,

Η αγάπη είναι για να τη φωνάζεις… δεν μένει βουβή

Η αγάπη θέλει να τη φωνάζεις δυνατά, να γαληνεύει η ψυχή και να γιατρεύεται κάθε τραύμα, κάθε άσχημο συναίσθημα.

Η αγάπη είναι για να τη φωνάζεις... δεν μένει βουβή

Μεγαλώνουμε σε μια κοινωνία που χρόνο με τον χρόνο γίνεται όλο και πιο απαιτητική, όλο και πιο σκληρή και ίσως απρόσωπη και εγωιστική. Έτσι μας μεγαλώνουν, προσπαθώντας να μας κάνουν να χτίζουμε τείχη, να γινόμαστε όλο και πιο σκληροί, να γίνονται τα συναισθήματα θυσία στον βωμό της επιβίωσης, αυτής της επιβίωσης που δεν πρέπει να πληγωθούμε, να κλάψουμε, που πρέπει να είμαστε άτρωτοι. Και κάπως έτσι ξεχνάμε ίσως το πιο όμορφο και ζεστό συναίσθημα, την αγάπη. Η αγάπη θέλει επαφή, έκφραση, αλληλεπίδραση, ζεστασιά.

Η αγάπη θέλει να τη φωνάζεις δυνατά, να γαληνεύει η ψυχή και να γιατρεύεται κάθε τραύμα, κάθε άσχημο συναίσθημα. « Μη δείχνεις αυτά που νιώθεις θα γίνει ευάλωτος για τους άλλους», «Μη δείχνεις τα συναισθήματά σου θα σε εκμεταλλευτούν και θα είσαι το κορόιδο», είναι μερικές από τις εκφράσεις που ακούγονται καθημερινά στη σημερινή τόσο αποστειρωμένη κοινωνία.

Advertisment

Σε μια κοινωνία που καταλήγουν οι άνθρωποι να ξεχνάνε τι θα πει αγάπη και συνεχώς πληγώνουν και πληγώνονται, καταπίνοντας όλα όσα νιώθουν μόνο και μόνο για να μην «εκθέσουν» τα συναισθήματά τους. «Αν ήξερε πόσο αγάπη είχα δε θα έφευγε ποτέ», «Αν μπορούσε να ήταν εδώ για μια στιγμή να πω πόσο τον/την αγαπώ».

Εκφραστείτε πριν είναι αργά. Οι άνθρωποι και οι σχέσεις δεν είναι δεδομένα και κυρίως χρειάζονται το βασικό συστατικό, την αγάπη. Αυτή που πρέπει να βγάζει τις μεγαλύτερες κραυγές και να κάνει τον μεγαλύτερο θόρυβο. Η αγάπη είναι για να φαίνεται, να ακούγεται και όχι να σωπαίνει. Κανείς δεν ευτύχισε με το να μην εκδηλώνει την αγάπη του. Όχι δε σε κάνει αδύναμο η εκδήλωσή της, αντίθετα δείχνει πόσο σίγουρος είσαι για τον εαυτό σου, για αυτά που μπορείς να νιώσεις και πόσο ζωντανός και πλήρης είσαι τελικά.

Πείτε «σ’αγαπώ» στα άτομα που το νιώθετε. Πείτε το καθημερινά για να το γνωρίζουν, να μπορέσουν να ξεκλειδώσουν και εκείνοι και να υπάρχει η πιο όμορφη και δημιουργική αλληλεπίδραση. Μέσω της έκφρασής της μπορεί να δείξει της μαγεία της και έχει αρκετή από αυτή. Μη φοβάστε, εκφραστείτε γιατί χανόμαστε.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση