,

Στόχοι: Αποκτήστε όσα επιθυμείτε, γρηγορότερα από όσο φαντάζεστε

Τι λαχταράτε να κατακτήσετε και ποια πεποίθηση αν την αποκτούσατε θα σας βοηθούσε να προωθήσετε τα θέλω σας;

Στόχοι: Αποκτήστε όσα επιθυμείτε, γρηγορότερα από όσο φαντάζεστ

Κλείστε τα μάτια και δείτε τον εαυτό σας να κρατάει σφιχτά στα χέρια του ένα βέλος. Γύρω σας κάποιοι άνθρωποι ζητωκραυγάζουν ενώ άλλοι σας αποδοκιμάζουν έντονα. Το κρύο διαπερνάει κάθε εκατοστό του κορμιού σας και ο μαύρος ουρανός αποτελεί προάγγελο της επερχόμενης καταιγίδας. Οι σταγόνες της βροχής αρχίζουν και πέφτουν στο έδαφος. Όμως τίποτε από τα παραπάνω δεν λαμβάνει την παραμικρή σημασία όταν το μυαλό, η ψυχή και το σώμα αφοσιώνονται στο μεγάλο όραμα. Δηλώνετε έτοιμοι λοιπόν. Κατευθύνετε το βέλος ίσια στον στόχο και πράγματι πετυχαίνετε ακριβώς το κέντρο αυτού. Γιατί τελικά ο δρόμος που οδηγεί στην επιτυχία θα βρίσκεται πάντα μια απόφαση μακριά σας.

Το κοινό μυστικό των επιτυχημένων ανθρώπων

Είστε έτοιμοι για ένα πνευματικό ταξίδι που θα μεταμορφώσει την εμπειρία σας από μια κατάσταση φτώχειας και απογοήτευσης σε μια συνθήκη ευημερίας και ικανοποίησης; Αν το να αποκτήσετε όσα ακριβώς επιθυμείτε φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός, ο Brian Tracy στο παγκόσμιο best seller “Στόχοι” από τις Εκδόσεις Key Books ανατρέπει τα δεδομένα σας, μυώντας σας σε έναν κόσμο άπειρων προοπτικών που μπορεί να καταστεί ολοκληρωτικά δικός σας. Και σας καλεί να γίνετε μέλος της κλειστής κάστας των επιτυχημένων ατόμων, αποκαλύπτοντάς σας το κοινό μυστικό τους: Την στοχοκεντρική τους στάση.

Advertisment

Τι πραγματικά επιθυμείτε να κάνετε; Ποιες είναι εκείνες οι δραστηριότητες που πλημμυρίζουν με μια αίσθηση νοήματος τη ζωή σας; Δείτε την ιδανική εκδοχή της καθημερινότητάς σας. Οραματιστείτε την και πολύ σύντομα θα την αποκτήσετε καθώς οποιαδήποτε σκέψη με την οποία ταυτίζεστε διαμορφώνει τον κόσμο σας και στο τέλος της ημέρας γίνεστε ακριβώς αυτό που σκέφτεστε περισσότερο. Σταματήστε σήμερα κιόλας να αναμοχλεύετε στις συζητήσεις σας τα προβλήματα και τις ανησυχίες σας, τροφοδοτώντας τον νου σας με εικόνες χαράς και επιτυχίας.

Στόχοι Αποκτήστε όσα επιθυμείτε, γρηγορότερα από όσο φαντάζεστε

Αναλάβετε την ευθύνη του πεπρωμένου σας

Αναλάβετε την πλήρη ευθύνη ακόμη και των κακώς κειμένων της ζωής σας, τολμώντας ένα τεράστιο άλμα από την παιδικότητα στην ενηλικίωση. Ο κόσμος των ενηλίκων φαντάζει σίγουρα τρομακτικός ορισμένες στιγμές, όμως συγχρόνως αποδεικνύεται και συναρπαστικός για όσους αποκωδικοποιούν επιτυχώς τις προκλήσεις του. Γιατί παραμένετε λοιπόν εγκλωβισμένοι στο παρελθόν; Ο σύντροφός σας σας πρόδωσε και η καριέρα σας βρίσκεται σε τέλμα, εσείς όμως είστε ακόμη εδώ και μπορείτε κάλλιστα να αντικαταστήσετε τον φόβο, τον φθόνο, τη ζήλια και την κατωτερότητα με την αγάπη, τη γαλήνη, τη χαρά και τον ενθουσιασμό.

Advertisment

Καταστρώστε τον χάρτη της επιτυχίας σας: Ετοιμάστε έναν κατάλογο με τις τρεις από τις πέντε αξίες που θεωρείτε σημαντικότερες στη ζωής σας, αφού αυτές αποδεικνύονται καταλυτικές για την εξέλιξή σας, καθορίζοντας τις πεποιθήσεις για τον εαυτό σας και για το περιβάλλον σας. Σκεφτείτε το: Όταν κρίνετε πως είστε καλός τότε θα νιώθετε πως αξίζετε το καλό, θα υιοθετείτε θετική στάση απέναντι στα άτομα που συναντάτε και τις καταστάσεις που προκύπτουν, και τελικά θα καταφέρνετε να προσελκύετε τις ευτυχείς συγκυρίες.

Στον δρόμο προς τον θρίαμβο, αμφισβητήστε όσες αυτοπεριοριστικές πεποιθήσεις σας εμποδίζουν να προοδεύσετε. Είστε καλύτεροι από ό,τι νομίζετε, ικανοί για θαύματα και προγραμματισμένοι για υπερβάσεις. ‘Ό,τι σας έμαθε η οικογένεια και η κοινωνία μπορείτε απλώς να το ξεμάθετε. Σταθείτε μπροστά από τον καθρέφτη σας και πείτε αποφασιστικά: «Όχι, δεν είναι αλήθεια«. Και έπειτα χαράξτε τον δικό σας δρόμο.

Δημιουργήστε το μέλλον που ονειρεύεστε

Δημιουργήστε το μέλλον σας αποκτώντας το χαρακτηριστικό ηγεσίας που ονομάζεται μελλοντοστρέφεια. Με λίγα λόγια, συλλογιστείτε τι επιθυμείτε να πετύχετε και πού θέλετε να βρίσκεστε μετά από ένα διάστημα, αφού η μακροχρόνια προοπτική θα σας επιτρέψει να προσελκύσετε γρηγορότερα τα άτομα και τις περιστάσεις που θα λειτουργήσουν ως σύμμαχοι των ονείρων σας.
Φανταστείτε τη ζωή σας σαν ένα λεπτομερές σχέδιο κτιρίου. Αποκρυσταλλώστε τα οράματα και τις αξίες σας σε συγκεκριμένους στόχους, πάνω στους οποίους θα εργάζεστε καθημερινά.

Ξεκινήστε με γενικούς στόχους και ύστερα προχωρήστε στους ειδικούς. Τι λαχταράτε να κατακτήσετε και ποια πεποίθηση αν την αποκτούσατε θα σας βοηθούσε να προωθήσετε τα θέλω σας;

Ύστερα εστιάστε στον κύριο, σαφή σας στόχο. Γράψτε τον σε μια κάρτα που θα την κουβαλάτε συνέχεια μαζί σας και θα την κοιτάζετε τακτικά. Συλλογιστείτε το όραμά σας πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Κινήστε γη και ουρανό για αυτό. Γίνετε ακριβώς ό,τι μπορείτε: Αναντικατάστατοι και καινοτόμοι, παθιασμένοι και δημιουργικοί. Δεσμευτείτε στην αριστεία και έπειτα επενδύστε στην προσπάθειά σας χρόνο και κόπο, καθώς για να καταφέρετε να φτάσετε την κορυφή του κλάδου σας δεν αρκεί το φυσικό ταλέντο αλλά απαιτείται σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Είστε διατεθειμένοι να πληρώσετέ το τίμημα;

Στην πορεία προς την επιτυχία, μην αμελήσετε την οικογένεια και τις σχέσεις, αφού οι στόχοι στο συγκεκριμένο ζωτικό τομέα καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία ή την αποτυχία σας. Εάν λοιπόν μπορούσατε να κουνήσετε ένα μαγικό ραβδί για να δημιουργήσετε την τέλεια οικογενειακή ζωή, πώς αυτή θα διέφερε από τη σημερινή; Θυμηθείτε πως η οικοδόμηση και διατήρηση μακροχρόνιων δεσμών απαιτεί υπομονή, επιμονή και διορατικότητα αλλά η ενέργεια που καταναλώνετε θα ανταμειφθεί με μια αίσθηση πρωτόγνωρης πληρότητας

Μέθοδοι και τεχνικές που σας μεταμορφώνουν στον ιδανικό εαυτό σας

Ο Brian Tracy στο παγκόσμιο best seller “Στόχοι” από τις Εκδόσεις Key Books καταστρώνει τον χάρτη της επιτυχίας για όλους τους τομείς τη ζωής, απευθυνόμενος σε εκείνη τη φιλόδοξη πλευρά μέσα σας που επιθυμεί την πρόοδο. Απλές, εφαρμόσιμες μέθοδοι και τεχνικές σας μεταμορφώνουν στον ιδανικό εαυτό σας και καθώς προσηλώνεστε στην επίτευξη των στόχων σας προσελκύετε τους κατάλληλους ανθρώπους και τις απαραίτητες συνθήκες για την ταχύτερη υλοποίηση αυτών.

Ένα βιβλίο-ύμνος στις απεριόριστες δυνατότητες του ανθρώπου σας εξοπλίζει με τα εργαλεία που εγγυώνται την προσωπική σας υπέρβαση. Και πλέον οδηγείτε στον δρόμο του πεπρωμένου σας αλλά κάτι έχει αλλάξει: Η πυκνή ομίχλη διαλύεται και ένας διαυγής ουρανός σας υπενθυμίζει πως δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορείτε να επιτύχετε όταν αναλαμβάνετε δράση για τα σχέδια και τις ιδέες σας. Η πιο ολοκληρωμένη στρατηγική για τον καθορισμό και την επίτευξη των στόχων που έχει ποτέ συγκεντρωθεί σε ένα βιβλίο σας περιμένει να την ανακαλύψετε. Θα μάθετε τα βήματα της νέας, απόλυτα εναρμονισμένης με τις βαθύτερες επιθυμίες σας, ζωής;

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση