6 συνήθειες πριν τον ύπνο που βοηθούν στην σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς

Αυτές οι πρακτικές μπορούν να βοηθήσουν να διατηρήσετε τον θυρεοειδή αδένα σας σε υγιή κατάσταση.

6 συνήθειες πριν τον ύπνο που βοηθούν στην σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς

Ολοι έχουν μια ρουτίνα πριν πάνε για ύπνο. Για ορισμένους, αυτή η ρουτίνα περιλαμβάνει έναν χαλαρωτικό ντους, για άλλους την ανάγνωση ενός αγαπημένου βιβλίου, και για άλλους την προβολή ενός νέου επεισοδίου της αγαπημένης της τηλεοπτικής σειράς. Όλα αυτά είναι συνήθειες που μας βοηθούν να χαλαρώσουμε το μυαλό και το σώμα μας μετά από μια κουραστική μέρα.

Αν και οι βραδινές μας συνήθειες είναι απολαυστικές, είναι επίσης σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι επηρεάζουν την υγεία του οργανισμού μας. Ένα από τα όργανα που φαίνεται να επηρεάζονται ιδιαίτερα από αυτές τις συνήθειες είναι ο θυρεοειδής αδένας. Ο θυρεοειδής αδένας είναι ένας σημαντικός ενδοκρινής αδένας που επηρεάζει τη γενική μας υγεία. Αυτός ο αδένας δεν ελέγχει μόνο τον μεταβολισμό, αλλά είναι επίσης ζωτικής σημασίας για πολλές άλλες σωματικές λειτουργίες, όπως η αναπνοή, η πέψη, η ανάπτυξη του εγκεφάλου και η γονιμότητα.

Advertisment

Ένας εξέχων ειδικός, η ενδοκρινολόγος και παθολόγος Δρ. Deena Adimoolam, μοιράζεται έξι πρακτικές που μπορούμε να ενσωματώσουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα πριν τον ύπνο για να διατηρήσουμε τον θυρεοειδή αδένα μας σε υγιή κατάσταση και να βελτιώσουμε τη συνολική μας υγεία.

Προσθέστε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σας: Τα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής στον οργανισμό. Αυτό είναι σημαντικό για την υγεία του θυρεοειδούς, καθώς η χρόνια φλεγμονή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία του.

Αποφύγετε τα αναψυκτικά: Τα αναψυκτικά περιέχουν υπερβολικά ποσά πρόσθετων σακχάρων, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή και να επηρεάσουν αρνητικά τον θυρεοειδή. Προτιμήστε ροφήματα χωρίς σάκχαρα ή νερό αντί για αναψυκτικά.

Advertisment

Καταναλώστε περισσότερα ψάρια: Τα θαλασσινά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την υγεία του θυρεοειδούς, όπως σελήνιο, ιώδιο και ψευδάργυρο.

Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο: Ο επαρκής ύπνος είναι κρίσιμος για την υγεία του θυρεοειδούς και του οργανισμού συνολικά.

Βγείτε έξω: Η βόλτα μετά το δείπνο και η άσκηση βοηθούν τον θυρεοειδή να λειτουργεί καλύτερα.

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός είναι μια αποτελεσματική πρακτική για τη μείωση του στρες, που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία του θυρεοειδούς.

Αυτές οι πρακτικές μπορούν να βοηθήσουν να διατηρήσετε τον θυρεοειδή αδένα σας σε υγιή κατάσταση και να βελτιώσετε τη συνολική σας υγεία. Ενσωματώνοντας αυτές τις συνήθειες στην καθημερινή σας ζωή, μπορείτε να προάγετε την υγεία του θυρεοειδούς και να αισθανθείτε καλύτερα γενικά. Ο θυρεοειδής είναι ένας σημαντικός αδένας για την υγεία μας, και πρέπει να τον φροντίζουμε με προσοχή για να διατηρήσουμε την ευεξία μας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εμμηνόπαυση: Εναλλακτικοί τρόποι να νικήσετε το στρες χωρίς φάρμακα
Κακή αναπνοή: Οι αιτίες που την προκαλούν και οι τροφές που την καταπολεμούν
Προβλήματα στο έντερο: Πώς συνδέονται με τη νόσο του Πάρκινσον
Πόσο καθυστερεί την ανάπτυξη των παιδιών ο χρόνος μπροστά στις οθόνες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση