισε να κάνει γκράφιτι με τους φίλους του, αλλά αφού συνελήφθη σε ηλικία 13 ετών έστρεψε την προσοχή του στα πορτρέτα. Στη συνέχεια παρακολούθησε το Γυμνάσιο Samuel Compres στο Μπρονξ για δύο χρόνια προτού γίνει δεκτός στο Γυμνάσιο Τέχνης και Σχεδίου το 2012. Μετά την αποφοίτησή τους παρακολούθησε το Fashion Institute of Technology.

Κα o Rodriguez στη θέση του μοντέλου…

Ενώ ο Rodriguez ήταν ακόμα μαθητής στο γυμνάσιο, ο γλύπτης John Ahearn παρακολούθησε έκθεση πορτρέτων του σχολείου και ξεχώρισε τις ρεαλιστικές ελαιογραφίες του Rodriguez με επιβάτες του μετρό. Τότε ζήτησε από τον Rodriguez να γίνει θέμα για το δικό του γλυπτό πορτρέτο.

Το έργο που προέκυψε, δύο γύψινες προτομές του Rodriguez που ονομάζονται The Rodriguez Twins, ήταν φιναλίστ για τον Διαγωνισμό Πορτρέτων Outwin Boochever και παρουσιάστηκε στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων της Ουάσιγκτον το 2016.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση