, ,

Πώς να φτιάξετε τους δικούς σας αρωματικούς κύβους κεριών

Πρόκειται για μικρά κυβάκια κεριών χωρίς φιτίλι, τα οποία λιώνουν στον αρωματιστή, απελευθερώνοντας άρωμα.

Πώς να φτιάξετε τους δικούς σας αρωματικούς κύβους κεριών

Τα συγκεκριμένα κεριά είναι ιδιαίτερα. Πρόκειται για μικρά κυβάκια κεριών χωρίς φιτίλι, τα οποία λιώνουν στον αρωματιστή, απελευθερώνοντας άρωμα. Φτιάχνοντάς τα μόνοι σας, μπορείτε να προσθέσετε διαφορετικά αρώματα, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε τόσα διαφορετικά κεριά.

Οι κύβοι κεριών διαρκούν περισσότερο από ένα κανονικό κερί και προσαρμόζονται εύκολα τόσο στο σχήμα, όσο και στο άρωμα. Σε αντίθεση με τα κανονικά κεριά, εδώ το κερί δεν εξατμίζεται, παρά μόνο το άρωμα. Όταν καταλάβετε ότι δεν μυρίζει, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά το λιωμένο κερί για να φτιάξετε νέους κύβους.

Advertisment

Υλικά

• Νιφάδες κεριού σόγιας

• Αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου

• Αιθέριο έλαιο λεβάντας

Advertisment

• Παγοθήκη από σιλικόνη

• Μία άδεια κονσέρβα

• Ένα μικρό κατσαρολάκι

Τρόπος παρασκευής

1. Γεμίστε την κονσέρβα με νιφάδες κεριού σόγιας. Τοποθετήστε την στο κατσαρολάκι και ανοίξτε σε μέτρια φωτιά, αφού βάλετε λίγο νερό έξω από την κονσέρβα. Αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα μπεν μαρί για να λιώσουμε το κερί.

2. Όταν λιώσετε το κερί, αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά. Μετά, προσθέστε περίπου 20-30 σταγόνες από το επιθυμητό αιθέριο έλαιο. Μπορείτε να συνδυάσετε δύο αιθέρια έλαια, δηλαδή να βάλετε 50% δεντρολίβανο και 50% λεβάντα.

3. Χύστε το ζεστό, αλλά όχι καυτό κερί στις παγοθήκες και αφήστε το να σταθεροποιηθεί. Μόλις σταθεροποιηθεί, βγάλτε το από τις παγοθήκες.

Για να τα χρησιμοποιήσετε: Τοποθετήστε τα κυβάκια κεριών σε έναν αρωματιστή και απολαύστε. Αυτά τα ιδιαίτερα κεριά γίνονται και τέλεια, ιδιαίτερα δώρα. Δοκιμάστε διαφορετικούς συνδυασμούς αιθέριων ελαίων, ανάλογα και με τη διάθεση.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση