,

Σχέσεις: Μύθος ότι τα ετερώνυμα έλκονται, σύμφωνα με νέα μελέτη

Τι δείχνει μεγάλη ανάλυση σε εκατομμύρια ζευγάρια. Σε τι ποσοστό είναι ίδια και πόσο διαφέρουν.

Σχέσεις: Μύθος ότι τα ετερώνυμα έλκονται, σύμφωνα με νέα μελέτη

Ποια πράγματα έχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που φαίνονται πολύ ξεκάθαρες και ξεκάθαρες; Πόσο μοιάζουν μεταξύ τους και πόσο διαφέρουν; Όσον αφορά το να είσαι ερωτευμένος, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δύο άνθρωποι που είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους έλκονται μεταξύ τους, ενώ οι άνθρωποι που μοιάζουν πολύ δεν τα πάνε καλά. Αλλά μια νέα μελέτη δείχνει ότι αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια. Οι επιστήμονες εξέτασαν πολλές πληροφορίες από πολλές διαφορετικές μελέτες σχετικά με άτομα σε σχέσεις.

Διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια που είναι διαφορετικά μεταξύ τους δεν είναι τόσο κοινά όσο νομίζαμε. Στην πραγματικότητα, είναι πιο πιθανό τα ζευγάρια να είναι πραγματικά παρόμοια μεταξύ τους. Οι ερευνητές εξέτασαν πολλά πράγματα για τα ζευγάρια, όπως τι πιστεύουν και αν καπνίζουν. Διαπίστωσαν ότι τις περισσότερες φορές, οι σύντροφοι είχαν τις ίδιες πεποιθήσεις και συνήθειες.

Advertisment

Μόνο ένας μικρός αριθμός πραγμάτων διέφερε μεταξύ τους. Αυτή η μελέτη εξέτασε άτομα που ζουν μαζί και έχουν παιδιά. Διαπιστώθηκε ότι μερικές φορές οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται έλξη για κάποιον που μπορεί να μην τους ταιριάζει καλύτερα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμβαίνει πάντα ή ότι είναι κακό. Η μελέτη επικεντρώθηκε μόνο στις μακροχρόνιες σχέσεις. Η νέα μελέτη μοιάζει με ένα ειδικό έργο όπου οι επιστήμονες μαθαίνουν νέα πράγματα κάνοντας ερωτήσεις και κάνοντας τεστ. Το κάνουν αυτό για να κατανοήσουν καλύτερα τα πράγματα και να ανακαλύψουν αν κάτι είναι αλήθεια ή όχι.

Η μελέτη χρησιμοποίησε πληροφορίες από πολλές άλλες μελέτες που έγιναν πριν από πολύ καιρό. Αυτές οι μελέτες εξέτασαν πολλά ζευγάρια που ζούσαν μαζί, παντρεύονταν, αρραβωνιάζονταν ή μεγάλωναν παιδιά. Οι επιστήμονες εξέτασαν επίσης πληροφορίες από μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων από το Ηνωμένο Βασίλειο που είχαν καταγράψει τις πληροφορίες για την υγεία τους. Εξέτασαν πολλά διαφορετικά πράγματα σχετικά με αυτά τα ζευγάρια για να δουν αν τα άτομα που έχουν παρόμοια ονόματα είναι πιο πιθανό να έλκονται μεταξύ τους ή αν τα άτομα με διαφορετικά ονόματα είναι πιο πιθανό να έλκονται ο ένας για τον άλλον. τα ευρήματα Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα περισσότερα από τα ζευγάρια ήταν πολύ παρόμοια, με περίπου 82% έως 89% των χαρακτηριστικών τους να ταιριάζουν. Έμοιαζαν περισσότερο σε ορισμένες περιοχές.

Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές απόψεις για την πολιτική και τη θρησκεία. Οι άνθρωποι έχουν επίσης διαφορετικά επίπεδα εκπαίδευσης και διαφορετικούς τρόπους ζωής. Μερικοί άνθρωποι είναι πιο έξυπνοι από άλλους με συγκεκριμένους τρόπους. Σε κάποιους αρέσει να μένουν ξύπνιοι μέχρι αργά και σε κάποιους να ξυπνούν νωρίς. Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα που μένουν ξύπνιοι μέχρι αργά τείνουν να έχουν σχέσεις με άτομα που ξυπνούν νωρίς. Οι άνθρωποι που μένουν ξύπνιοι αργά το βράδυ και ξυπνούν αργά το πρωί έχουν ένα ειδικό μοτίβο ύπνου που ονομάζεται νυχτερινός ρυθμός. Από την άλλη, τα άτομα με πρωινή χρονολογία πάνε για ύπνο νωρίς και ξυπνούν πολύ νωρίς το πρωί.

Advertisment

Η κ. Horwitz είπε ότι οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι γιατί υπάρχουν τόσες πολλές διαφορές σε αυτό το χαρακτηριστικό. Οι επιστήμονες δεν συμπεριέλαβαν πληροφορίες για ζευγάρια που έχουν δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες, επειδή δεν υπάρχουν ακόμη τόσες πολλές πληροφορίες για τις σχέσεις τους. Θα εξετάσουν αυτές τις πληροφορίες αργότερα και θα τις μοιραστούν με όλους.
download

Με πληροφορίες από www.iatropedia.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να διαχειρίζεστε σχέσεις με ανθρώπους που δεν πρόκειται να αλλάξουν
Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;
Τι με δίδαξε η απιστία του συντρόφου μου
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση