Best City Awards 2022: Τα Χανιά ανακηρύχθηκαν η πιο έξυπνη πόλη της χρονιάς

Για πολλούς θεωρείται η πιο όμορφη πόλη της χώρας, ενώ εδώ και μερικές μέρες είναι και η πιο… έξυπνη πόλη της χρονιάς.

Best City Awards 2022: Τα Χανιά ανακηρύχθηκαν η πιο έξυπνη πόλη της χρονιάς

Για πολλούς θεωρείται η πιο όμορφη πόλη της χώρας, ενώ εδώ και μερικές μέρες είναι και η πιο… έξυπνη πόλη της χρονιάς. Ο λόγος για τα Χανιά και τον δήμο Χανίων που κατέκτησε τον τίτλο της «Smart City of the Year 2022» στα Best City Awards 2022.

Τα πανέμορφα Χανιά συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε υποψηφιότητες από ολόκληρη τη χώρα, η οποία τους οδήγησε σε μια σημαντική διάκριση, που συνδέεται τις σύγχρονες, ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες της.

Advertisment

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων που πραγματοποιήθηκε σε μια covid free τελετή στη θεατρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης αναφέρθηκε σtην επένδυση που έγινε στο ανθρώπινο δυναμικό που εργάζεται σκληρά στον δήμο ,η οποία όπως είπε, «αντικατοπτρίζει τη σχέση και την ποιότητα εξυπηρέτησης που θέλουμε να έχει ο πολίτης, στην καθημερινή εμπειρία του με τον Δήμο μας».

Μάλιστα αφιέρωσε το βραβείο στην ομάδα των υπηρεσιακών και αυτοδιοικητικών, η οποία συνέβαλε για να καταλήξουν στο αποτέλεσμα που τους οδήγησε στο βραβείο της smart city.
Ο δήμος Χανίων διακρίθηκε συνολικά για τις καινοτόμες πολιτικές που εφαρμόζει, συγκεντρώνοντας επιπλέον 4 gold βραβεία στις εξής κατηγορίες:

Έργα Ποδηλατοδρόμων: Νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στο κέντρο των Χανίων

Advertisment

Δημόσια & Δημοτικά Κτήρια: Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών συγκροτημάτων Δήμου Χανίων, ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ

Βιώσιμος Δημόσιος Τομέας/Sustainable Public Sector: Εξ΄ ολοκλήρου Ψηφιακή Εξυπηρέτηση στις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων

Κοινωνική Ευθύνη/Social Responsibility: Κοινωνικό Πλυντήριο Δήμου Χανίων/.

Να σημειώσουμε ότι τα «Best City Awards» αποτελούν διοργάνωση της Boussias Communications υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής που επιβραβεύουν ην καινοτομία και την ποιότητα ζωής στις ελληνικές πόλεις.

Όπως αναφέρει η διοργανώτρια εταιρεία τα Best City Awards που διοργανώθηκαν για 5η συνεχή χρονιά ανέδειξαν κορυφαίες πρακτικές και λύσεις της χρονιάς που πέρασε, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων.

«Παρ’ όλα αυτά, η Αυτοδιοίκηση με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, απάντησαν στις προκλήσεις της χρονιάς και απέδειξαν ότι με ευελιξία, καινοτομία και εμπιστοσύνη μπορούν να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα», καταλήγει.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση