, , ,

Το ταξίδι της ανακάλυψης του εαυτού. 15 σημάδια ότι προχωράτε…

Το ταξίδι της ανακάλυψης του εαυτού σας μπορεί να έχει ήδη αρχίσει χωρίς εσείς ακόμη να το γνωρίζετε. Σ΄αυτή την περίπτωση, δεν είναι δύσκολο

Μήπως βρίσκεστε ήδη στο δρόμο για την ανακάλυψη του εαυτού σας;

Το ταξίδι της ανακάλυψης του εαυτού σας μπορεί να έχει ήδη αρχίσει χωρίς εσείς ακόμη να το γνωρίζετε. Σ΄αυτή την περίπτωση, δεν είναι δύσκολο να διακρίνετε τα σημάδια, αν ξέρετε τι ψάχνετε. Στη συνέχεια αναφέρονται μερικά από τα πιο συνηθισμένα και αποκαλυπτικά.

Τα σημάδια που δείχνουν ότι η ανακάλυψη του εαυτού σας έχει αρχίσει

1) Μια αυξανόμενη δυσφορία για το οικείο σας περιβάλλον, που μπορεί να έχει τη μορφή της έλλειψης ικανοποίησης για το επάγγελμά σας ή και για το δεσμό σας.

Advertisment

2) Αδυναμία να καταλάβετε γιατί νιώθετε τόση κατάθλιψη ή εξάντληση.

3) Μια διαπεραστική αίσθηση μοναξιάς, συχνά συνοδευόμενη από το άγχος ότι η απομόνωσή σας ποτέ δεν θα φτάσει στο τέλος της.

4) Η βεβαιότητα ότι κάτι στη ζωή σας έχει αλλάξει και ότι, αν και δεν είστε βέβαιοι για το τι επιφυλάσσει το μέλλον, σίγουρα δεν μπορείτε να γυρίσετε πίσω και να ζήσετε όπως πρώτα.

Advertisment

5) Μια αυξανόμενη περιέργεια για τις προσωπικές σας ανάγκες και μια ισχυρή επιθυμία να ανακαλύψετε ποιες είναι και να κερδίσετε την αποδοχή από κάποιον που καταλαβαίνει τι περνάτε. Τα έντονα συναισθήματα μοναξιάς που μπορεί να συνοδεύσουν την αφύπνιση προϋποθέτουν κάποια “νομιμοποίηση”, κυρίως αν περιβάλλεστε από ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν αυτό που ζείτε. (Αν αυτή είναι η περίπτωσή σας, η αναζήτηση της συντροφιάς μιας ομάδας στήριξης ή η παρακολούθηση ενός σχετικού σεμιναρίου μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά χρήσιμη και κατατοπιστική).

6) Η εμφάνιση δεξιοτήτων που ως τώρα αγνοούσατε την ύπαρξή τους, όπως η ικανότητα να θεραπεύετε ή να συμβουλεύετε τους άλλους, καθώς και μια μεταστροφή στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε την πραγματικότητα.

Αυτό συχνά περιλαμβάνει μια αυξημένη ευαισθησία στα ενεργειακά και δονητικά μηνύματα που εκπέμπουν άνθρωποι και χώροι. Περνάτε έτσι από την επαφή με τον εξωτερικό κόσμο μέσω των πέντε αισθήσεων στην αφύπνιση των πολυαισθητικών και διαισθητικών δυνατοτήτων σας.

Αν και μία βασική διαίσθηση, το ένστικτο της επιβίωσης, είναι πάντα ενεργή σε όλους τους ανθρώπους, αυτή η νέα ευαισθησία αντανακλά την εμφάνιση μιας πολύ ανώτερης διαισθητικής ικανότητας. Μπορεί να εξελιχθεί στο χάρισμα που έχουν κάποιοι να θεραπεύουν, με το θεραπευτικό άγγιγμα, για παράδειγμα, ή το βελονισμό, ή μπορεί απλά να σας βοηθήσει να γίνετε ένας πιο διορατικός άνθρωπος.

7) Μια αλλαγή στη σχέση σας με το χρόνο. Όταν βρίσκεστε υπό την επιρροή της φυλετικής δύναμης, ο χρόνος είναι μια εξωτερική γραμμική δύναμη που σας περνάει από τα στάδια της ζωής σας, από τη νεανική ηλικία μέχρι τα γεράματα. Αυτά που καταφέρνετε, και το πόσο γρήγορα τα καταφέρνετε, πηγαίνουν σύμφωνα με τους ρυθμούς της φυλής. Δεν χρειάζεται πια να ελέγχεστε από την ομαδική αντίληψη του χρόνου. Αντίθετα, σας δίνεται η ευκαιρία να διαπιστώσετε πως η ενδυνάμωση και η θεραπεία του εσωτερικού σας εαυτού μπορούν να επηρεάσουν την ταχύτητα ανάρρωσης του σώματός σας.

Αυτή η αντίληψη του χρόνου επεκτείνεται και στην ταχύτητα με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι καινούργιο για τον εαυτό σας. Αντί να σκέφτεστε, “Είμαι πολύ μεγάλος/μεγάλη για να ξαναρχίσω από την αρχή”, μπορείτε να πιστέψετε ότι η ηλικία δεν έχει καμία σχέση με τη δημιουργικότητα, την αγάπη και την απόλαυση της ζωής.

https://enallaktikidrasi.com/2017/06/mipos-vriskeste-dromo-anakalipsi-eautou/

 

8) Μια αυξημένη ευαισθησία σε ορισμένες τροφές, σε υφάσματα, στο νέφος και σε φάρμακα όπως η ασπιρίνη και σιρόπια για το κρύωμα. Μπορεί να γίνετε αλλεργικοί σε πράγματα που πρώτα δεν επηρέαζαν το σύστημά σας, όπως το σιτάρι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και καφεΐνη.

9) Μια αυξανόμενη περιέργεια για θέματα που σχετίζονται με την προσωπική ανάπτυξη, είτε από προσωπική επιλογή είτε από ανάγκη.

10) Η εντύπωση απόκτησης μιας νέας ταυτότητας, που μπορεί να σημαίνει νέες φιλοδοξίες ή την επιθυμία για έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής. Μπορεί να αποφασίσετε να εγκαταλείψετε την πόλη και να πάτε να μείνετε στην εξοχή, ή να αρχίσετε να εργάζεστε λιγότερες ώρες (και να κερδίζετε λιγότερα χρήματα) για να έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο και την ευκαιρία να ασχοληθείτε με άλλα ενδιαφέροντα.

11) Μια αίσθηση απελευθέρωσης που όμοιά της δεν είχατε γνωρίσει στο παρελθόν, σαν να σπάσατε κάποιες αόρατες αλυσίδες που σας έδεναν με επαναλαμβανόμενα μοντέλα συμπεριφοράς που δεν ταιριάζουν πια στο μέγεθος του πνεύματός σας.

12) Η ανάγκη για στενότερη επαφή με τη φύση και περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σας.

13) Αυξανόμενη δυσαρέσκεια για την καθιερωμένη θρησκεία και ανάγκη να αναζητήσετε την πνευματικότητά σας. Σ΄αυτή την περίπτωση μπορεί να αρχίσετε να έχετε και πνευματικές εμπειρίες, όπως διαλογισμούς, κλήσεις για να ακολουθήσετε ένα καινούργιο μονοπάτι, ή μια αφύπνιση τύπου Κουνταλίνης.

14) Ατέλειωτη ανία και απώλεια διάθεσης για ό,τι πρώτα σας χάριζε ικανοποίηση και ευχαρίστηση.

15) Η εμφάνιση μιας ασθένειας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με αλλοπαθητικές ιατρικές μεθόδους.

Όλοι όσοι βρίσκονται στο μονοπάτι προς την ατομική δύναμη θα εξοικειωθούν με ένα τουλάχιστον από τα παραπάνω σημάδια ή στάδια, και μερικοί μπορεί να ζήσουν πολλά από αυτά ή και όλα. Το καθένα αποτελεί ένα είδος πρόκλησης: μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε είτε ως μια καινούργια ενόχληση ή δυσκολία από την οποία πρέπει να απαλλαγούμε είτε ως ένα νέο προσανατολισμό, μια καινούργια δεξιότητα ή δύναμη που μπορούμε να αξιοποιήσουμε.

Γιατί οι άνθρωποι δεν θεραπεύονται και πώς μπορούν Caroline Myss εκδόσεις Διόπτρα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Απέναντι στα «πρέπει» στέκεται ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη: Ο έρωτας για ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση