, ,

4 φυσικοί τρόποι να ανακουφιστούμε από τον πόνο στην πλάτη

Τα καλά νέα είναι ότι ο πόνος στην πλάτη βελτιώνεται μετά από λίγες μέρες ή εβδομάδες.

4 φυσικοί τρόποι να ανακουφιστούμε από τον πόνο στην πλάτη

Αν κάποιες μέρες νιώθετε πόνο στην πλάτη χωρίς να βρίσκετε φανερό λόγο, δεν είστε οι μόνοι. 4 στους 5 ενήλικες εμφανίζουν αυτό τον πόνο κάποια στιγμή στη ζωή τους και αποτελεί τον δεύτερο πιο συνηθισμένο λόγο επίσκεψης στον γιατρό.

Οι κύριοι λόγοι που κρύβονται πίσω από τον πόνο στην πλάτη είναι η κακή στάση του σώματος ειδικά στον χώρο της εργασίας, είτε αυτό είναι γραφείο, είτε όχι. Οι μορφές αυτού του πόνου διαφέρουν, αλλά κυρίως είναι ένας οξύς πόνος.

Advertisment

Τα καλά νέα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ο πόνος στην πλάτη βελτιώνεται μετά από λίγες μέρες ή εβδομάδες και σπάνια απαιτείται κάποιο είδος χειρουργείου. Επιπλέον, ορισμένες στρατηγικές αυτοβοήθειας όπως οι παρακάτω αποδεικνύονται εξαιρετικά αποτελεσματικές στην πρόληψη και ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη.

Περισσότερη άσκηση

Οι ιδανικότερες ασκήσεις σε αυτή την περίπτωση είναι οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι. Οι ραχιαίοι έχουν άμεση σχέση με την πλάτη μας και οι κοιλιακοί βοηθούν στην στήριξη της σπονδυλικής μας στήλης, καθώς επίσης παίρνουν αυτοί ένα μεγάλο μέρος του βάρους, ανακουφίζοντας την πλάτη από την πίεση.

Ποιοτικός ύπνος

Κι όμως έχει σημασία το πού κοιμόμαστε. Πολλές φορές, αποκοιμιόμαστε στον καναπέ και αυτό το νιώθουμε την επόμενη μέρα στην πλάτη. Από την άλλη, πολλά στρώματα είναι αρκετά σκληρά για την σπονδυλική μας στήλη και έρευνες υποστηρίζουν ότι τα πιο μαλακά στρώματα ανακουφίζουν περισσότερο την πλάτη μας με αποτέλεσμα λιγότερο πόνο. παράλληλα, χρειάζεται να προσέχουμε τα μαξιλάρια που χρησιμοποιούμε να μη μας σηκώνουν ψηλά.

Advertisment

Καθημερινό βάρος

Εδώ αναφερόμαστε κυρίως στις τσάντες που μεταφέρουμε σε καθημερινή βάση. Το βάρος που μεταφέρουμε στην πλάτη μας δεν πρέπει να ξεπερνά το 10% του σωματικού μας βάρους, γιατί το παραπάνω βάρος ασκεί μεγαλύτερη και επικίνδυνη πίεση στην σπονδυλική μας στήλη. Μην επιλέγετε τσάντες που κρέμονται από τον έναν ώμο, αλλά επιλέξτε σακίδια με καλή ισορροπία και κατανομή του βάρους.

Ισορροπημένη διατροφή

Αυτό σημαίνει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση χρειαζόμαστε έξτρα βιταμίνη Κ, που τη βρίσκουμε στα σκούρα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, όπως στο σπανάκι, αλλά και στο μπρόκολο. Η βιταμίνη αυτή ενισχύει την διαδικασία απορρόφησης του ασβεστίου από το σώμα μας, απαραίτητο για την οστική μας υγεία.

Πηγή: www.webmd.com/back-pain/tips-for-pain-relief#1

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση