, ,

Ξενοδοχεία «Μόνο για ενήλικες»: Όλο και περισσότεροι τα προτιμούν

Το νεότερο και πολυτελές ξενοδοχείο «adults only» είναι το Cook's Club Ialysos στη βορειοδυτική Ρόδο.

Μια νέα τάση έχει παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας και αφορά στα ξενοδοχεία που δεν δέχονται παιδιά παρά μόνο ενήλικες.

Η ελάχιστη επιτρεπόμενη ηλικία διαφέρει από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο, συνήθως όμως είναι τα 16 ή τα 18 έτη, η δε λειτουργία των ξενοδοχείων αυτών διαφέρει επίσης αφού, κάποια από αυτά είναι πιο “ζωντανά” και κάποια άλλα πιο ήρεμα, ρομαντικά και χαλαρωτικά.

Advertisements

Τα ξενοδοχεία μόνο για ενήλικες εμφανίστηκαν κατά τα τέλη της περασμένης δεκαετίας στην Ισπανία και δεδομένου ότι οι κρατήσεις σε αυτό τον τύπο καταλύματος έχουν υπερτριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα ξενοδοχεία αλλάζουν την πολιτική τους και δέχονται μόνο ενήλικες, ακολουθώντας τη νέα τάση.

Η αμερικανική ταξιδιωτική εταιρεία Embark Beyond ανακοίνωσε ότι το 61% των καλοκαιρινών ταξιδιών που έκλεισαν οι πελάτες της φέτος ήταν μόνο για ενήλικες σε σύγκριση με το 48% που ήταν το 2019.

Στην Ελλάδα, τα ξενοδοχεία «adults only» αυξάνονται ραγδαία. Πολλές ξενοδοχειακές μονάδες καταργούν χώρους και υπηρεσίες που λειτουργούσαν για τα παιδιά και προσαρμόζουν τις υποδομές τους για να τις απολαμβάνουν πλέον οι ενήλικες.

Δεν είναι λίγα τα μικρά ξενοδοχεία που εκμεταλεύτηκαν τη νέα τάση και έλυσαν έτσι τα προβλήματα που είχαν με τους πελάτες τους λόγω των μικρών παιδιών που τους ενοχλούσαν με τις φωνές τους, στους κοινόχρηστους χώρους και τις πισίνες. Επίσης, άλλα ξενοδοχεία μικρά ή μεσαία που δεν είχαν κατάλληλους χώρους για παιδιά, δεν τους χρειάζονται πλέον.

Το νεότερο και πολυτελές ξενοδοχείο 83 δωματίων «adults only» είναι το Cook’s Club Ialysos στη βορειοδυτική Ρόδο και διαθέτει μπανγκαλόου, ιδιωτικές σουίτες με πισίνα που κάποιες διαθέτουν δικό τους ιδιωτικό roof garden, εστιατόρια και μπαρ.

Στα ξενοδοχεία Adults only ολοένα και περισσότερο υιοθετείται και το σύστημα του all inclusive καθώς οι επισκέπτες βρίσκουν όλα όσα ζητούν χωρίς περιορισμούς ενώ τα καταλύματα ανήκουν συνήθως σε πολυτελείς κατηγορίες.

Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

agios-kiprianos-1
Φωτιά στον Έβρο: Πάνω από 800.000 στρέμματα έχουν καεί | Συγκλονιστική δορυφορική λήψη
Stephen-Jenkinson-Die-Wise-author-photo-credit-Mark-Tucker-high-res-1024x871

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε