, , ,

Καθημερινές κινήσεις που κάνουμε και επιβαρύνουν την υγεία των αρθρώσεων

Αν κάνετε στην καθημερινότητα τις ακόλουθες κινήσεις, τότε χρειάζεται να αναπροσαρμόσετε την στάση του σώματός σας

Καθημερινές κινήσεις που κάνουμε και επιβαρύνουν την υγεία των αρθρώσεων

Είναι πολλοί εκείνοι που αντιμετωπίζουν πόνο και δυσκαμψία στις αρθρώσεις. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε οστεοαρθρίτιδα ή σε ρευματοειδή αρθρίτιδα, αλλά θα μπορούσε επίσης να οφείλεται στην καταπόνηση των αρθρώσεων, σε τραυματισμό ή σε άλλα προβλήματα υγείας. Αν συνηθίζετε να κάνετε στην καθημερινότητά σας τις ακόλουθες κινήσεις, τότε μάλλον ασκείτε πίεση στις αρθρώσεις και χρειάζεται να αναπροσαρμόσετε την στάση του σώματος ή τις συνήθειές σας.

Καθημερινές κινήσεις που συνηθίζουμε και επιβαρύνουν την υγεία των αρθρώσεων

Ο τρόπος που καθόμαστε στο γραφείο

Αυτονόητο, αλλά πόσες ώρες κάθεστε λάθος κάθε μέρα στο γραφείο σας; Αν κάθεστε λάθος, αυξάνετε την πίεση στη σπονδυλική στήλη, προκαλώντας πόνο στον αυχένα και στον ώμο. Κι αυτό συμβαίνει ακόμα περισσότερο όταν καμπουριάζετε.

Advertisment

Σταυρώνουμε τα πόδια

Δεν είναι μόνο η καθιστική ζωή που μας βάζει σε μπελάδες, αλλά και όταν καθόμαστε με σταυρωμένα πόδια. Αν και μπορεί εκείνη τη στιγμή να φαίνεται βολικό, αυτή η θέση είναι εντελώς άβολη για τη σπονδυλική στήλη και οι κοιλιακοί μύες δεν μπορούν να στηρίξουν την μέση και τον κορμό σας σωστά.

Ορθοστασία και ακινησία

Αν δεν κάνετε 10.000 βήματα την ημέρα, το σώμα σας θα υποφέρει. Χρειάζεται να κινούμαστε και όλη η φυσιολογία μας είναι έτσι δομημένη ώστε να το κάνουμε. Είναι μεγάλη η πίεση που θέτουμε στα γόνατα και στη μέση μας όταν μένουμε ακίνητοι και όρθιοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ο τρόπος που σηκωνόμαστε από την καρέκλα

Όταν λυγίζουμε τη σπονδυλική μας στήλη για να σηκωθούμε βασιζόμαστε στους μύες του κορμού για να κάνουμε την κίνηση, ενώ στην πραγματικότητα χρειάζεται να χρησιμοποιούμε τους μύες των γλουτών.

Advertisment

Φοράμε ταλαιπωρημένα παπούτσια

Αρχικά, τα παπούτσια που θα έπρεπε να έχουμε πετάξει μας κάνουν να νιώθουμε άβολα να περπατάμε και έτσι είναι πιθανό να κινούμαστε λιγότερο. Επιπλέον, τα παπούτσια τρίβονται με διαφορετικό τρόπο το καθένα και έτσι μπορεί να μοιράζουμε λάθος το βάρος μας σε συγκεκριμένα σημεία του παπουτσιού. Αυτό αποτελεί λόγο για να δημιουργηθεί πόνος χωρίς καν να το αντιληφθούμε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Απίστευτο: Οι δύο ασθενείς που κατάφεραν να νικήσουν το Αλτσχάιμερ – Ο τρόπος ζωής που έβαλε φρένο στη νόσο!
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν ήπια γνωστική εξασθένιση: Τα κοινά συμπτώματα
Ευερέθιστο έντερο… το σύνδρομο του σύγχρονου τρόπου ζωής | Οι τροφές που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα
Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση