Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε

Οι καλύτεροι φίλοι είναι αυτοί στους οποίους τρέχεις ακόμα κι όταν δεν χρειάζεσαι κάτι παρά μόνο την παρέα τους.

Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε

Οι φίλοι που έχουμε είναι η οικογένεια που διαλέγουμε. Αυτοί οι άνθρωποι που επιλέγουμε να μοιραζόμαστε τις στιγμές της ζωής μας όσο όμορφες κι άσχημες κι αν είναι. Είναι αυτούς που θέλουμε δίπλα μας, αλλά κι αυτοί που συνειδητά πάντα είναι εκεί.
Υπάρχουν φίλοι καλοί, αλλά οι καλύτεροι είναι αυτοί που ξεχωρίζουν γιατί είναι αυτοί που μας κάνουν και εμάς καλύτερα άτομα.

Ο καλύτερος φίλος είναι αυτός που σου συμπαραστέκεται κυρίως στα δύσκολα. Που σου δείχνει το φως ακόμα κι όταν είσαι πνιγμένος στα βαθύτερα και πιο απύθμενα σκοτάδια. Που σε αγκαλιάζει και σε ταρακουνάει να δεις την αξία σου που τόσο υποτιμάς. Που ξέρει να σου μιλήσει σκληρά και χύμα όταν χρειάζεται, αλλά και γλυκά και όμορφα όταν το έχεις ανάγκη, και μπορεί να διακρίνει ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για το καθετί.

Advertisment

Είναι εκείνος που όσο κι αν τον φτύνεις όταν χάνεσαι σε εκείνες τις ωραίες σου στιγμές που νομίζεις πως θα διαρκέσουν για πάντα δε σε παρεξηγεί. Που θα σου στείλει απλά να σε ρωτήσει αν είσαι καλά και τίποτα άλλο. Που θα δει κάτι που ξέρει ότι σ’ αρέσει και θα σ’ το στείλει σε μια άκυρη στιγμή. Και εσύ θα χαμογελάσεις γιατί είναι όμορφο να ξέρεις ότι κάποιος σε σκέφτεται, σε νοιάζεται και σ’ αγαπάει ό,τι κι αν γίνει.

Ο καλύτερος σου φίλος είναι αυτός που σε σπρώχνει στα άκρα, που σε αναγκάζει να ξεβολευτείς, να βγεις από τη ζώνη άνεση σου και να τολμήσεις πράγματα που δεν έχεις καν σκεφτεί. Είναι εκείνος που μερικές φορές σε γνωρίζει καλύτερα από τον ίδιο σου τον εαυτό αλλά πάντα σε ωθεί να εξελίσσεσαι, να βελτιώνεσαι και να ωριμάζεις. Είναι αυτός που σε υποστηρίζει αλλά και σε γειώνει συγχρόνως.

Οι καλύτεροι φίλοι είναι αυτοί στους οποίους τρέχεις ακόμα κι όταν δεν χρειάζεσαι κάτι παρά μόνο την παρέα τους και την αίσθηση πως έχεις μια οικογένεια κοντά. Είναι εκείνοι που κάνουν τη ζωή ακόμα πιο ωραία γιατί η χαρά μοιρασμένη διπλασιάζεται. Εκείνοι που μένουν ακόμα κι όταν όλοι οι άλλοι φεύγουν.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να διαχειρίζεστε σχέσεις με ανθρώπους που δεν πρόκειται να αλλάξουν
Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;
Τι με δίδαξε η απιστία του συντρόφου μου
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση