, , ,

Tο πρώτο και κορυφαίο ελαιόλαδο στο κόσμο για το 2022 είναι ελληνικό!

Ξεχώρισε σε παγκόσμια τυφλή δοκιμασία.

Tο πρώτο και κορυφαίο ελαιόλαδο στο κόσμο για το 2022 είναι ελληνικό!

Πρώτη θέση στον κόσμο για την Ελλάδα στο γαστρονομικό ελαιόλαδο

Η Παγκόσμια Ένωση Συγγραφέων, Δημοσιογράφων Οίνων και Ποτών (WAWWJ – World Association of Writers and Journalists of Wines and Spirits), στο τέλος κάθε ελαιοκομικής χρονιάς συγκεντρώνει τα ελαιόλαδα που διακρίθηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς σε όλους τις ηπείρους.

Για το 2022 την κορυφή σε όλο τον κόσμο,  κατέκτησε άξια ως εταιρεία – παραγωγός gourmet ελαιολάδων, ο παραγωγός από την Σπάρτη της Λακωνίας “βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου”, επίσης βραβεύτηκε με την 1η,2η,3η και 4η θέση, στα TOP 5 Flavored Oils of the World 2022, για την ποιότητα και τη γεύση τους.

Advertisment

Τα καλύτερα ελαιόλαδα παγκοσμίως στην κατηγορία των Best Flavored Oils of the Year 2022, είναι:

Masterpiece Blend Evoo – 1η θέση 2022 (652.13 pts)

Syllektikon Gourmet Evoo – 2η θέση 2022 (612.63 pts)

Advertisment

Oleoastron Gourmet Evoo – 3η θέση 2022 (612.38 pts)

Flavored Gourmet Enigma – 4η θέση 2022 (606.13 pts) ενώ δέκα (10) γαστρονομικά ελαιόλαδα των βιολογικών ελαιώνων, κατατάσσονται στα 20 καλύτερα του κόσμου και στα Best Flavored Oils of the Year 2022.

Μέτα από 31 χρόνια ενασχόλησης οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, το όνειρο τους έγινε πραγματικότητα, τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν βρεθεί τέσσερις φορές στην πρώτη θέση του κόσμου, κάτι που δεν έχει συμβεί με άλλον ελαιοπαραγωγό σε παγκόσμιο επίπεδο στην κατηγορίας μας, αναφέρει ο κ. Γιώργος Σακελλαρόπουλος.

Στην παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων EVOOWR 2022, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, ανάμεσα σε 18.312 ελαιόλαδα, από 38 χώρες βραβεύτηκαν επίσης, ως «Ελαιόλαδα της Χρονιάς 2022» και πέντε (5) εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, των βιολογικών ελαιώνων, το Φυλλικόν, το Αγουρέλαιο, το Αρμονία, το Plus Health Multivarietal Green και το Plus Health Multivarietal Blue.

«Μέσα σε αυτά τα 31 χρόνια, εξελισσόμαστε,προχωράμε σε καινοτομίες και σε νέους τομείς της ελαιοκομίας, στην παραγωγή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας, σε πρωτότυπα βιολογικά και gourmet προϊόντα ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς, φτάνοντας στην Αναγεννητική καλλιέργεια. Στόχος μας να συμβάλλουμε, προκειμένου η χώρα μας και το “ελληνικό ελαιόλαδο” να συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στον χάρτη της παγκόσμιας ελαιοκομίας», κατέληξε ο κ. Γ. Σακελλαρόπουλος

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι top 16 πιο υγιεινοί σπόροι ή κόκκοι δημητριακών
Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση