, ,

6 απλοί τρόποι να οργανώσουμε αποτελεσματικά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι απλοί τρόποι για να καταφέρουμε να το οργανώσουμε με τον πιο εύκολο και άνετο τρόπο.

6 απλοί τρόποι να οργανώσουμε αποτελεσματικά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Οι επόμενες μέρες είναι γεμάτες γιορτές και τραπέζια. Είναι πολύ πιθανό να οργανώσετε κι εσείς ένα τραπέζι με φαγητό και για να το κάνετε αποτελεσματικά, δεν χρειάζεται να γεμίσετε στρες και άγχος, αλλά ούτε να χάσετε και την γιορτινή σας διάθεση. Αυτό που έχουμε ανάγκη σε αυτή την περίπτωση είναι απλοί τρόποι για να καταφέρουμε να το οργανώσουμε με τον πιο εύκολο και άνετο τρόπο.

6 απλοί τρόποι να οργανώσουμε αποτελεσματικά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Προετοιμαζόμαστε από πριν

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα και να αποθηκεύσουμε στο ψυγείο. Οι σάλτσες, οι γεμίσεις, ακόμα και υλικά για τις σαλάτες δεν έχουν πρόβλημα να μείνουν στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε το κρέας και τα υπόλοιπα το ίδιο πρωινό.

Advertisment

Δεν χρειάζεται να έχουμε μεγάλες ποσότητες φαγητού

Βεβαιωθείτε ότι έχετε πολύ φαγητό χωρίς όμως να μην το παρακάνετε. Τις επόμενες μέρες μετά τα Χριστούγεννα μπορεί να έχουν μείνει υπολείμματα. Οπότε μπορείτε να φτιάξετε σαλάτες και ελάχιστα ορεκτικά και έχετε έτοιμο.

Κάντε τα ψώνια νωρίς

Τις ημέρες των Χριστουγέννων τα καταστήματα είναι γεμάτα κόσμο και πολλές φορές η ποιότητα των τροφών δεν είναι και η καλύτερη. Έχετε όμως τη δυνατότητα να αγοράσετε εκ των προτέρων φρέσκα λαχανικά, αλλά και ό,τι άλλο έχετε σχεδιάσει να μαγειρέψετε και να τα διατηρήσετε σωστά στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε το τραπέζι από το προηγούμενο βράδυ

Αφιερώστε χρόνο το προηγούμενο βράδυ και θα έχετε μία δουλειά λιγότερη την επόμενη μέρα. Αυτό θα σας δώσει την επιλογή να παρατηρήσετε πράγματα που θέλετε να βελτιώσετε. Επιπλέον, θα έχετε χρόνο να βάλετε προσωπικές πινελιές, όπως κεριά και λουλούδια.

Advertisment

Αφιερώστε χρόνο για πρωινό και καφέ

Το γεγονός ότι το μεσημέρι ή το βράδυ έχετε σχεδιάσει Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, δεν σημαίνει ότι μπορείτε να παραλείψετε το πρωινό και τον καφέ. Θα έχετε τη δυνατότητα να χαλαρώσετε και να οργανώσετε με ηρεμία το πρόγραμμά σας.

Μοιράστε τις εργασίες

Κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να κάνει από κάτι. Μπορεί κάποιος να είναι υπεύθυνος για το τραπέζι, ενώ κάποιος άλλος φροντίζει τα ποτά, ώστε εσείς να ετοιμάσετε το φαγητό. Ενθαρρύνετε ακόμα και τους καλεσμένους που έρχονται να σας βοηθήσουν με μικρά πράγματα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

7 Δώρα με νόημα που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά σας αυτά τα Χριστούγεννα
Fb_post_25_years-01
Ανακοινώθηκαν οι ομιλητές του φεστιβάλ Μόνο Μαζί Μπορούμε στο Περιστέρι
Αθώος μετά από Τρία Χρόνια Φυλάκισης με επιβεβαιωμένο άλλοθι! Τι πάει λάθος στην Ελληνική Δικαιοσύνη;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση