, , ,

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

Τα συμπτώματα της λοίμωξης του ουροποιητικού είναι πολλά όμως το πιο σύνηθες είναι πως προκαλείται πόνος στον ασθενή.

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Τις περισσότερες φορές προκαλούνται όταν εισέρχονται βακτήρια στο ουροποιητικό σύστημα μας. Αυτά τα βακτήρια επηρεάζουν τους νεφρούς ή την ουρήθρα.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης του ουροποιητικού είναι πολλά όμως το πιο σύνηθες είναι πως προκαλείται πόνος στον ασθενή. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προλάβουμε την εμφάνιση μιας τέτοιας λοίμωξης.

Advertisment

Είναι πολύ σημαντικό σύμφωνα με τους γιατρούς, να επισκεπτόμαστε την τουαλέτα μετά τη σεξουαλική πράξη ώστε να ουρήσουμε ακόμη κι αν δεν αισθανόμαστε έντονα την ανάγκη. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται διάφορα βακτήρια ενώ επίσης θα πρέπει να πηγαίνουμε κάθε 2 με 3 ώρες για να αποφύγουμε τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων που βρίσκονται στην ουρήθρα. Πολύ σημαντικό επίσης είναι, μετά τη σεξουαλική πράξη να αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά σώματος με έντονα αρώματα καθώς διαταράσσουν το PH της περιοχής.

Οι ειδικοί συνιστούν να πίνουμε αρκετό νερό καθώς αυτό προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας. Ένας ακόμη λόγος για να πίνουμε περισσότερο νερό είναι ότι η συχνή ούρηση που μας προκαλεί, απομακρύνει τα μικρόβια από τους νεφρούς μας αλλά και όσα βρίσκονται στην ουροδόχο κύστη.

Το πολύ αλκοόλ και ο καφές επηρεάζουν αρνητικά τη σιλουέτα μας. Όχι μόνο αυτό, αλλά πιέζουν την ουροδόχο κύστη κάτι που δεν εξυπηρετεί στην αντιμετώπιση μιας πιθανής λοίμωξης.

Advertisment

Βάλτε το τσάι στη ζωή σας. Σύμφωνα με μελέτες, το πράσινο τσάι έχει πλούσια αντιμικροβιακή δράση ενώ καταπολεμά ιδιαίτερα το βακτήριο E coli το οποίο ευθύνεται κυρίως για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού.

Ένα ακόμη ρόφημα το οποίο μπορεί να βοηθήσει την καταπολέμηση των λοιμώξεων του ουροποιητικού είναι ο χυμός κράνμπερι καθώς έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της λοίμωξης κατά 26%. Η βιταμίνη C παρέχει πλούσια προστασία κατά των λοιμώξεων του ουροποιητικού καθώς προκαλεί όξινο περιβάλλον στα ούρα μας που αποτρέπει την εμφάνιση βακτηριδίων. Η βιταμίνη C παρέχει επίσης αντιοξειδωτική δράση και πληθώρα οφελών στον οργανισμό μας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νέο τεστ προβλέπει την άνοια 9 χρόνια πριν από τα πρώτα συμπτώματα
Τσίμπημα από μέδουσα, δράκαινα, αχινό |Πρώτες Βοήθειες για αποτελεσματική αντιμετώπιση
Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας| Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει φίδι
Έρευνα διαπιστώνει ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά και τον ύπνο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση