, ,

Θεραπείες με τις Δυνάμεις του Νου στη Σύγχρονη Εποχή

Σίγουρα όλους μας απασχολεί η θεραπεία των σωματικών ασθενειών και η αντιμετώπιση των ανθρώπινων προβλημάτων. Τι είναι αυτό που θεραπεύει; Πού βρίσκεται αυτή η

Θεραπείες με τις Δυνάμεις του Νου στη Σύγχρονη Εποχή

Σίγουρα όλους μας απασχολεί η θεραπεία των σωματικών ασθενειών και η αντιμετώπιση των ανθρώπινων προβλημάτων.

Τι είναι αυτό που θεραπεύει; Πού βρίσκεται αυτή η θεραπευτική δύναμη; Αυτά είναι τα ερωτήματα όλων. Η απάντηση είναι ότι η θεραπευτική δύναμη βρίσκεται στο υποσυνείδητο κάθε ανθρώπου και απελευθερώνεται από μια αλλαγή στη στάση του ασθενή.

Advertisment

Κανένας ψυχολόγος, ψυχίατρος ή γιατρός δεν θεράπευσε ποτέ ασθενή. Υπάρχει μια παλιά παροιμία που λέει: «Ο γιατρός δένει το τραύμα, αλλά ο Θεός το θεραπεύει». Ο ψυχολόγος ή ο ψυχίατρος προσπαθεί να απομακρύνει τα ψυχικά εμπόδια του ασθενή, ώστε να απελευθερωθεί η θεραπευτική αρχή, αποκαθιστώντας την υγεία του. Παρομοίως, ο χειρουργός αφαιρεί το σωματικό εμπόδιο, δίνοντας τη δυνατότητα στα θεραπευτικά ρεύματα να λειτουργήσουν κανονικά. Κανένας γιατρός, χειρουργός ή ψυχοθεραπευτής δεν ισχυρίζεται ότι «θεράπευσε τον ασθενή». Η μία και μοναδική θεραπευτική δύναμη έχει πολλές ονομασίες: Φύση, Ζωή, Θεός, Δημιουργική Ευφυΐα, Δύναμη του Υποσυνείδητου.

Όπως είπαμε νωρίτερα, υπάρχουν πολλές μέθοδοι για την απομάκρυνση των ψυχολογικών και σωματικών εμποδίων που διακόπτουν τη ροή της θεραπευτικής Αρχής της Ζωής, η οποία μας κρατά ζωντανούς. Η θεραπευτική αρχή στο υποσυνείδητο μπορεί να θεραπεύσει τον νου και το σώμα από κάθε ασθένεια – και θα το κάνει, αν καθοδηγηθεί σωστά από εσάς ή κάποιον άλλον. Αυτή η θεραπευτική αρχή λειτουργεί σε όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από τη θρησκεία, το χρώμα ή τη φυλή τους.

Δεν χρειάζεται να ανήκετε σε κάποια συγκεκριμένη Εκκλησία για να χρησιμοποιήσετε και να επωφεληθείτε από αυτή τη θεραπεία. Το υποσυνείδητό σας θα επουλώσει το κάψιμο ή το κόψιμο στο χέρι σας ακόμα και αν είστε άθεοι ή αγνωστικιστές.

Advertisment

Η σύγχρονη θεραπευτική βασίζεται στην αλήθεια ότι η Άπειρη Ευφυΐα και η δύναμη του υποσυνείδητου ανταποκρίνονται ανάλογα με την πίστη σας.

Ο ψυχοθεραπευτής ή ο ιερέας ακολουθεί την προσταγή της Βίβλου – για παράδειγμα, μπαίνει στο δωμάτιό του και κλείνει την πόρτα, που σημαίνει ότι αδειάζει το μυαλό του, χαλαρώνει, αφήνεται και σκέφτεται την Άπειρη Θεραπευτική Παρουσία που υπάρχει μέσα του. Κλείνει την πόρτα του νου του σε όλους τους εξωτερικούς περισπασμούς και τις εικόνες και έπειτα μεταφέρει ήσυχα και συνειδητά την παράκληση ή την επιθυμία του στο υποσυνείδητο, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η ευφυΐα του νου του θα ανταποκριθεί ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες του.

Το ωραιότερο είναι το εξής: Φανταστείτε την επιθυμητή κατάληξη και νιώστε ότι αποτελεί πραγματικότητα. Τότε η άπειρη Αρχή της Ζωής θα ανταποκριθεί στη συνειδητή σας επιλογή και παράκληση. Αυτό κρύβεται πίσω από τη ρήση:

«Πιστέψτε ότι το έχετε και θα το έχετε». Αυτό κάνει ο σύγχρονος ψυχοθεραπευτής όταν ενεργοποιεί τη θεραπεία μέσω της προσευχής.

Μια θεραπευτική διαδικασία

Υπάρχει μόνο μία συμπαντική θεραπευτική αρχή που λειτουργεί στα πάντα – στη γάτα, στον σκύλο, στο δέντρο, στο χορτάρι, στον αέρα, στη γη – διότι τα πάντα είναι ζωντανά. Αυτή η Αρχή της Ζωής λειτουργεί στα ζώα, τα φυτά και τα μέταλλα ως ένστικτο και ως νόμος της ανάπτυξης. Ο άνθρωπος έχει επίγνωση αυτής της Αρχής της Ζωής και μπορεί να την κατευθύνει συνειδητά για να ωφελήσει τον εαυτό του με αμέτρητους τρόπους.

Υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις, τεχνικές και μέθοδοι για τη χρήση της συμπαντικής δύναμης, αλλά υπάρχει μόνο μία διαδικασία θεραπείας – η πίστη, αφού σύμφωνα με την πίστη σας, ας γίνει (Κατά Ματθαίον 9:29).

Ο νόμος της πίστης

Όλες οι θρησκείες του κόσμου αντιπροσωπεύουν μορφές πίστης, η οποία εξηγείται με πολλούς τρόπους. Ο νόμος της ζωής είναι η πίστη. Τι πιστεύετε για τον εαυτό σας, τη ζωή και το σύμπαν; Αυτό που πιστεύετε, αυτό θα γίνει.

Η πίστη είναι μια σκέψη στο μυαλό σας, που κάνει τη δύναμη του υποσυνείδητου να κατανέμεται σε όλες τις φάσεις της ζωής σας ανάλογα με τις σκέψεις που κάνετε συνήθως. Πρέπει να καταλάβετε ότι η Βίβλος δεν μιλά για την πίστη σας σε κάποια ιεροτελεστία, τελετουργία, μορφή, θεσμό, άνθρωπο ή φόρμουλα.

Μιλά για την ίδια την πίστη. Η πίστη σας είναι απλώς η σκέψη που κυριαρχεί στο μυαλό σας. Αν μπορείς να πιστέψεις, όλα είναι δυνατά σε αυτόν που πιστεύει… (Κατά Μάρκον 9:23)

Είναι ανόητο να πιστεύετε σε κάτι που θα σας πληγώσει ή θα σας βλάψει. Να θυμάστε, δεν είναι αυτό που πιστεύετε αυτό που σας πληγώνει ή σας βλάπτει. Αυτό που δημιουργεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι η πίστη ή η σκέψη στο μυαλό σας. Όλες οι εμπειρίες σας, όλες οι πράξεις σας και όλα τα γεγονότα και οι καταστάσεις της ζωής σας είναι απλώς αντανακλάσεις των σκέψεών σας και αντιδράσεις σε αυτές.

Η θεραπεία μέσω της προσευχής είναι η συνδυαστική λειτουργία του συνειδητού και του υποσυνείδητου, η οποία καθοδηγείται επιστημονικά

Η θεραπεία μέσω της προσευχής είναι η συγχρονισμένη, αρμονική και έξυπνη λειτουργία των συνειδητών και υποσυνείδητων επιπέδων του νου που καθοδηγείται για έναν ορισμένο σκοπό. Στην επιστημονική προσευχή ή προσευχή θεραπείας, πρέπει να ξέρετε τι κάνετε και γιατί το κάνετε. Εμπιστεύεστε τον νόμο της θεραπείας.

Η θεραπεία μέσω της προσευχής μερικές φορές ονομάζεται και «νοητική θεραπεία».

Στη θεραπεία μέσω της προσευχής επιλέγετε συνειδητά μια συγκεκριμένη ιδέα, μια νοερή εικόνα ή ένα σχέδιο που θέλετε να βιώσετε. Συνειδητοποιείτε την ικανότητά σας να μεταφέρετε αυτή την ιδέα ή τη νοερή εικόνα στο υποσυνείδητο νιώθοντας την πραγματικότητα της κατάστασης που επιθυμείτε.
Όσο παραμένετε πιστοί στη συγκεκριμένη νοητική στάση, η προσευχή σας θα εισακουστεί. Η προσευχή θεραπείας είναι μια συγκεκριμένη νοητική ενέργεια για έναν συγκεκριμένο σκοπό.

Ας υποθέσουμε ότι αποφασίζετε να θεραπεύσετε κάτι συγκεκριμένο με την προσευχή θεραπείας. Ξέρετε ότι το πρόβλημα ή η ασθένεια, ό,τι κι αν είναι, πιθανότατα προκαλείται από τις αρνητικές σκέψεις φόβου που έχουν σφηνωθεί στο υποσυνείδητό σας και ότι, αν καταφέρετε να τις αποβάλετε, θα θεραπευτείτε.

Έτσι, στρέφεστε στη θεραπευτική δύναμη μέσα στο υποσυνείδητό σας και θυμίζετε στον εαυτό σας την άπειρη δύναμη και ευφυΐα του και την ικανότητά του να θεραπεύει τα πάντα.

Όσο συχνότερα σκέφτεστε αυτές τις αλήθειες, τόσο περισσότερο θα υποχωρεί ο φόβος και θα αρχίσετε να διορθώνετε τις λανθασμένες πεποιθήσεις σας. Ευγνωμονείτε για τη θεραπεία που ξέρετε ότι θα έρθει και μετά ξεχνάτε για λίγο τη δυσκολία μέχρι να νιώσετε ξανά την ανάγκη για προσευχή.

Όσο προσεύχεστε, αρνείστε κατηγορηματικά να παραχωρήσετε οποιαδήποτε δύναμη στις αρνητικές καταστάσεις ή να δεχτείτε έστω και για ένα δευτερόλεπτο ότι η θεραπεία δεν θα έρθει. Αυτή η στάση φέρνει την αρμονική ένωση του συνειδητού και του υποσυνείδητου, που απελευθερώνει τη θεραπευτική δύναμη.

Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο Η δύναμη του υποσυνείδητου – Αναθεωρημένη έκδοση. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.dioptra.gr.

Το κλασικό βιβλίο του Joseph Murphy σε νέα αναθεωρημένη έκδοση, με εισαγωγή από τον κορυφαίο life coach-σύμβουλο C. James Jensen. Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αλεξιθυμία | Πώς είναι να ζεις όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα συναισθήματά σου;
Αφαντασία και υπερφαντασία: Δύο παράξενα φαινόμενα που επηρεάζουν έως και το 9% του πληθυσμού
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση