, ,

Πώς να χρησιμοποιείτε το υποσυνείδητο για να συγχωρείτε

Η ζωή δεν κάνει χάρες. Ο Θεός είναι ζωή και η Αρχή της Ζωής κυλά μέσα σας αυτή τη στιγμή. Ο Θεός θέλει να

Πώς να χρησιμοποιείτε το υποσυνείδητο για να συγχωρείτε

Η ζωή δεν κάνει χάρες. Ο Θεός είναι ζωή και η Αρχή της Ζωής κυλά μέσα σας αυτή τη στιγμή. Ο Θεός θέλει να εκφράζεται σαν αρμονία, γαλήνη, ομορφιά, χαρά και αφθονία μέσα από εσάς.

Αυτό ονομάζεται «θέληση Θεού» ή «τάση για Ζωή». Αν προβάλλετε αντίσταση στη ροή της ζωής μέσα σας, αυτό το συναισθηματικό μποτιλιάρισμα θα επεκταθεί στο υποσυνείδητό σας και θα προκαλέσει κάθε είδους αρνητικές καταστάσεις.

Advertisment

Ο Θεός δεν έχει καμιά σχέση με τις δυσάρεστες και χαοτικές καταστάσεις στον κόσμο. Όλες αυτές οι καταστάσεις προκαλούνται από τις αρνητικές και καταστροφικές σκέψεις του ανθρώπου. Επομένως, είναι ανόητο να κατηγορείτε τον Θεό για τα προβλήματα ή τις ασθένειές σας.

Πολλοί άνθρωποι έχουν συνηθίσει να προβάλλουν αντίσταση στη ροή της ζωής κατηγορώντας τον Θεό για τις αμαρτίες, τις αρρώστιες και τα βάσανα της ανθρωπότητας. Άλλοι κατηγορούν τον Θεό για τον πόνο τους, την απώλεια αγαπημένων προσώπων τους, τις προσωπικές τραγωδίες και τα ατυχήματά τους. Θυμώνουν με τον Θεό και πιστεύουν ότι είναι υπεύθυνος για τη δυστυχία τους.

Όσο αυτοί οι άνθρωποι κάνουν τέτοιες αρνητικές σκέψεις για τον Θεό, θα βιώνουν τις αυτόματες αρνητικές αντιδράσεις από το υποσυνείδητό τους. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρουν ότι τιμωρούν τον εαυτό τους. Πρέπει να δουν την αλήθεια, να βρουν λύτρωση και να σταματήσουν να καταδικάζουν, να απεχθάνονται και να θυμώνουν με τους άλλους ή με οποιαδήποτε εξωτερική δύναμη.

Advertisment

Διαφορετικά, δεν θα μπορούν να έχουν μια υγιή, ευτυχισμένη ή δημιουργική δραστηριότητα. Τη στιγμή που αυτοί οι άνθρωποι θα δεχτούν μέσα τους τον Θεό της αγάπης και θα πιστέψουν ότι ο Θεός είναι ο τρυφερός Πατέρας που τους προστατεύει, τους φροντίζει, τους καθοδηγεί, τους συντηρεί και τους ενδυναμώνει, αυτή η πεποίθηση για τον Θεό ή την Αρχή της Ζωής θα γίνει αποδεκτή από το υποσυνείδητό τους και θα διαπιστώσουν ότι ευλογούνται με αμέτρητους τρόπους.

Η ζωή πάντα σας συγχωρεί

Η ζωή σας συγχωρεί όταν κόβετε το δάχτυλό σας. Η ευφυΐα του υποσυνείδητού σας σπεύδει να το επουλώσει. Νέα κύτταρα χτίζουν γέφυρες πάνω στο κόψιμο. Αν φάτε κατά λάθος χαλασμένη τροφή, η ζωή σάς συγχωρεί και σας κάνει να την αποβάλετε για να σας συντηρήσει. Αν κάψετε το χέρι σας, η Αρχή της Ζωής μειώνει το οίδημα και τη συμφόρηση του αίματος και σας χαρίζει νέο δέρμα, ιστούς και κύτταρα.

Η ζωή δεν σας κρατά μούτρα και πάντα σας συγχωρεί. Η ζωή αποκαθιστά την υγεία, τη ζωντάνια, την αρμονία και τη γαλήνη σας, αν συνεργαστείτε κάνοντας σκέψεις αρμονικές με τη φύση. Οι αρνητικές μνήμες, η πικρία και οι κακές σκέψεις συσσωρεύονται και εμποδίζουν την ελεύθερη ροή της Αρχής της Ζωής μέσα σας.

Πώς απέβαλε το αίσθημα της ενοχής

Ήξερα κάποιον που δούλευε κάθε βράδυ μέχρι τη μία. Παραμελούσε τα δύο αγόρια του και τη γυναίκα του. Ήταν πάντα πολύ απασχολημένος με τη δουλειά. Πίστευε ότι οι άλλοι έπρεπε να τον συγχαίρουν που δούλευε τόσο σκληρά και επίμονα κάθε βράδυ μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Είχε υψηλή πίεση και ήταν γεμάτος ενοχές. Υποσυνείδητα, τιμωρούσε τον εαυτό του με τη σκληρή δουλειά και αγνοούσε εντελώς τα παιδιά του.

Ένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν το κάνει αυτό. Ενδιαφέρεται για τα παιδιά του και την ανάπτυξή τους. Δεν απομακρύνει τη γυναίκα του από τη ζωή του. Του εξήγησα τον λόγο που εργαζόταν τόσο σκληρά: «Κάτι μέσα σου σε τρώει, διαφορετικά δεν θα συμπεριφερόσουν έτσι. Τιμωρείς τον εαυτό σου και πρέπει να μάθεις να τον συγχωρείς». Πράγματι, ένιωθε τύψεις απέναντι στον αδερφό του.

Του εξήγησα ότι δεν τον τιμωρούσε ο Θεός. Ο ίδιος τιμωρούσε τον εαυτό του. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείτε με λάθος τρόπο τους νόμους της ζωής, υποφέρετε. Αν αγγίξετε ένα γυμνό καλώδιο, θα πάθετε ηλεκτροπληξία. Οι δυνάμεις της φύσης δεν είναι κακές. Η χρήση που κάνετε εσείς καθορίζει το αν θα έχουν καλό ή κακό αποτέλεσμα. Ο ηλεκτρισμός δεν είναι κακός, εξαρτάται από το πώς τον χρησιμοποιείτε, αν θα κάνετε στάχτη ένα σπίτι ή αν θα το φωτίσετε. Η μόνη αμαρτία είναι η άγνοια του νόμου και η μόνη τιμωρία είναι η αυτόματη αντίδραση στη λανθασμένη χρήση του νόμου από έναν άνθρωπο.

Αν χρησιμοποιήσετε με λάθος τρόπο τη χημεία, μπορεί να ανατινάξετε το γραφείο σας ή ένα εργοστάσιο. Αν κοπανήσετε το χέρι σας πάνω σε ένα τραπέζι, μπορεί να τραυματίσετε το χέρι σας. Το τραπέζι δεν είναι γι’ αυτόν τον σκοπό. Σκοπός του είναι να τοποθετείτε επάνω του αντικείμενα.
Αυτός ο άνθρωπος συνειδητοποίησε ότι ο Θεός δεν καταδικάζει και δεν τιμωρεί κανέναν και ότι όλα του τα βάσανα οφείλονταν στην αντίδραση του υποσυνείδητού του απέναντι στις δικές του αρνητικές, καταστροφικές σκέψεις. Κάποτε είχε εξαπατήσει τον αδερφό του, ο οποίος πλέον είχε πεθάνει. Ωστόσο, το είχε μετανιώσει και ήταν γεμάτος τύψεις.

Τον ρώτησα: «Θα εξαπατούσες τον αδερφό σου τώρα;». Είπε: «Όχι». «Πίστευες ότι είχες δικαιολογία τότε;» Η απάντησή του ήταν: «Ναι». «Όμως τώρα δεν θα το έκανες». Πρόσθεσε: «Όχι, τώρα βοηθάω τους άλλους να μαθαίνουν πώς να ζουν». Του είπα λοιπόν το εξής: «Τώρα πια έχεις καλύτερο λόγο και κατανόηση.

Συγχώρεση είναι να συγχωρείς τον εαυτό σου

Συγχώρεση είναι να συντονίζεις τις σκέψεις σου με τον θείο νόμο της αρμονίας. Η αυτοκαταδίκη ονομάζεται κόλαση (δεσμά και περιορισμός). Η συγχώρεση ονομάζεται παράδεισος (αρμονία και γαλήνη).

Το βάρος της ενοχής και της αυτοκαταδίκης υποχώρησε από το μυαλό του και θεραπεύτηκε τελείως. Η πίεσή του έφτασε σε φυσιολογικά επίπεδα. Η εξήγηση του προβλήματος ήταν και η θεραπεία του.

Ένας δολοφόνος έμαθε να συγχωρεί τον εαυτό του

Πριν από πολλά χρόνια με επισκέφθηκε ένας άντρας που δολοφόνησε τον αδελφό του στην Ευρώπη. Υπέφερε από τρομερό άγχος και αγωνία πιστεύοντας ότι ο Θεός πρέπει να τον τιμωρήσει. Μου είπε ότι ο αδερφός του είχε κρυφή σχέση με τη γυναίκα του και ότι τον είχε πυροβολήσει εν βρασμώ ψυχής.

Αυτό είχε γίνει περίπου δεκαπέντε χρόνια πριν. Στο μεταξύ, αυτός ο άντρας είχε παντρευτεί μια Αμερικανίδα και είχε ευλογηθεί με τρία υπέροχα παιδιά. Είχε μια θέση απ’ όπου μπορούσε να βοηθά πολλούς ανθρώπους και είχε μεταμορφωθεί. Του εξήγησα ότι σωματικά και ψυχολογικά δεν ήταν ο ίδιος άνθρωπος που σκότωσε τον αδελφό του, γιατί οι επιστήμονες μας λένε ότι κάθε κύτταρο του σώματός μας αλλάζει κάθε έντεκα μήνες.

Επίσης, διανοητικά και πνευματικά ήταν ένας νέος άνθρωπος. Τώρα ήταν γεμάτος αγάπη και καλή θέληση για τους συνανθρώπους του. Ο «παλιός» άνθρωπος που διέπραξε το έγκλημα πριν από δεκαπέντε χρόνια ήταν διανοητικά και πνευματικά νεκρός. Στην πραγματικότητα, καταδίκαζε έναν αθώο άνθρωπο!

Η εξήγηση αυτή είχε βαθιά επίδραση πάνω του και είπε ότι ήταν σαν ένα μεγάλο βάρος να είχε φύγει από το μυαλό του.

Συνειδητοποίησε τη σημασία της ακόλουθης αλήθειας από τη Βίβλο: Λοιπόν, ελάτε, κι ας κριθούμε μεταξύ μας, λέει ο Κύριος. Είναι οι αμαρτίες σας κόκκινες σαν το αίμα, μα σαν το χιόνι θα μπορούσανε να γίνουνε λευκές. Έχουν το χρώμα της πορφύρας, μα σαν καθάριο θα μπορούσανε μαλλί να λευκανθούν (Ησαΐας 1:18).

Η επίκριση δεν μπορεί να σας βλάψει αν δεν το επιτρέψετε

Μια δασκάλα μού είπε ότι μια συνάδελφος κριτικάρισε μια ομιλία που είχε δώσει, υποστηρίζοντας σε ένα γράμμα της ότι είχε μιλήσει πολύ γρήγορα, ότι έτρωγε τις λέξεις, δεν ακουγόταν, η άρθρωσή της ήταν κακή και η ομιλία της συγκεχυμένη. Η δασκάλα ήταν έξαλλη με αυτή τη γυναίκα.

Σε εμένα παραδέχτηκε ότι η κριτική που της είχε ασκηθεί ήταν δίκαιη. Η πρώτη της αντίδραση ήταν πραγματικά παιδιάστικη και συμφώνησε ότι αυτό το γράμμα ήταν πραγματική ευλογία και κάτι που την έκανε να διορθώσει πολλά. Έσπευσε να διορθώσει τις ατέλειες στην ομιλία της συμμετέχοντας σε σχετικές διαλέξεις στο τοπικό κολέγιο. Έγραψε με τη σειρά της στη γυναίκα, ευχαριστώντας τη για το ενδιαφέρον της και εκφράζοντας εκτίμηση για τα συμπεράσματα και τις παρατηρήσεις της, που τη βοήθησαν να διορθωθεί.

Πώς να είστε συμπονετικοί

Κι αν όσα έγραψε η γυναίκα για τη δασκάλα δεν ήταν αλήθεια;

Η δασκάλα τότε θα έπρεπε να συνειδητοποιήσει ότι το περιεχόμενο της ομιλίας της είχε έρθει σε αντίθεση με τις προκαταλήψεις και τις στενόμυαλες πεποιθήσεις της συντάκτριας του γράμματος και ότι ένας ψυχολογικά άρρωστος άνθρωπος αποφάσισε να βγάλει την κακία του λόγω των δικών του βιωμάτων.

Συμπόνια σημαίνει να κατανοείτε αυτό το γεγονός. Το επόμενο λογικό βήμα θα ήταν να προσευχηθεί για τη γαλήνη, την αρμονία και την αντίληψη του άλλου ατόμου. Δεν μπορείτε να πληγωθείτε όταν ξέρετε ότι είστε αφέντης των σκέψεων, των αντιδράσεων και των συναισθημάτων σας. Τα συναισθήματα ακολουθούν τις σκέψεις και έχετε τη δύναμη να απορρίπτετε κάθε σκέψη που μπορεί να σας ενοχλεί ή να σας εκνευρίζει.

Aπόσπασμα από το βιβλίο Η δύναμη του υποσυνείδητου – Αναθεωρημένη έκδοση. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.dioptra.gr. Το κλασικό βιβλίο του Joseph Murphy σε νέα αναθεωρημένη έκδοση, με εισαγωγή από τον κορυφαίο life coach-σύμβουλο C. James Jensen. Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Υπάρχει τρόπος να γίνουν τα όνειρα σου πραγματικότητα;
Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Όταν ο θάνατος γίνεται το πολυτιμότερο μάθημα ζωής
Αποκτήστε αυτά που θέλετε ενώ εκτιμάτε αυτά που έχετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση