, , ,

Μανώλης Νανούρης | Η συγκλονιστική ερμηνεία του Έλληνα ποιητή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποίησης Slam

Προφανώς, λίγοι από εμάς παρατήρησαν ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το 10ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποίησης Slam στην Αμβέρσα του Βελγίου. Είναι λυπηρό, καθώς αυτή

Μανώλης Νανούρης | Η συγκλονιστική ερμηνεία του Έλληνα ποιητή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποίησης Slam

Προφανώς, λίγοι από εμάς παρατήρησαν ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το 10ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποίησης Slam στην Αμβέρσα του Βελγίου. Είναι λυπηρό, καθώς αυτή είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εμπειρία, και η Ελλάδα κατέλαβε την 14η θέση ανάμεσα σε 31 χώρες.

Ο Μανώλης Νανούρης εκπροσώπησε τη χώρα μας με το ποίημά του “Το Πρώτο Άσυλο”.

Advertisment

Η ερμηνεία του Έλληνα ποιητή σε ένα ποίημα γεμάτο συναισθηματική ένταση ήταν συγκλονιστική, και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ακριβώς παρακάτω.

Στον διαγωνισμό ευρωπαϊκής ποίησης Slam, οι δημιουργοί παρουσιάζουν τα ποιήματά τους από μνήμης χωρίς να τα διαβάζουν. Για την ιστορία, οι πρώτες θέσεις καταλήφθηκαν από την Εσθονία, την Ισπανία και την Αγγλία.

Advertisment

Τι είναι η Slam Ποίηση;

Η slam ποίηση είναι ένα είδος προφορικής ποίησης που ξεκίνησε στη δεκαετία του 1980 στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό το διαγωνιστικό γεγονός συνδυάζει τις ερμηνείες των ποιητών με ένα ζωντανό κοινό και μια επιτροπή κριτών.

Η slam ποίηση έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Στη χώρα μας, το πρώτο slam ποίησης πραγματοποιήθηκε το 2014, και από τότε έχουν διοργανωθεί πολλές άλλες εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Ρώσος blogger καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για τον θάνατο από πείνα του νεογέννητου γιου του επειδή ζητούσε «να τρέφεται με φως»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση